آزیتا بقال زاده کوچه باغی؛ فریبرز زارع نهندی؛ رحیم نقشی بند حسنی
چکیده
بهمنظور بررسی اثر CPPU و GA3 بر کیفیت و کمّیت میوۀ انگور سلطانی، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در تاکستانی تجاری نزدیک شهرستان بناب به اجرا درآمد. در مرحلۀ میوهبندی محلولپاشی با استفاده از اسید جیبرلیک (صفر، 20 و 40 میلیگرم بر لیتر) و CPPU (صفر، 5/7 و 15 میلیگرم بر لیتر) صورت گرفت. نتایج نشان داد تیمارهای ...
بیشتر
بهمنظور بررسی اثر CPPU و GA3 بر کیفیت و کمّیت میوۀ انگور سلطانی، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در تاکستانی تجاری نزدیک شهرستان بناب به اجرا درآمد. در مرحلۀ میوهبندی محلولپاشی با استفاده از اسید جیبرلیک (صفر، 20 و 40 میلیگرم بر لیتر) و CPPU (صفر، 5/7 و 15 میلیگرم بر لیتر) صورت گرفت. نتایج نشان داد تیمارهای تنظیمکنندۀ رشد بر ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی میوۀ انگور سلطانی مثل طول و قطر حبه، جرم حبه، درصد مادۀ خشک و رطوبت میوه، ارزش رنگ قرمز، میزان مساحت سطح و چروکیدگی حبه اثر معنادار داشتند. در مقابل، این تیمارها بر pH و اسید کل میوه تأثیری نداشتند. همچنین برهم کنش تیمارهای تنظیمکنندۀ رشد بر میزان ویتامین ث و حجم حبهها اثر معناداری نشان داد. اسید جیبرلیک سبب کاهش میزان بریکس، درصد مادۀ خشک و ارزش رنگ قرمز شد و میزان چروکیدگی حبهها را افزایش داد. در مقابل، تیمار 5/7 میلیگرم بر لیتر CPPU بهدلیل نداشتن اثر منفی بر ویژگیهای یادشده در بالا برای اسید جیبرلیک، به نظر میرسد بهمنزلۀ یک تیمار مناسب برای بهبود کیفیت و کمّیت میوۀ انگور رقم سلطانی در شرایط تاکستانهای منطقه برای هر دو هدف توام تازهخوری و کشمش قابل پیشنهاد است.