انبه یکی از میوههای مهم مناطق گرمسیر و سرشار از مواد و عناصر غذایی است. در این تحقیق روابط بین 48 صفت کمی و کیفی مربوط به گل، میوه و برگ در 48 ژنوتیپ انبه مورد بررسی قرار گرفت. صفات مورد بررسی شامل مشخصات طول، عرض و شکل برگ، طول دمبرگ، وزن، طول، عرض و شکل میوه، مشخصات گل، میزان فیبر هسته، میزان ویتامین C میوه، میزان TSS آب میوه، درصد اسیدیته میوه، pH آب میوه و عملکرد درخت بود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اکثر صفات مورد بررسی در محدوده ارقام معنیدار هستند. نتایج تجزیه همبستگی ساده صفات، وجود همبستگیهای مثبت و منفی معنیدار بین برخی صفات مهم را نشان داد. همچنین از تجزیه فاکتور برای تعیین تعداد عاملهای اصلی استفاده شد. تجزیه عامل نشان داد که اکثر صفات مربوط به میوه، بذر، صفات کیفی میوه و زمان گلدهی عوامل اصلی را تشکیل دادند. صفات موثر در 16 گروه عاملی قرار گرفتند که در مجموع 7/83% از کل تغییرات را توجیه نمودند. در محدوده هر عامل صفات با ضرایب عاملی بالای 6/0 درصد معنیدار در نظر گرفته شد. تجزیه کلاستر با استفاده از این 16 عامل و روش وارد انجام شد و ژنوتیپها را به دو کلاستر اصلی، ژنوتیپهای هندی و پاکستانی تقسیم کرد. علاوه بر این استفاده از فاکتورهای اصلی موقعیت ژنوتیپها در آنالیز دی پلات نیز ژنوتیپهای پاکستانی را از ژنوتیپهای هندی تفکیک نمود.
شمیلی, منصوره, طلایی, علیرضا, فتاحی مقدم, محمدرضا, & طالبی, سیدمحمود. (1389). بررسی فنوتیپی برخی ژنوتیپهای انبه در ایران. علوم باغبانی ایران, 41(2), -.
MLA
منصوره شمیلی; علیرضا طلایی; محمدرضا فتاحی مقدم; سیدمحمود طالبی. "بررسی فنوتیپی برخی ژنوتیپهای انبه در ایران", علوم باغبانی ایران, 41, 2, 1389, -.
HARVARD
شمیلی, منصوره, طلایی, علیرضا, فتاحی مقدم, محمدرضا, طالبی, سیدمحمود. (1389). 'بررسی فنوتیپی برخی ژنوتیپهای انبه در ایران', علوم باغبانی ایران, 41(2), pp. -.
VANCOUVER
شمیلی, منصوره, طلایی, علیرضا, فتاحی مقدم, محمدرضا, طالبی, سیدمحمود. بررسی فنوتیپی برخی ژنوتیپهای انبه در ایران. علوم باغبانی ایران, 1389; 41(2): -.