اثر آمینو اسیدهای سیستئین و لیزین بر خصوصیات کیفی و عمر انبارمانی میوه انار ارقام تجاری رباب و میخوش

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 گروه علوم باغبانی وفضای سبز، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

2 پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی. دانشگاه شهید بهشتی.تهران . ایران

چکیده

انار (Punica granatum) یک محصول مهم برای مناطق خشک و نیمه گرمسیری است. از مهم‌ترین مشکلات نگهداری این محصول، کاهش کیفیت پس از برداشت انار در زمان انبارمانی و کنترل عوامل مؤثر آن است. در این پژوهش تأثیر کاربرد اسیدهای آمینه سیستئین (صفر، 5، 10 میلیمولار)، لیزین (صفر، 5، 10 میلیمولار)، و ترکیب هم‌زمان سیستئین با لیزین بر خصوصیات کیفی دو رقم انار رباب و میخوش در شرایط انبار 5/0±4 درجه سانتی-گراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد، در آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار به مدت 120 روز مورد ارزیابی قرار گرفت. در این مطالعه، میوه های دو رقم انار رباب و میخوش در تیمارهای پس از برداشت اسید آمینه های سیستئین و لیزین به مدت 30 دقیقه غوطه ور گردیدند. بعداز 24 ساعت میوه ها به سردخانه منتقل شدند پس از گذشت 30، 60، 90 و 120 روز انبارمانی، میوه‌ها از انبار خارج و به مدت 3 روز در دمای اتاق نگهداری شده وصفات مورد نظر اندازه گیری و یادداشت شدند. نتایج پژوهش نشان داد با افزایش دوره انبارمانی اسیدهای قابل تیتراسیون، مقدار ویتامین ث و طعم کاهش یافت اما تیمار با ترکیبات این آمینواسیدها توانست باعث کند شدن روند کاهش گردد و PH، نشت یونی پوست و آریل، مواد جامد محلول، درصدکاهش وزن افزایش یافت و تیمار با ترکیبات مختلف این آمینواسیدها توانست باعث کند شدن روند افزایش این صفات گردد. این نتایج نقش موثر لیزین و سیستئین را در حفظ کیفیت میوه در طول نگهداری میوه انار تآیید می کند.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The effect of post-harvest treatments of cysteine and lysine on quality characteristics and storage life of commercial pomegranate fruits of Rabab and Mikhosh cultivars.

نویسندگان [English]

  • Fakhteh Forghani 1
  • Mesbah Babalar 1
  • Mohammad Ali Askari Sarcheshmeh 1
  • Mohammad Hossein Mirjalili 2
1 Department of Horticultural Science and Landscape Architecture College of Agriculture and Natural Resources, University of Tehran، Karaj، Iran
2 Department of Agriculture, Faculty of Research Institutes Medicinal Plants and Drugs esearch Institute ، University of Shahid Beheshti, Tehran, Iran
چکیده [English]

Pomegranate (Punica granatum) is an important product for arid and semi-arid regions. One of the most important problems in the storage of this product is the reduction in quality after harvesting the pomegranate during storage and controlling its effective factors. In this research the effect of amino acids cysteine (zero, 5, 10 mM), lysine (zero, 5, 10 mM), and the combinations of cysteine with lysine on the quality characteristics of two cultivars of Rabab and Mikhosh pomegranates in storage conditions 5/0±4 °C and relative humidity of 85-90%, was designed in a factorial experiment was conducted in the form of a completely randomized design with three replications for 120 days in 5 storage periods of 0, 30, 60, 90, was evaluated. In this study, fruits, were immersed in post-harvest treatments of the amino acids for 30 minutes. After 24 hours, the fruits were taken out of the storage and kept at room temperature for 3 days, and the characteristics were measured and recorded..The results showed that with the increase in the storage period, the studied traits such as titratable acids and vitamin C decreased But the treatment with the compounds of these amino acids could slow down the reduction process. Also, pH, ionic leakage of skin, and aryl and soluble solids increased in the storage period, but the amino acid treatments could slow down the process of increasing these traitsand. These reults confirm the effective role of lysine and cysteine in Maintenance fruit quality during the storage of pomegranate fruits.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Soluble Solids
  • Pomegranate
  • Aryl
  • Ion Leakage
  • Titratable Acid