محمدعلی عسگری سرچشمه؛ مصباح بابالار؛ فرهاد پیرزاد؛ علی رضا طلایی؛ حسین لسانی
چکیده
در این پژوهش اثر غلظتهای مختلف متیل جاسمونات بهصورت ترکیب قبل و پس از برداشت بر میزان فعالیت آنتیاکسیدانهای پوست و آریل میوه انار رقم ملس ساوه در طی شرایط انبارداری 5/0±4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 95-90 درصد بهمدت 120 روز و در دو سال متوالی مورد ارزیابی قرار گرفت. تیمار 2/0 میلیمولار متیل جاسمونات از طریق افزایش فعالیت ...
بیشتر
در این پژوهش اثر غلظتهای مختلف متیل جاسمونات بهصورت ترکیب قبل و پس از برداشت بر میزان فعالیت آنتیاکسیدانهای پوست و آریل میوه انار رقم ملس ساوه در طی شرایط انبارداری 5/0±4 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 95-90 درصد بهمدت 120 روز و در دو سال متوالی مورد ارزیابی قرار گرفت. تیمار 2/0 میلیمولار متیل جاسمونات از طریق افزایش فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان آسکوربات پراکسیداز (34 درصد)، کاتالاز (41 درصد) و سوپراکسید دیسموتاز (26 درصد) سبب کاهش در میزان هیدروژن پراکسید (36 درصد) قسمت آریل و پوست میوههای انار شد که در نهایت منجر به افزایش سیالیت غشای سیتوپلاسمی گردید. همچنین قسمتهای آریل و پوست میوههای انار تیمار شده با متیل جاسمونات 2/0 میلیمولار بهطور معنیداری میزان فعالیت آنزیم پلیفنل اکسیداز کمتری (47 درصد) نسبت به میوههای شاهد نشان دادند. بهطورکلی کاربرد متیلجاسمونات را میتوان بهعنوان یک روش سودمند جهت حفظ کیفیت تغذیهای میوههای انار از طریق افزایش میزان فعالیت سیستم آنتیاکسیدانی، تلقی کرد.