علوم میوه
سلما جمالیان
چکیده
این پژوهش با هدف ارزیابی اثر اسید جاسمونیک و اسید آبسایزیک در رژیمهای مختلف تنش شوری با نمک کلریدسدیم (NaCl)، روی تغییرات متابولیکی برگ گیاه توتفرنگی از دو رقم ʼکردستانʻ و ʼکوئینالیزاʻ در قالب طرح کاملا تصادفی به انجام رسید. کاهش اثرات نامطلوب تنش ناگهانی نمک کلریدسدیم و تنش شوری تدریجی با NaCl با افزایش مقدار فنول کل و ظرفیت ...
بیشتر
این پژوهش با هدف ارزیابی اثر اسید جاسمونیک و اسید آبسایزیک در رژیمهای مختلف تنش شوری با نمک کلریدسدیم (NaCl)، روی تغییرات متابولیکی برگ گیاه توتفرنگی از دو رقم ʼکردستانʻ و ʼکوئینالیزاʻ در قالب طرح کاملا تصادفی به انجام رسید. کاهش اثرات نامطلوب تنش ناگهانی نمک کلریدسدیم و تنش شوری تدریجی با NaCl با افزایش مقدار فنول کل و ظرفیت آنتیاکسیدانی کل مشاهده شد. اسید آبسایزیک و اسید جاسمونیک باعث افزایش معنیدار مقدار کل پروتئین محلول در برگهای رقم ʼکردستانʻ در شرایط بدون تنش و تنش تدریجی NaCl شدند. نقش اسید جاسمونیک و اسید آبسایزیک در افزایش اسید آسپارتیک در تنش تدریجی NaCl قابلمشاهده بود. تنش ناگهانی NaCl افزایش معنیدار تیروزین را القا کرد و کاربرد هر دو هورمون سبب افزایش مقدار اسیدهای آمینه آسپاراژین، آلانین، هیستیدین و GABA شدند. نتایج این مطالعه نشان داد که اسید جاسمونیک و اسید آبسایزیک، هورمونهای مهم تنش هستند و کاربرد اسید آبسایزیک و غلظتهای مختلف اسید جاسمونیک، باعث فعالسازی مکانیزم دفاعی گیاه توتفرنگی در برابر تنش شوری میشود.