محمد رضا صفی زاده
چکیده
این پژوهش برای ارزیابی اثرات شش تیمار پس از برداشت شامل 1- روکش لایه جمعشونده، 2- پوشش واکس، 3- روکش پوشال کاغذ، 4- پوشش واکس+ روکش لایه، 5- پوشش واکس+ روکش پوشال کاغذ، 6- بدون پوشش، بر ویژگیهای کیفی فیزیکی-شیمیایی رقمهای ’رباب‘ و ’اشکفتو‘ انار انجام شد. میوههای تیمار شده در دمای 5/3 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی حدود 85 درصد ...
بیشتر
این پژوهش برای ارزیابی اثرات شش تیمار پس از برداشت شامل 1- روکش لایه جمعشونده، 2- پوشش واکس، 3- روکش پوشال کاغذ، 4- پوشش واکس+ روکش لایه، 5- پوشش واکس+ روکش پوشال کاغذ، 6- بدون پوشش، بر ویژگیهای کیفی فیزیکی-شیمیایی رقمهای ’رباب‘ و ’اشکفتو‘ انار انجام شد. میوههای تیمار شده در دمای 5/3 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی حدود 85 درصد برای مدت حداکثر 12 هفته نگهداری شدند. میانگین کاهش وزن انارهای رقم ’اشکفتو‘ و ’رباب‘ در مقایسه با شاهد 61/۹ درصد بهترتیب در میوههای روکش لایه جمعشونده 19/1 درصد، پوشش واکس+ روکش پوشال کاغذ 94/1 درصد، پوشش واکس 67/۳ درصد و روکش پوشال کاغذ 27/۴ درصد کمتر بود. راندمان کم کردن کاهش وزن پوشش واکس+ روکش لایه )01/۱ درصد( برتر از روکش لایه به تنهایی )19/۱ درصد( نبود. محتوای فنلی کل و فعالیت آنتیاکسیدانی میوههای رقم҆ اشکفتو҅ در تیمارهای روکش لایه و همچنین پوشش واکس+ روکش لایه بهطور معنیدار بیشتر از شاهد بود، اما در رقم ’رباب‘ فقط آنتوسیانین کل میوه این تیمارها با شاهد تفاوت معنیدار نشان داد. روکش لایه+ پوشش واکس نیز در کاهش نشت الکترولیت پوست میوهها خیلی موثر بود و ممکن است مقاومت به دمای سرد را در انارها افزایش داده باشد. رقم҆ اشکفتو҅ دارای بیشترین میزان محتوای فنلی کل، آنتوسیانین کل، اسید قابل تیتر، اتانول، مواد جامد محلول کلو فعالیت آنتیاکسیدانی بود.