زهره صداقت کیش؛ نوراله معلمی؛ مجید راحمی؛ سید محمد حسن مرتضوی؛ اسماعیل خالقی
چکیده
شناخت و تنظیم توزیع عناصر غذایی بین اندامهای منبع و مخزن در بهبود رشد و نمو درختان میوه مؤثر است. هدف از این پژوهش مطالعة اثر اوره و سولفات روی بر میزان ذخیره و جابهجایی عناصر نیتروژن و روی در برگ و میوة انار رقم رباب نیریز بود. بنابراین در سال 1388، سولفات روی (غلظتهای 0، 3 در هزار و 6 در هزار) در زمان کاملشدن سطح برگهای ...
بیشتر
شناخت و تنظیم توزیع عناصر غذایی بین اندامهای منبع و مخزن در بهبود رشد و نمو درختان میوه مؤثر است. هدف از این پژوهش مطالعة اثر اوره و سولفات روی بر میزان ذخیره و جابهجایی عناصر نیتروژن و روی در برگ و میوة انار رقم رباب نیریز بود. بنابراین در سال 1388، سولفات روی (غلظتهای 0، 3 در هزار و 6 در هزار) در زمان کاملشدن سطح برگهای جوان با عمر کمتر از 20 روز و اوره (غلظتهای 0، 5/1درصد و 3درصد) دو هفته بعد از اوج گلدهی محلولپاشی شدند. آزمایش بهصورت فاکتوریل دو عاملی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی انجام گرفت و مقایسة میانگینها با آزمون دانکن در سطح احتمال 1 و 5درصد صورت پذیرفت. نتایج نشان دادند هر دو غلظت تیمار اوره بهتنهایی موجب کاهش نیتروژن درون برگ و تنها غلظت 3درصد آن موجب افزایش میزان نیتروژن پوست میوه شد. هر دو غلظت تیمار سولفاتروی سبب افزایش میزان عنصر روی درون برگ و میوه شدند. افزایش غلظت کود سولفاتروی، در افزایش انتقال عنصر روی از برگ (اندام محلولپاشی شده) به میوه (اندام محلولپاشی نشده) مؤثر بود.