رسوراترول (3،5،'4- تری هیدروکسی استیلبن) یک ترکیب آروماتیک ارزشمند است که از سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی در انسان جلوگیری میکند. این ماده از میوه (در سه مرحله) و برگ دو رقم انگور ایرانی (رجبی سفید شیراز و کشمشی قرمز) با پیرایش یک شیوه عمومی استخراج و با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا مورد ارزیابی کمی قرار گرفت. مقدار رسوراترول موجود در میوه و برگ رقم رجبی سفید شیراز بیش از رقم کشمشی قرمز و میزان این ماده در میوههای هر دو رقم بیش از برگهای آنها بود. میزان تجمع رسوراترول در هر دو رقم در ابتدای رشد و نمو میوه (4 هفته پس از مرحله تمام گل) بیشتر از مراحل بعد (8 هفته پس از مرحله تمام گل و رسیدن کامل میوه) اندازهگیری شد بطوریکه مقدار تجمع آن از ابتدای رشد و نمو میوه تا مرحله رسیدن کامل سیر نزولی داشت و در موقع رسیدن کامل میوه به کمترین میزان خود رسید. میوهها و برگهای دو رقم مورد آزمایش تحت تأثیر تیمار پرتو فرابنفش (با طول موج 254 نانومتر) قرار گرفت و میزان رسوراترول آنها پس از تیمار اندازهگیری شد و این میزان بطور معنیداری نسبت به شاهد افزایش یافت. میوههای هر دو رقم تحت تأثیر تیمارهای مذکور در مرحله 4 هفته پس از تمام گل واکنش بهتری نشان داده و رسوراترول بیشتری انباشته کردند، اما میزان تجمع این ماده در مراحل بعدی (8 هفته پس از مرحله تمام گل و رسیدن کامل میوه) سیر نزولی داشت بطوریکه اثر تیمارهای یاد شده روی تولید رسوراترول در میوههای کاملا" رسیده به حداقل خود رسید.
محمودی پور, عقیل, اثنی عشری, محمود, غلامی, منصور, & کرمی, امید. (1387). اثر پرتو فرابنفش بر تولید رسوراترول در برگ و میوه دو رقم انگور (Vitis vinifera L.) ایرانی. علوم باغبانی ایران, 39(1), -.
MLA
عقیل محمودی پور; محمود اثنی عشری; منصور غلامی; امید کرمی. "اثر پرتو فرابنفش بر تولید رسوراترول در برگ و میوه دو رقم انگور (Vitis vinifera L.) ایرانی", علوم باغبانی ایران, 39, 1, 1387, -.
HARVARD
محمودی پور, عقیل, اثنی عشری, محمود, غلامی, منصور, کرمی, امید. (1387). 'اثر پرتو فرابنفش بر تولید رسوراترول در برگ و میوه دو رقم انگور (Vitis vinifera L.) ایرانی', علوم باغبانی ایران, 39(1), pp. -.
VANCOUVER
محمودی پور, عقیل, اثنی عشری, محمود, غلامی, منصور, کرمی, امید. اثر پرتو فرابنفش بر تولید رسوراترول در برگ و میوه دو رقم انگور (Vitis vinifera L.) ایرانی. علوم باغبانی ایران, 1387; 39(1): -.