تأثیر تیمار آب گرم بر کیفیت و خواص آنتی اکسیدانی میوه زغال اخته (‏Cornus mas L.‎‏) طی ‏انبارمانی سرد ‏

فرشاد کاکاوند؛ ولی ربیعی؛ فریبرز زارع نهندی؛ فرهنگ رضوی؛ فاطمه زاهدزاده

دوره 52، شماره 1 ، خرداد 1400، ، صفحه 243-255

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2020.286358.1690

چکیده
  کاهش کیفیت و ارزش غذایی پس ازبرداشت، عمر انبار مانی میوه زغال‌اخته را محدود می کند. در این پژوهش اثر تیمار آب گرم (42 درجه سانتی­گراد به‌مدت 10، 20 و 30 دقیقه) بر حفظ کیفیت غذایی و در نهایت افزایش عمر انبارمانی میوه‌های زغال‌اخته طی نگهداری در 1±4 درجه سانتی­گراد به‌مدت 21 روز، ارزیابی گردید. نتایج نشان داد تیمار میوه‌های زغال‌اخته ...  بیشتر

علوم میوه
کاربرد آمینولولینیک اسید بر رشد، فعالیت آنتی‌اکسیدانی و تجمع آنتوسیانین در ریزنمونه‌های سیب تحت تنش شوری در شرایط درون‌شیشه‌ای

فاطمه زاهدزاده؛ فریبرز زارع نهندی؛ محمدرضا دادپور؛ علی رضا مطلبی آذر؛ سعیده علیزاده سالطه

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 667-681

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.255705.1437

چکیده
  در این پژوهش اثر 5- آمینولولینیک اسید در پنج غلظت 0، 5/2، 5، 10 و 20 میلی­گرم در لیتر در تعدیل تنش شوری (چهار سطح 0، 30، 60 و 90 میلی­مولار) در ریزنمونه‌های سیب پایه  بوداگوسکی نه، بررسی گردید و برخی خصوصیات بیوشیمیایی اندازه­گیری شدند. شاخساره و کالوس بر روی محیط کشت قرار داده شدند و تغییرات فیتوشیمیایی با وجود یا عدم وجود 5- آمینولولینیک ...  بیشتر