شادی حسینپور بالو؛ پرویز نوروزی؛ افسانه انصاری
چکیده
ژربرا یکی از معروفترین گلهای شاخه بریده و جزو ده گل شاخه بریده برتر صنعت گلکاری محسوب میگردد. استفاده از برنامه غذایی مناسب یکی از فاکتورهای کلیدی در تولید محصولات گلخانهای می باشد. میزان و نسبت صحیح عناصر غذایی با یکدیگر در محلولهای غذایی تحت تاثیر برخی شرایط تولید و جذب مانند شدت نور، دمای محیط و نوع بستر کشت قرار میگیرد ...
بیشتر
ژربرا یکی از معروفترین گلهای شاخه بریده و جزو ده گل شاخه بریده برتر صنعت گلکاری محسوب میگردد. استفاده از برنامه غذایی مناسب یکی از فاکتورهای کلیدی در تولید محصولات گلخانهای می باشد. میزان و نسبت صحیح عناصر غذایی با یکدیگر در محلولهای غذایی تحت تاثیر برخی شرایط تولید و جذب مانند شدت نور، دمای محیط و نوع بستر کشت قرار میگیرد که در این میان نسبت برخی از عناصر پرمصرف مانند پتاسیم و نیتروژن از اهمیت چشمگیری برخوردار است. به منظور بررسی اثر نسبتهای مختلف پتاسیم به نیتروژن بر عملکرد و برخی ویژگیهای کمی و کیفی گل ژربرا رقم Dune، پژوهشی در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار نسبت کودی پتاسیم به نیتروژن (25/1 به 1، 5/1 به 1، 75/1 به 1 و 2 به 1) با سه تکرار و پنج مشاهده اجرا شد. نتایج نشان داد افزایش نسبت پتاسیم به نیتروژن تاثیر معنیداری در سطح یک درصد بر تعداد برگ، وزن تر و خشک برگ، تعداد گل، ارتفاع ساقه گلدهنده، وزن تر ساقه گلدهنده، شاخص کلروفیل و قندهای محلول داشت. همچنین تاثیر معنیداری در سطح پنج درصد بر عمر گلجایی و آنتوسیانین گلبرگ مشاهده گردید. به طور کلی با درنظرگرفتن هزینه های تولید ژربرا در گلخانه و یافته های حاصل از این پژوهش کاربرد نسبت 75/1 به 1 پتاسیم به نیتروژن در مقایسه با سایر نسبتهای پتاسیم به نیتروژن مورد استفاده اثرات مثبت و مطلوب تری بر ویژگیهای کمی و کیفی گل ژربرا رقم Dune داشت و قابلتوصیه میباشد.