علوم سبزی
تأثیر تنش شوری بر رشد، فعالیت آنزیم‌های پاداکسنده، پراکسیداسیون لیپیدی و کارایی نظام نوریII در خیار پیوندی روی پایه‌های کدو

اسمعیل مددخواه؛ صاحبعلی بلند نظر؛ شاهین اوستان

دوره 49، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 465-475

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.232193.1247

چکیده
  شوری به‌عنوان یک تنش غیرزیستی مهم در کاهش رشد و تولید گیاهان، در نظر گرفته می­شود. شناسایی سازوکار­های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی که در مقاومت به تنش شوری دخالت دارند، می­تواند برای انتخاب پایه­های متحمل به شوری سودمند باشد. برای این هدف آزمایشی به‌منظور بررسی تأثیر پایه (سه پایۀ کدو شینتوزا، کبالت و روت­پاور) و تنش شوری (شاهد ...  بیشتر

علوم سبزی
بهبود جذب عناصر غذایی، شاخص‌های رشد و عملکرد دو تودۀ خیار بومی آذربایجان شرقی از طریق پایه‌های پیوندی

ادریس حاج علی؛ صاحبعلی بلندنظر؛ جابر پناهنده

دوره 49، شماره 1 ، خرداد 1397، ، صفحه 133-146

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.222915.1147

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر پیوند خیار روی پایه­های­ تجاری­ کدو آزمایشی در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی شامل هشت تیمار با سه تکرار به‌صورت مزرعه­ای در ایستگاه تحقیقاتی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه تبریز در سال 1394 انجام شد. دو توده خیار بومی آذربایجان شرقی ( به ترتیب باسمنج و گونی) و یک رقم تجاری (ماهان) روی دو پایۀ تجاری کدو (به ترتیب ...  بیشتر