بررسی کارایی ملاتونین در حفظ خصوصیات کیفی، فیتوشیمیایی و افزایش عمر انباری میوه تمشک ‏‎(Rubus ulmifolius subsp. sanctus)‎

شیرین رحمن زاده ایشکه؛ حبیب شیرزاد؛ زهرا توفیقی؛ محمد فتاحی

دوره 53، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 225-237

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2021.315126.1881

چکیده
  امروزه تلاش­های زیادی در سطح جهان برای یافتن روش­های جایگزین در کنترل ضایعات پس از برداشت محصولات باغبانی صورت می‌گیرد. در پژوهش حاضر اثر غلظت­های مختلف ملاتونین (001/0­، 01/0 و 1/0 میلی­مولار) بر افزایش عمر انباری تمشک مورد بررسی قرار گرفت. میوه­ها پس از 5 دقیقه غوطه­وری در سردخانه­ای با دمای 1±4 درجه­سلسیوس و رطوبت نسبی ...  بیشتر

برهمکنش محلول‌پاشی سدیم‌نیتروپروساید و نانوپتاسیم بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی و ظرفیت ‏آنتی‌اکسیدانی میوه توت‌فرنگی رقم کامارزا

مهین سعیدی؛ حبیب شیرزاد؛ پرویز نوروزی؛ قادر قاسمی

دوره 52، شماره 4 ، بهمن 1400، ، صفحه 835-850

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2020.302096.1798

چکیده
  استفاده از تیمارهایی از جمله نانوکودها و شبه­هورمون­ها در کشت­های بدون خاک از عوامل مهم تاثیرگذار در کمیت و کیفیت محصولات باغی می­باشند. به منظور بررسی برهمکنش نانوپتاسیم (صفر، 1، 2 و 3 گرم­ در لیتر) و سدیم­نیتروپروساید (صفر، 200، 400 و 600 میکرومول در لیتر) بر گیاه توت­فرنگی رقم کامارزا در سیستم کشت بدون خاک، آزمایشی به صورت ...  بیشتر