تأثیر خاکپوش‌های بازتابندة نور آلومینیومی و پلی‌اتیلنی بر خواص ریخت‌شناختی و بیوشیمیایی میوة شلیل رقم 'سان کینگ'

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی سابق کارشناسی ارشد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

2 استادیار، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

کیفیت خوراکی، بازارپسندی، مواد جامد محلول، اندازه و رنگ‌گیری میوة شلیل تحت تأثیر شدت و میزان نور مستقیم خورشید قرار دارد. به‌طورمعمول میوه‌های نواحی بیرونی درخت نور کافی دریافت کرده و رنگ مناسبی به خود می‌گیرند اما میوه‌های موجود در قسمت میانی و پایینی درخت که به دلیل سایه‌اندازی برگ‌های بالایی نور کمتری دریافت می‌کنند رنگ و کیفیت مناسبی نداشته و بازارپسندی مطلوبی ندارند. به‌منظور بهبود کیفیت میوه‌هایی که در وسط و پایین تاج‌پوشش درخت قرار دارند، پژوهشی با استفاده از خاکپوش (مالچ)‌های بازتاب‌کنندة آلومینیومی و پلی‌اتیلنی سفید و شفاف در یکی از باغ‌های تجاری شلیل در شهر ساری انجام شد. صفات موردنظر در دو بخش بیوشیمیایی شامل آنتوسیانین، پاداکسنده (آنتی‌اکسیدان)، مواد جامد محلول، اسیدیته، فنول و ریخت‌شناختی (مورفولوژیکی) شامل وزن کل، وزن گوشت میوه، وزن هستة میوه، سفتی، حجم و قطر میوه ارزیابی شدند. بر پایة نتایج به‌دست‌آمده میزان نور بازتاب‌شده از خاکپوش‌های بازتابندة آلومینیومی و پلی‌اتیلنی باعث افزایش بهتر نفوذ نور به درون شاخساره شدند. افزایش نور تأثیر معنی‌داری بر وزن میوه، وزن گوشت، قطر میوه، آنتوسیانین، پاداکسنده و فنول میوه‌ها داشتند. در مقایسة کارایی خاکپوش‌های بازتابندة آلومینیومی در رنگ‌گیری، افزایش قند، افزایش وزن و میزان فنول میوه بیشتر از خاکپوش‌های بازتابندة پلی‌اتیلنی بوده است. به‌طورکلی نتایج این بررسی‌ها نشان داد که می‌توان از خاکپوش‌های بازتابنده برای بهبود میوه‌هایی که برای افزایش کیفیت به دریافت نور مستقیم خورشید وابسته‌اند استفاده کرد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Effect of reflective aluminum and polyethylene mulch on morphological and biochemical properties of nectarine fruit, cv. Sun King

نویسندگان [English]

  • Mahboobeh Yadanpanah 1
  • Hossein Sadeghi 2
  • Hossein Moradi 2
چکیده [English]

Food quality, marketability, soluble solids, size and color of nectarine fruit is affected by the intensity and amount of direct sunlight. Usually the outer areas of fruit trees get enough light and take the appropriate color. However, in the middle and lower part of trees, due to low light intensity, fruits have no good color and taste and their marketability were not desirable. To improve the quality of fruits that were in the middle and lower parts of canopy, using PET and aluminum reflective mulch in a commercial orchard in the city of Sari was studied. Evaluated characteristics were anthocyanins, antioxidants, soluble solids, acidity, total phenols, flesh weight, kernel weight, fruit firmness, fruit size and diameter. Results showed that  reflected light from the aluminum and polyethylene mulch  into the canopy increased significantly fruit weight, flesh weight, fruit diameter, anthocyanins, antioxidants and polyphenols contents. Performance of fruits at aluminum mulch was better from the points of color, sugar content, fruit weight and phenolic contents than polyethylene one. Overall, results showed that the use of reflective mulch could improve quality of nectarine fruit.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Anthocyanin
  • Light
  • nectarine
  • poly phenols
  • reflective mulch
Andreotti, C., Ravaglia, D. & Costag, G. (2005). Effects of fruit load and reflective mulch on   phenolic compounds accumulation in nectarine fruit. Journal of Horticultural Science and Technology, 75(2), 530-549.
Andreotti, C., Ravaglia, D. & Costa, G. (2007). Preliminary study of different fruit loads andreflective mulch effects on the phenolic composition in nectarines cv. ‘Stark Red Gold’. Acta Horticulturae, 716, 249-254.
Andreotti, C., Ravaglia, D. & Costa, G. (2009). Innovative light management to improve production sustainability,overall quality, and the phenolics composition of nectarine (Prunus persica) cv. Stark Red Gold). Journal of Horticultural Science & Biotechnology, 30(4), 145-149.
Ansary, S.H. & Roy, D.C. (2005). Effect of irrigation and mulching on growth, yield and quality of watermelon (Citrullus lanatus Thunb.). Journal of Environment and Ecology, 23(Spl-1), 141-143. (in Farsi)
Augustyn, M., Waldemar, T., Zbigniew, B. & Krzysztof, R. (2007). Effects of orchard mulching withr effective mulch on apple tree canopy irradiation and fruit quality. Journal of Fruit and Ornamental Plant Research, 15(1), 41-53.
Barberan, F.A. & Robins, R.J. (1997). Phytochemistry of fruit and vegetables. Oxford Science Publications. PP. 376.
Bergqvist, J., Dokoozlian, N. & Ebisuda, N. (2001). Sunlight exposure and temperature effects on berry growth and composition of Cabernet Sauvignon and Grenache in the Central San Joaquin Valley of California. American Journal of Enology and Viticulture, 52(1), 1-7.
Bertelsen, M. (2005). Reflective mulch improves fruit size and flower bud formation of pear cv.‘Clara Frijs’. Acta Horticulturae, 67(4),87-95.
Coventry, J.M., Fisher, K.H. & Strommer, J.N. (2005). Reflective mulch to enhance berry quality in ontario wine grapes.  Acta Horticulturae, 689(6), 95-101.
Desmond, R., Zhengwang Jiang, L. & James, W. (1999). The Influence of reflective film and retain on red skin coloration and maturity of ‘Gala’ Apples. Journal of Horticultural Science and Technology, 10(1), 140-145.
Desmond, R., Zhengwang Jiang, L. & James, W. (2001). Tree fruit reflective film improves red skin coloration and advances maturity of peach. Journal of Horticultural Science and Technology, 11(2), 234-242.
Downey, M.O., Harvey, J.S. & Robinson, S.P. (2003). Synthesis of flavonols and expression of flavonol synthesis genes in the developing grape berries of Shiraz and Chardonnay. Journal of Grape and Wine Research, 9(1), 110-12.
Jamshidian, P., Baghshi, D. & Ghaseminejad, M. (2007). Effect of aluminum reflective and polyethylene mulches on the quality of vitis vinifera cv.a'skari fruits. Journal of Horticultural Science and Technology,9(4), 241-25. (in Farsi)
Jonson, J. M., Hough Goldstein, J. A. & Vangessel, M. J. (2000). Effects of straw mulch on pest Insects, predators, and weeds in Watermelons and Potatoes. Journal of Environmental Entomology, 33(3), 1632-1643.
Kalt, W., Forney, C.F., Martin, A. & Perior, R. (1999). Antioxidant capacity, vitamin C, phenolics and anthocyanin after fresh storage of small fruits. Journal of Agricultural Food Chemistry, 47, 4638-4644.
Layne, D.R., Jiang, Z. & Rushing, J.W. (2002). The influence of reflective film and retain onred skin coloration and maturity of Gala apples. Journal of Horticultural Science and Technology, 12(5), 640-645.
Makris, D.P., Kallithraka, S. & Kefalas, P. (2006). Flavonols in grapes, grape products and wines: burden, profile and influential parameters.Journal of Food Composition and Analysis, 19(4), 396- 404.
Meyer, G., Paparozzi, E. & Walter, E. (2009).  An aninvestigation of reflective mulches for use over capillary mat systems for winter time greenhouse strawberry production. Journal of American Society of Agricultural and Biological Engineers ISSN 0883-8542, 28(2), 271-279.
Mika, A., Treder, W. & Buler, Z. (2007). Effects of orchard mulching wthreflective mulch on apple tree canopy irradiation and fruit quality. Journal of Fruit and Ornamental Plant Research, 15(2), 41-53.
Orak, H.H. (2006). Total antioxidant activities, phenolics, anthocyanins, polyphenoloxidase activities of selected red grape cultivars and their correlations. Journal of Horticultural Science and Technology, 111(5), 235-241.
Palomino, O., Gomez, M.P., Serranillos, K., Slowing, E. & Carretero, A. (2000). Study of polyphenols in grape berries by reversed-phase high-performance liquid chromatography. Journal Chromatography Science, 870(6), 449-451.
Parmar, H., Polara, D. & Viradiya, R. (2013).  Effect of mulching material on growth, yield and quality of Watermelon (Citrullus Lanatus Thunb) cv Kiran. Journal of Agricultural Research, 1(2), 30-37.
Santesteban, L.G. & Royo, J.B. (2006). Water status, leaf area and fruit load influence on berry weight and sugar accumulation of Tempranillo under semi-arid conditions. Journal of Horticultural Science and Technology, 109(4), 50-56.
Serrano, M., Guillen, F., Martinez-Romero, D., Castillo, S. & Valero, D. (2005). Chemical constituents and antioxidant activity of sweet cherry at different ripening stages. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 53(5), 2741-2745.
Todic, S., Beslic, Z., Vajic, A. & Tesic, D. (2005). The effect of reflective plastic foils on berry quality of Cabernet Sauvignon. 30th World Congress Vine and Wine.
Vangdal, E., Hjeltnes, S.H. & Meland, M. (2004). Reflective mulch (extenday) in fruit orchards; preliminary results. 8-th International symposium on integrating canopy. Journal Rootstock and Environmental Physiology in Orchard Systems. 13-18 June 2004, Budapest-Hungary, p. 159.