رقیه جوانپور؛ سید ضیا نصرتی؛ میثم نژاد صاحبی
چکیده
پژوهش حاضر در بهار و تابستان سال زراعی 1389 با هدف بررسی تأثیر محلولپاشی تنظیمکنندۀ رشد فنیل فتالامات بر عملکرد و اجزای عملکرد سه سبزی میوهای شامل گوجهفرنگی، بادنجان و خیار و کلمپیچ بهعنوان یک نوع سبزی برگی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل زمان محلولپاشی و تعداد دفعات محلولپاشی ...
بیشتر
پژوهش حاضر در بهار و تابستان سال زراعی 1389 با هدف بررسی تأثیر محلولپاشی تنظیمکنندۀ رشد فنیل فتالامات بر عملکرد و اجزای عملکرد سه سبزی میوهای شامل گوجهفرنگی، بادنجان و خیار و کلمپیچ بهعنوان یک نوع سبزی برگی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل زمان محلولپاشی و تعداد دفعات محلولپاشی با فنیل فتالامات اسید (غلظت هزار میلیگرم در لیتر) بود. گیاهانی بدون محلولپاشی بهمنزلۀ شاهد در نظر گرفته شدند. اولین مرحلۀ محلولپاشی در زمان شروع گلدهی بود و دو نوبت بعدی به فواصل 15 روز درمجموع تا 3 بار و در مورد خیار تا چهار بار تکرار شدند. نتایج آزمایش در مورد گوجهفرنگی نشان داد بیشترین تعداد میوه در بوته (73 عدد)، بیشترین عملکرد بوته (5 کیلوگرم) و عملکرد در واحد سطح (10 کیلوگرم) از محلولپاشی در شروع گلدهی به دست آمد. بررسی عملکرد خیار نشان داد بیشترین تعداد میوه (41 عدد) و عملکرد بوته (4/6 کیلوگرم) به محلولپاشی در زمان گلدهی اختصاص داشت. در مورد بادنجان بالاترین مقادیر تعداد میوه در بوته (7/6 عدد)، وزن تکمیوه (3/447 گرم) و عملکرد تکبوته (3 کیلوگرم) مربوط به تیمار اول محلولپاشی (قبل از بازشدن گلها) و تیمار دوم محلولپاشی (دو هفته بعد از بازشدن گلها) بود. مطالعۀ تیمار محلولپاشی روی کلمپیچ نیز آشکار ساخت سنگینترین هد کلم (4/2 کیلو گرم به ازای هر هد) و بیشترین وزن کل تکبوته (680/3 کیلوگرم) از محلولپاشی در سه نوبت محلولپاشی (بعد از استقرار نشاها، دو هفته بعد از اولین مرحله و دو هفته بعد از دومین مرحلۀ محلولپاشی) به دست آمد.