بررسی کارایی ملاتونین در حفظ خصوصیات کیفی، فیتوشیمیایی و افزایش عمر انباری میوه تمشک ‏‎(Rubus ulmifolius subsp. sanctus)‎

شیرین رحمن زاده ایشکه؛ حبیب شیرزاد؛ زهرا توفیقی؛ محمد فتاحی

دوره 53، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 225-237

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2021.315126.1881

چکیده
  امروزه تلاش­های زیادی در سطح جهان برای یافتن روش­های جایگزین در کنترل ضایعات پس از برداشت محصولات باغبانی صورت می‌گیرد. در پژوهش حاضر اثر غلظت­های مختلف ملاتونین (001/0­، 01/0 و 1/0 میلی­مولار) بر افزایش عمر انباری تمشک مورد بررسی قرار گرفت. میوه­ها پس از 5 دقیقه غوطه­وری در سردخانه­ای با دمای 1±4 درجه­سلسیوس و رطوبت نسبی ...  بیشتر

علوم گیاهان دارویی
بررسی عامل‌های مؤثر در القای ریشۀ موئین و افزایش میزان رزمارینیک‌اسید زرین‌گیاه (Dracocephalum kotschyi Boiss)

بهمن حسینی؛ نسرین ایوبی؛ محمد فتاحی

دوره 49، شماره 1 ، خرداد 1397، ، صفحه 253-267

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.215380.1078

چکیده
  زرین­گیاه یا همان بادرنجبویۀ دنایی با نام علمی Dracocephalum kotschyi متعلق به تیرۀ نعناعیان و جنس بادرشبو (Dracocephalum) است که به علت پراکنش گستردۀ آن در ایران با نام­های چندی از آن یاد می­شود. ترکیب‌های فلاونوئید موجود در زرین­ گیاه، خاصیت ضدسرطانی دارد و استفاده از روش­های مختلف مانند تولید ریشه­های موئین می‌تواند به تولید ترکیب‌هایی ...  بیشتر