علوم میوه
منصور غلامی؛ سید علی اندی
چکیده
استیلبنهای انگور یک خانوادۀ شناختهشده از پلی فنولهای گیاهی هستند که فعالیتهای زیستی (بیولوژی) چندی از آنها در رابطه با سودمندیهای سلامتی به تأیید رسیدهاند. در این پژوهش، تأثیر محرک اشعۀ فرابنفش C در سه زمان (10، 20 و 30 دقیقه) در ترکیب یا بدون ترکیب با تابش نور مرئی با سطح انرژی بالا (10000 لوکس) روی یک رگۀ (لاین) یاختهای ...
بیشتر
استیلبنهای انگور یک خانوادۀ شناختهشده از پلی فنولهای گیاهی هستند که فعالیتهای زیستی (بیولوژی) چندی از آنها در رابطه با سودمندیهای سلامتی به تأیید رسیدهاند. در این پژوهش، تأثیر محرک اشعۀ فرابنفش C در سه زمان (10، 20 و 30 دقیقه) در ترکیب یا بدون ترکیب با تابش نور مرئی با سطح انرژی بالا (10000 لوکس) روی یک رگۀ (لاین) یاختهای بهدستآمده از میانبر انگور رقم شاهانی (Vitis vinifera cv. Shahani) در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح کامل تصادفی بررسی و نتایج کسبشده با تیمارهای شاهد مقایسه شد. نتایج نشان دادند، تاریکی میتواند بیشتر از نور مرئی مسیر سوختوسازی (متابولیکی) مربوط به تولید استیلبنوئیدها را تحریک کند. در میان زمانهای استفادهشده از محرک اشعۀ فرابنفش C، ده دقیقه استفاده از اشعۀ فرابنفش C برای تولید مؤثر و تجمع بالای فنولها (73/112 میلیگرم گالیک اسید در هر گرم وزن خشک یاخته) و فلاونوئیدها (47/150 میلیگرم کاتکین در هر گرم وزن خشک یاخته) و همچنین استیلبنوئیدها شامل مجموع رسوراترول و فرم گلوکوزیلهشدۀ آن به نام پیسید (54/7 میکروگرم بر میلیلیتر) بهینه بود. افزون بر این، نتایج نشان داد، یک رابطۀ منفی معنیدار بین تولید این متابولیتها و رشد یاخته وجود دارد. این یافتهها دادههای ارزشمندی بهمنظور تولید انبوه کشتهای یاختهای برای تولید این ترکیبهای خیلی با ارزش در سامانههای بیوراکتور ارائه میکنند.