زکیه ضیائی موحد؛ محسن کافی؛ احمد خلیقی؛ مجید عزیزی؛ روح اله شریفی
دوره 41، شماره 4 ، اسفند 1389، ، صفحه 337-345
چکیده
به منظور بررسی امکان جایگزین نمودن ترکیبات طبیعی به جای ترکیبات شیمیایی به عنوان ترکیبات ضد میکروبی مورد استفاده در محلولهای نگهدارنده گلهای بریده، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران انجام شد. در این تحقیق از گیاه میخکهندی اسانس و عصاره، هر یک در سه ...
بیشتر
به منظور بررسی امکان جایگزین نمودن ترکیبات طبیعی به جای ترکیبات شیمیایی به عنوان ترکیبات ضد میکروبی مورد استفاده در محلولهای نگهدارنده گلهای بریده، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران انجام شد. در این تحقیق از گیاه میخکهندی اسانس و عصاره، هر یک در سه غلظت 50، 100 و 300 میلیگرم در لیتر تهیه شد و گلهای بریده ژربرا رقم اکو به صورت مدتدار با این ترکیبات تیمار گردیدند. نتایج نشان داد که طول عمر، وزن تر، میزان جذب محلول، تعداد باکتریهای رشد یافته در محلول نگهدارنده و تغییر رنگ ساقهها تحت تأثیر اسانسها و عصارهها قرار دارد. میانگین طول عمر گلهای تیمار شده با آب مقطر به عنوان شاهد 5/3 روز بود، در حالی که میانگین طول عمر گلهای تیمار شده با اسانس میخکهندی در غلظت 300 میلیگرم در لیتر 4/8 روز و گلهای تیمار شده با عصاره میخکهندی در غلظت 100 میلیگرم در لیتر 3/8 روز بود. همچنین همه تیمارها در مقایسه با شاهد طول عمر بیشتری را دارا بودند. بیشترین میزان وزن تر در تیمار اسانس میخکهندی در غلظت 300 میلیگرم در لیتر و سپس در تیمار عصاره میخکهندی در غلظت 100 میلیگرم در لیتر مشاهده شد.