عرفان سپهوند؛ محمدرضا فتاحی مقدم؛ محمود قاسم نژاد؛ علیرضا طلایی؛ محمد علی عسکری سرچشمه
چکیده
سیستمهای تربیت و محلولپاشی با کلسیم میتواند با تغییر ترکیب معدنی میوه رنگگیری میوههای سیب را بهبود بخشد. در این پژوهش، اثر محلولپاشی کلریدکلسیم با غلظتهای مختلف (صفر، 75/0، 5/1 و 3 گرم در لیتر) طی 2، 4 و 6 هفته قبل از برداشت بر غلظت عناصر غذایی و شاخصهای رنگ میوۀ سیب رقمهای «گالا» و «دلبار استیوال» تربیتشده با ...
بیشتر
سیستمهای تربیت و محلولپاشی با کلسیم میتواند با تغییر ترکیب معدنی میوه رنگگیری میوههای سیب را بهبود بخشد. در این پژوهش، اثر محلولپاشی کلریدکلسیم با غلظتهای مختلف (صفر، 75/0، 5/1 و 3 گرم در لیتر) طی 2، 4 و 6 هفته قبل از برداشت بر غلظت عناصر غذایی و شاخصهای رنگ میوۀ سیب رقمهای «گالا» و «دلبار استیوال» تربیتشده با سه سیستم مختلف (V شکل، هایتک و کردون)، بررسی شد.نتایج نشان داد که نوع سیستم تربیت و محلولپاشی با کلسیم تأثیر معناداری بر غلظت عناصر غذایی و شاخصهای رنگ میوۀ سیب داشت. میوۀ سیب رقم گالا که بهصورت V شکل و هایتک تربیت شده بودند رنگگیری مطلوبتری در مقایسه با سیستم کردون داشته است، اما میوۀ رقم دلبار استیوال تنها در سیستم هایتک رنگگیری مطلوبتری داشت. بهعلاوه میزان کلسیم میوههای رقم گالا در سیستمهای V شکل و هایتک و رقم دلبار استیوال در سیستم هایتک بالاتر بوده است. محلولپاشی کلسیم توانست شاخص رنگ a* پوست میوه را که نشاندهندۀ سنتز رنگیزۀ آنتوسیانین و تولید رنگ قرمز است بهطور معناداری افزایش دهد. غلظت فسفر و پتاسیم در رقم دلبار استیوال تیمارشده تا 5/1 گرم در لیتر کلسیم افزایش یافت، ولی در غلظت بالاتر کلسیم میزان آنها کاهش یافت. درمجموع نتایج نشان داد که بهبود رنگگیری میوههای سیب رقم گالا در سیستمهای تربیتی هایتک و V شکل و رقم دلبار استیوال در سیستم تربیتی هایتک و با محلولپاشی با کلسیم 5/1 گرم در لیتر با سه نوبت محلولپاشی میتواند بهواسطۀ افزایش غلظت کلسیم در میوه باشد.