معظم حسن پور اصیل؛ شنو امینی؛ عبدالرحمان رحیمی
چکیده
گلایل از گلهای شاخه برید پیازی مهم با تنوع رنگ، شکل و اندازه بسیار متفادت میباشد. طول سنبله، تعداد گلچه در سنبله، ارتفاع گیاه و زمان گلدهی از جمله عوامل تعیین کننده کیفیت این گل است. در این پژوهش، اثر جیبرلیک اسید در غلظتهای 0، 50، 100 و 150 پیپیام و هیومیک اسید در غلظتهای 0، 250 و 500 پیپیام بر صفات کمی و کیفی گلایل رقم ...
بیشتر
گلایل از گلهای شاخه برید پیازی مهم با تنوع رنگ، شکل و اندازه بسیار متفادت میباشد. طول سنبله، تعداد گلچه در سنبله، ارتفاع گیاه و زمان گلدهی از جمله عوامل تعیین کننده کیفیت این گل است. در این پژوهش، اثر جیبرلیک اسید در غلظتهای 0، 50، 100 و 150 پیپیام و هیومیک اسید در غلظتهای 0، 250 و 500 پیپیام بر صفات کمی و کیفی گلایل رقم وایت پروسپرتی در یک آزمون فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با دو فاکتور جیبرلیک اسید و هیومیک اسید در 3 تکرار اجرا شد. نتایج نشان داد که کاربرد جیبرلیک اسید در تمامی غلظتهای اعمال شده بهطور معنیداری ارتفاع بوته، طول گل آذین و تعداد گلچه در گل آذین را نسبت به تیمار شاهد (غلظت صفر) افزایش و زمان گلدهی را کاهش داد. جیبرلیک اسید همچنین در غلظت 50 پیپیام تعداد کورملت در بوته و در غلظتهای 100 و 150 پیپیام تعداد برگ، وزن تک کورم و شاخص کلروفیل را بهطور معنیداری افزایش داد. هیومیک اسید اثر معنیداری بر زمان گلدهی نداشت درحالیکه ارتفاع بوته، طول گل آذین، تعداد کورملت در بوته و وزن تک کورم را در هر دو غلظت مورد استفاده و تعداد برگ، تعداد گلچه در گل آذین و شاخص کلروفیل را در غلظت 500 پیپیام بهطور معنیداری نسبت به تیمار شاهد افزایش داد. در نهایت تیمار غلظتهای 100 و 500 پیپیام به ترتیب در جیبرلیک اسید و هیومیک اسید به علت اثرات بهتر بر رشد و کیفیت گلآذین در گل گلایل رقم وایت پروسپرتی پیشنهاد میگردند.