سمیرا بیدکی؛ ویدا چالوی؛ همت اله پیردشتی
چکیده
بهمنظور بررسی اثر ورمیکمپوست و کوددهی پاییزه در کشت بدون خاک بر ویژگیهای کیفی توتفرنگی رقم کاماروسا آزمایشی بهصورت فاکتوریل برپایة طرح کاملاً تصادفی با 5 تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل 4 زمان کوددهی شیمیایی (به کار نبردن کود، کوددهی پاییزه، بهاره و بهاره+ پاییزه)، 3 سطح ورمیکمپوست (10، 20 و 40 درصد حجمی)، 3 سطح ...
بیشتر
بهمنظور بررسی اثر ورمیکمپوست و کوددهی پاییزه در کشت بدون خاک بر ویژگیهای کیفی توتفرنگی رقم کاماروسا آزمایشی بهصورت فاکتوریل برپایة طرح کاملاً تصادفی با 5 تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل 4 زمان کوددهی شیمیایی (به کار نبردن کود، کوددهی پاییزه، بهاره و بهاره+ پاییزه)، 3 سطح ورمیکمپوست (10، 20 و 40 درصد حجمی)، 3 سطح کود دامی (10، 20 و 40 درصد حجمی) و بستر شاهد (50 درصد پیت:50 درصد پرلیت) بودند. تعداد گلدانهای استفادهشده در آزمایش 140 عدد بود. نتایج بهدستآمده نشان داد، بیشترین مواد جامد محلول ((TDS به میزان 35/13 درصد و اسیدیتة قابل تیتراسیون ( (TA به میزان 54/8 درصد در بستر کشت حاوی 10 درصد کود دامی با کوددهی بهاره مشاهده شد. همچنین بیشترین سفتی میوه (43/0 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع) نیز در بستر کشت حاوی 10 درصد کود دامی همراه با کوددهی بهاره+ پاییزه مشاهده شد. ظرفیت آنتیاکسیدانی کل از طریق خاصیت خنثیکنندگی رادیکال آزاد DPPH ( 1و 1- دیفنیل 2- پیکریل هیدرازیل) تعیین شد. ظرفیت آنتیاکسیدانی کل در بستر 10 درصد ورمیکمپوست با کوددهی بهاره، 20 درصد کود دامی با کوددهی پاییزه و 40 درصد کود دامی و بدون کوددهی بهترتیب به میزان حدود 18/95، 34/95، 47/95 درصد افزایش یافت. بیشترین مقدار آنتوسیانینها (84/18 میلیگرم بر لیتر) در بستر کشت حاوی 40 درصد ورمیکمپوست با کوددهی پاییزه تولید شد. یافتههای این برررسی نشان میدهد که با انتخاب بستر کشت و زمان کوددهی مناسب میتوان صفات کیفی میوة توتفرنگی را بهبود بخشید.