شیرین رحمن زاده ایشکه؛ حبیب شیرزاد؛ زهرا توفیقی؛ محمد فتاحی
چکیده
امروزه تلاشهای زیادی در سطح جهان برای یافتن روشهای جایگزین در کنترل ضایعات پس از برداشت محصولات باغبانی صورت میگیرد. در پژوهش حاضر اثر غلظتهای مختلف ملاتونین (001/0، 01/0 و 1/0 میلیمولار) بر افزایش عمر انباری تمشک مورد بررسی قرار گرفت. میوهها پس از 5 دقیقه غوطهوری در سردخانهای با دمای 1±4 درجهسلسیوس و رطوبت نسبی ...
بیشتر
امروزه تلاشهای زیادی در سطح جهان برای یافتن روشهای جایگزین در کنترل ضایعات پس از برداشت محصولات باغبانی صورت میگیرد. در پژوهش حاضر اثر غلظتهای مختلف ملاتونین (001/0، 01/0 و 1/0 میلیمولار) بر افزایش عمر انباری تمشک مورد بررسی قرار گرفت. میوهها پس از 5 دقیقه غوطهوری در سردخانهای با دمای 1±4 درجهسلسیوس و رطوبت نسبی 95-90 درصد به مدت 9 روز نگهداری شدند. نتایج نشان داد که بالاترین میزان pH و TSS در تیمار شاهد روز نهم و TA در تیمار 001/0 میلیمولار در روز سوم مشاهده شد که مقادیر آنها به ترتیب برابر با 63/3، 62/0 میلیگرم اسیدسیتریک در 100 میلیلیتر آب میوه و 31/16 درجه بریکس بود. بیشترین میزان فنل و فلاونوئید کل به ترتیب با مقادیر 37/25 میلیگرم اسیدگالیک در 100 میلیلیتر آب میوه در غلطت 001/0 میلی مولار ملاتونین و 60/9 میلیگرم کوئرستین در 100 میلی لیتر آب میوه در غلظت 1/0 میلی مولار ملاتونین در روز سوم مشاهده شد. همچنین نتایج تجزیه به عامل دادهها نیز موید این امر بود که دو عامل PC1 (64 درصد) و PC2 (8/14 درصد) بیشترین نقش را در دستهبندی تیمارها داشتهاند. به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که تیمار 001/0 میلیمولار ملاتونین میتواند، به عنوان یک ترکیب طبیعی سازگار با محیط زیست و انسان ضمن حفظ ارزش تغذیهای تمشک برداشت شده، به افزایش عمر انباری و کاهش ضایعات آن کمک کند.