فرشاد کاکاوند؛ ولی ربیعی؛ فریبرز زارع نهندی؛ فرهنگ رضوی؛ فاطمه زاهدزاده
چکیده
کاهش کیفیت و ارزش غذایی پس ازبرداشت، عمر انبار مانی میوه زغالاخته را محدود می کند. در این پژوهش اثر تیمار آب گرم (42 درجه سانتیگراد بهمدت 10، 20 و 30 دقیقه) بر حفظ کیفیت غذایی و در نهایت افزایش عمر انبارمانی میوههای زغالاخته طی نگهداری در 1±4 درجه سانتیگراد بهمدت 21 روز، ارزیابی گردید. نتایج نشان داد تیمار میوههای زغالاخته ...
بیشتر
کاهش کیفیت و ارزش غذایی پس ازبرداشت، عمر انبار مانی میوه زغالاخته را محدود می کند. در این پژوهش اثر تیمار آب گرم (42 درجه سانتیگراد بهمدت 10، 20 و 30 دقیقه) بر حفظ کیفیت غذایی و در نهایت افزایش عمر انبارمانی میوههای زغالاخته طی نگهداری در 1±4 درجه سانتیگراد بهمدت 21 روز، ارزیابی گردید. نتایج نشان داد تیمار میوههای زغالاخته با آب گرم 42 درجه سانتیگراد بهمدت 20 دقیقه موجب تعویق فرآیند پیری و حفظ ارزش غذایی گردید که همراه با افزایش مقدار اسید آسکوربیک بود. تیمار آب گرم از افزایش فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز در میوههای تیمار شده نسبت به شاهد ممانعت کرد. علاوهبراین تیمار میوههای زغالاخته با آب گرم 42 درجه سانتیگراد بهمدت 20 دقیقه باعث افزایش مقادیر اسید آسکوربیک و فعالیت آنزیمهای جاروب کننده گونههای فعال اکسیژن از قبیل سوپر اکسید دیسموتاز، کاتالاز، آسکوربات پراکسیداز، پراکسیداز، گلوتاتیون پراکسیداز، گلوتاتیون-اس-ترانسفراز و گلوتاتیون ردوکتاز گردید. همچنین کاهش فعالیت آنزیم لیپوکسیژناز موجب جلوگیری از تجمع پراکسید هیدروژن شد و همه این تغییرات منجر به افزایش تراوایی غشا گردید که بهوسیله نشت یونی و تجمع مالوندیآلدئید کمتر نمایان شد. نهایتاً تیمار گرمایی 42 درجه سانتیگراد بهمدت 20 دقیقه میتواند بهعنوان راهکاری مفید جهت تامین میوههای زغال اخته دارای مولکولهای زیست فعال بیشتر همراه با حفظ انسجام غشا و عمر انبارمانی طولانیتر معرفی گردد.
علوم میوه
فاطمه زاهدزاده؛ فریبرز زارع نهندی؛ محمدرضا دادپور؛ علی رضا مطلبی آذر؛ سعیده علیزاده سالطه
چکیده
در این پژوهش اثر 5- آمینولولینیک اسید در پنج غلظت 0، 5/2، 5، 10 و 20 میلیگرم در لیتر در تعدیل تنش شوری (چهار سطح 0، 30، 60 و 90 میلیمولار) در ریزنمونههای سیب پایه بوداگوسکی نه، بررسی گردید و برخی خصوصیات بیوشیمیایی اندازهگیری شدند. شاخساره و کالوس بر روی محیط کشت قرار داده شدند و تغییرات فیتوشیمیایی با وجود یا عدم وجود 5- آمینولولینیک ...
بیشتر
در این پژوهش اثر 5- آمینولولینیک اسید در پنج غلظت 0، 5/2، 5، 10 و 20 میلیگرم در لیتر در تعدیل تنش شوری (چهار سطح 0، 30، 60 و 90 میلیمولار) در ریزنمونههای سیب پایه بوداگوسکی نه، بررسی گردید و برخی خصوصیات بیوشیمیایی اندازهگیری شدند. شاخساره و کالوس بر روی محیط کشت قرار داده شدند و تغییرات فیتوشیمیایی با وجود یا عدم وجود 5- آمینولولینیک اسید در شرایط تنش شوری اندازهگیری شدند. ریزنمونههای شاخساره و کالوس تیمار شده با 5- آمینو لوولینیک اسید (غلظت 5/2 تا 20 میکرومولار) کاهش در فعالیت آنزیم کاتالاز و پراکسیداز و افزایش در فعالیت سوپراکسیددیسموتاز و آسکوربات پراکسیداز را نشان دادند. بیشترین مقدار کلروفیل a وb ریزنمونههای شاخساره در غلظت 10 میکرومولار آمینولولینیک اسید مشاهده شد. همچنین تنش شوری نقش مؤثری در افزایش مقدار آنتوسیانین ریزنمونهها ایفا نمود و بیشترین مقدار آن در تنش شوری 90 میلیمولار بهدست آمد. افزایش شدت تنش شوری و غلظت 5- آمینو لوولینیک اسید (10-5/2 میکرومولار) در محیط کشت اثر افزایشی بر فعالیت آنتیاکسیدانی و فنول کل ریزنمونههای مورد مطالعه داشت. تنش شوری و آمینو لوولینیک اسید اثر همافزایی بر مقدار سنتز فلاونوئیدها نیز داشت.