علوم سبزی
فریال وارسته؛ سحر زمانی
چکیده
بستهبندی صحیح و مدت زمان مناسب جهت انبارداری از جمله عوامل مهم و تاثیرگذار در حفظ سلامت و کیفیت، کاهش ضایعات، صرفهجویی در هزینهها و بازارپسندی عمومی محصولاتی نظیر قارچ دکمهای هستند.تحقیق حاضر بهمنظور بررسی اثر فیلم بستهبندی (بدون پوشش، پلیوینیلکلراید (سلفون)، پلیاتیلن با ضخامت 14، 20، 27 و 38 میکرون، پلاستیک جاذب ...
بیشتر
بستهبندی صحیح و مدت زمان مناسب جهت انبارداری از جمله عوامل مهم و تاثیرگذار در حفظ سلامت و کیفیت، کاهش ضایعات، صرفهجویی در هزینهها و بازارپسندی عمومی محصولاتی نظیر قارچ دکمهای هستند.تحقیق حاضر بهمنظور بررسی اثر فیلم بستهبندی (بدون پوشش، پلیوینیلکلراید (سلفون)، پلیاتیلن با ضخامت 14، 20، 27 و 38 میکرون، پلاستیک جاذب اتیلن و پلاستیک معمولی) و زمان انبارداری (0، 7، 14 و 21 روز)، بر قابلیت نگهداری و خصوصیات کیفی قارچ دکمهای در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در سال1394 انجام شد. نتایج بهدست آمده نشان داد که اثر فیلم بستهبندی، زمان انبارداری و اثر متقابل فیلم و زمان بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و بیوشیمیایی قارچ دکمهای در سطح 1% معنیدار بود. بهطورکلی فیلم پلیاتیلن با ضخامت 20 میکرون بهدلیل حفظ رطوبت قارچ، مواد جامد محلول بالا، اسید قابل تیتراسیون کم، بالاترین شاخص طعم، بهترین کیفیت ظاهری و بازارپسندی، بالاترین ظرفیت آنتیاکسیدانی و میزان قابلقبول ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی و ویتامین ث تیمار مناسبی جهت بستهبندی قارچ دکمهای بود. با توجه به نتایج بهدست آمده، پوشش متداول پلیوینیلکلراید نتایج قابل قبولی ارائه نداد. بهعلاوه با در نظر گرفتن پارامترهای مهم کیفی، میتوان قارچ را پس از برداشت، بهمدت 7 تا 14روز با کیفیت مناسب نگهداری نمود. در کل با توجه به اثرات مثبت و موثر فیلم پلیاتیلنی، میتوان این نوع پوشش را جایگزین بسیار مناسبی برای پوشش پلیوینیلکلراید دانست.