علی قرقانی؛ سعید عشقی؛ یاسمین خواجه نوری؛ مجید راحمی
چکیده
مطالعۀ حاضر بهمنظور بررسی آثار کاربرد کائولین برای کاهش آثار سوء دماهای بالا بهویژه آفتابسوختگی میوه در سیب انجام شد. تیمارهای استفادهشده در این پژوهش شامل چهار غلظت کائولین (0،2، 4 و 6 درصد) روی دو رقم مهم و تجاری سیب استان فارس ‘گلدن دلیشز’ و ‘استارکینگ دلیشز’ بود. شاخصهای اندازهگیری شده در این پژوهش شامل شاخصهای ...
بیشتر
مطالعۀ حاضر بهمنظور بررسی آثار کاربرد کائولین برای کاهش آثار سوء دماهای بالا بهویژه آفتابسوختگی میوه در سیب انجام شد. تیمارهای استفادهشده در این پژوهش شامل چهار غلظت کائولین (0،2، 4 و 6 درصد) روی دو رقم مهم و تجاری سیب استان فارس ‘گلدن دلیشز’ و ‘استارکینگ دلیشز’ بود. شاخصهای اندازهگیری شده در این پژوهش شامل شاخصهای فیزیولوژیکی، آفتابسوختگی میوه و صفات کمّی و کیفی میوه بود. نتایج نشان داد با افزایش غلظت کائولین محلولپاشی شده در هر دو رقم میزان فتوسنتز افزایش و دمای برگ و تعرق کاهش یافت. رقم ‘استارکینگ دلیشز’ آفتابسوختگی بیشتری نسبت به رقم ‘گلدن دلیشز’ داشت و با افزایش غلظت کائولین، میزان آفتابسوختگی کاهش پیدا کرد. تیمار کائولین بدون اختلاف معنادار بین سطوح آن، شاخصهای کمّی میوه را نسبت به تیمار شاهد افزایش داد. در بین شاخصهای کیفی میوه تیمار کائولین سبب افزایش وزن خشک و رنگ زمینه و کاهش زنگارزدگی و آبگزیدگی میوه شد. تیمار کائولین بر سفتی، مواد جامد محلول، اسیدیته و رنگ سطحی میوه تأثیر معناداری نداشت.