فاطمه رئیسی؛ غلام علی پیوست؛ معظم حسن پور اصیل؛ جمال علی الفتی؛ سید اکبر خداپرست
چکیده
در این پژوهش ابتدا دو نژاد قارچ صدفی که از نظر صفات ظاهری تفاوت نشان میدادند از جنگلهای گیلان جمعآوری و سپس در محیط کشت MEA کاشته شدند. پس از تکمیل رشد میسیلیوم در ظروف کشت، اسپان قارچ تهیه و کشت قارچ در بستر کاه برنج انجام شد. درنهایت پس از برداشت محصول، شناسایی گونههای وحشی با استفاده از روش PCR و روشهای میکرو و ماکروسکوپی ...
بیشتر
در این پژوهش ابتدا دو نژاد قارچ صدفی که از نظر صفات ظاهری تفاوت نشان میدادند از جنگلهای گیلان جمعآوری و سپس در محیط کشت MEA کاشته شدند. پس از تکمیل رشد میسیلیوم در ظروف کشت، اسپان قارچ تهیه و کشت قارچ در بستر کاه برنج انجام شد. درنهایت پس از برداشت محصول، شناسایی گونههای وحشی با استفاده از روش PCR و روشهای میکرو و ماکروسکوپی صورت گرفت. بر این اساس گونههای شناساییشده شامل Pleurotus ostreatus و Pleurotus pulmonariusبودند. نتایج این پژوهش نشان داد که کوتاهترین زمان تشکیل پینهد مربوط به نژاد تجاری فلوریدا (8/14روز) و بیشترین میزان پروتئین (24/26 درصد) و نیتروژن (77/9 درصد) مربوط به نژاد استراتوس بود. در سایر صفات اندازهگیری شده تفاوت معناداری بین نژادهای مختلف وجود نداشت.