علوم میوه
سارا خبازی؛ فرزین عبدالهی؛ مصطفی قاسمی؛ سمیه رستگار
چکیده
کمبود عناصر ریز مغذی یکی از عوامل اصلی کاهش عملکرد کمی و کیفی میوه مرکبات میباشد. این پژوهش برای بررسی اثر تیمارهای قبل از برداشت سولفاتروی و سولفاتمنگنز بر کمیت و کیفیت میوه پرتقال نافی بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل سولفاتروی در چهار سطح صفر، 2، 4 و 6 گرم ...
بیشتر
کمبود عناصر ریز مغذی یکی از عوامل اصلی کاهش عملکرد کمی و کیفی میوه مرکبات میباشد. این پژوهش برای بررسی اثر تیمارهای قبل از برداشت سولفاتروی و سولفاتمنگنز بر کمیت و کیفیت میوه پرتقال نافی بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایش شامل سولفاتروی در چهار سطح صفر، 2، 4 و 6 گرم در لیتر و سولفاتمنگنز در چهارسطح صفر، 1، 2 و 4 گرم در لیتر بودند که طی دو مرحله ( 15روز قبل از تمامگل و 15روز بعد از تمامگل) اعمال شدند. نتایج نشان داد هر دو نوع کود مورد استفاده، کیفیت میوه پرتقال را در زمان برداشت، در مقایسه با شاهد بهبود بخشیدند. بهطوریکه در درختان محلولپاشی شده، تعداد میوه، طول و قطر میوه، وزن میوه، حجم آب میوه، مواد جامد محلول و ویتامین ث بیشتر از درختان شاهد بود. در اغلب صفات مورد ارزیابی، مؤثرترین تیمارها، غلظت 4 گرم در لیتر سولفاتروی + 1 گرم درلیتر سولفاتمنگنز بود. همچنین نتایج اثر متقابل نشان داد که در اغلب صفات مورد بررسی، تیمارهای ترکیبی 4 گرم سولفاتروی + 1 گرم سولفاتمنگنز، 6 گرم سولفاتروی + 1 گرم سولفاتمنگنز و 6 گرم سولفاتروی + 4 گرم سولفاتمنگنز، نتایج بهتری نشان دادند. بهطورکلی میتوان گفت که کاربرد کود سولفاتروی و سولفاتمنگنز در مقایسه با شاهد توانستند کیفیت و کمیت میوه پرتقال را در زمان برداشت افزایش دهند.