علوم سبزی
1. ارزیابی نتاج حاصل از تلاقی لاین‌های منتخب خیار با هیبرید تجاری نگین

فاطمه ستمدیده مسلمی؛ جمالعلی الفتی؛ یوسف حمید اغلی

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 539-548

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.231888.1236

چکیده
  پارتنوکارپی توانایی تولید میوه بدون تلقیح است که حاصل بر­هم­کنش ژنتیک و عوامل فیزیولوژیکی است. در طی تحقیقات پیشین، لاین‌های مطلوب خیار (Cucumis sativus L.) با ترکیب­پذیری عمومی مطلوب و هیبرید­های برتر با هتروزیس بالا که ترکیب والدینی آنها، ترکیب‌پذیری خصوصی بالایی داشتند شناسایی شدند. در این بررسی امکان تلاقی آن­ لاین‌ها با هیبرید­های ...  بیشتر

علوم سبزی
2. بررسی اثرات بستر کاشت و مکمل های غذایی بر برخی از صفات رویشی و زایشی قارچ صدفی سالمون (Pleurotus djamor)

عباسعلی کیماسی؛ داریوش رمضان؛ مهدی آران؛ رضا باقری؛ عباس نصیری دهسرخی

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 571-585

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.254934.1430

چکیده
  در این پژوهش از بسترهای کشت خاک­اره، کلش گندم، ضایعات برگ خرما، ترکیب خاک­اره با کلش گندم (به نسبت مساوی)، ترکیب خاک‌اره با ضایعات برگ خرما (به نسبت مساوی)، ترکیب کلش گندم با ضایعات برگ خرما (به نسبت مساوی) و ­همچنین مکمل­های شیمیایی اوره (10 گرم در لیتر به­ازای هر کیلوگرم بستر کشت، بر اساس وزن تر)، سولفات­منگنز (7 میکروگرم در ...  بیشتر

علوم سبزی
3. واکنش رقم ها و کلون های امیدبخش سیب زمینی به تنش اسمزی و دمایی در شرایط درون شیشه ای

فرنوش جعفری؛ جابر پناهنده؛ علی رضا مطلبی آذر؛ موسی ترابی

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 633-648

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.257388.1447

چکیده
  به­منظور مطالعه واکنش گیاه سیب­زمینی در شرایط درون­شیشه­ای به تنش اسمزی و دمایی، آزمایشی به­صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کاملاً تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. عامل اول چهار سطح تنش اسمزی ناشی از پلی­اتیلن­­گلیکول 6000 شامل شاهد، 5/0- ، 1- و 5/1-  مگاپاسکال به­ترتیب معادل صفر، 200 گرم در لیتر، 300 گرم در لیتر و 370 گرم ...  بیشتر

علوم سبزی
4. اثر محلول پاشی لاکتات کلسیم بر خصوصیات فیزیولوژیکی، فعالیت آنتی اکسیدانی و عملکرد کاهو (Lactuca sativa L.) تحت شرایط کم آبیاری

آرزو خانی؛ طاهر برزگر؛ جعفر نیکبخت؛ زهرا قهرمانی

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 649-665

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.259323.1456

چکیده
  به­منظور ارزیابی اثر لاکتات­کلسیم بر برخی از ویژگی­های فیزیولوژیکی، آنتی­اکسیدانی و عملکرد کاهو تحت شرایط کم­آبیاری، آزمایشی به­صورت کرت­های خرد شده بر پایه طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار در شرایط اقلیمی زنجان در سال 1396 اجرا شد. تیمار­های آزمایش شامل سه رژیم آبیاری مختلف (100، 85 و 70 درصد نیاز آبی گیاه) به­عنوان ...  بیشتر

علوم سبزی
5. ارزیابی فتوسنتز و پاسخ روزنه‌ها در شرایط کم‌آبیاری و خشک‌کردن جزیی منطقه ریشه در سیب‌زمینی (Solanum tuberosum L.)

اعظم اسدی؛ حمیدرضا خزاعی؛ جعفر نباتی

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 709-722

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.262352.1482

چکیده
  امروزه با توجه به کمبود منابع آبی، توجه بیشتری به استفاده از روش‌های ذخیره­کننده آب می‌شود. به این منظور آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تکرار در شرایط کنترل­شده در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا شد. عوامل موردبررسی شامل سه سطح آبیاری (آبیاری کامل (100درصد ظرفیت زراعی)، کم‌آبیاری (70درصد ظرفیت ...  بیشتر

علوم سبزی
6. ارزیابی تأثیر غنی‌سازی بستر کشت با مکمل‌های شیمیایی و زیستی بر برخی ویژگی‌های کیفی و عملکرد قارچ صدفی (Pleurotus ostreatus)

داریوش رمضان؛ فاطمه مرادی پور؛ محمدمهدی ضرابی

دوره 50، شماره 2 ، شهریور 1398، ، صفحه 295-310

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.247492.1359

چکیده
  ترکیب غذایی بستر کشت، یکی از مهمترین عوامل اصلی در رشد و نمو قارچ صدفی (Pleurotus ostreatus) می­باشد. در این پژوهش اثرات ترکیبی مکمل­های شیمیایی شامل سولفات­مس (100 میکرو­گرم بر گرم ماده خشک بستر کشت)، نیترات­آمونیوم (150 میکروگرم بر گرم ماده خشک بستر کشت)، نیترات­منیزیم (100 میکرو­گرم بر گرم ماده خشک بستر کشت) و مکمل زیستی باکتری ریزوبیوم ...  بیشتر

علوم سبزی
7. تعیین ارزش غذایی و ظرفیت پاداکسایشی اندام‌های مختلف دو گونه والک ایرانی (Allium akaka S.G. Gmelin و Allium elburzense W.) در شرایط اقلیمی رویشگاه‌های مختلف و مزرعه

سجاد جعفری؛ محمد رضا حسندخت؛ مهدی طاهری؛ عبدالکریم کاشی

دوره 50، شماره 1 ، خرداد 1398، ، صفحه 105-118

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.232889.1253

چکیده
  والک یکی از سبزی­های بومی ایران است که چندین گونه از جنس آلیوم و زیرجنس ملانوکرومیوم را شامل می­شود. این تحقیق با هدف بررسی ارزش غذایی و ظرفیت پاداکسایشی اندام­های مختلف هشت جمعیت وحشی از دو گونه والک ایرانی (Allium akaka S.G. Gmelin و Allium elburzense W.) در اقلیم­های مختلف انجام شد. نتایج نشان داد مقدار پتاسیم و کلسیم در رویشگاه اصلی مورد مطالعه، ...  بیشتر

علوم سبزی
8. مطالعه تنوع ژنتیکی برخی لاین‌های فلفل (Capsicum annuum L.) با استفاده از تجزیه‌های آماری چند متغیره

ساسان کشاورز؛ سید علی پیغمبری؛ حسن زینالی خانقاه؛ محمدرضا بی همتا؛ محمدرضا حسندخت

دوره 50، شماره 1 ، خرداد 1398، ، صفحه 129-140

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.263743.1500

چکیده
  به­منظور بررسی تنوع ژنتیکی 65 لاین فلفل، که از مناطق مختلف کشور و همچنین از کشور چین و مرکز تحقیقات بین­المللی سبزیجات (AVRDC) جمع­آوری شده بودند؛ آزمایشی به­صورت طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار برای ارزیابی 13 صفت مرفولوژیک اجرا شد. نتایج حاصل از تجزیه واریانس حاکی از تفاوت معنی­دار بین ژنوتیپ­ها در سطح احتمال یک درصد ...  بیشتر

علوم سبزی
9. اثر زمان برداشت و کیتوزان بر کیفیت و عمر انبارمانی میوه‌های عروسک پشت‌پرده (Physalis angulata L.)

رسول حیدرنژاد گیگلو؛ زهرا قهرمانی؛ طاهر برزگر؛ ولی ربیعی

دوره 50، شماره 1 ، خرداد 1398، ، صفحه 173-186

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.250863.1389

چکیده
  رسیدن میوه شامل تغییرات اساسی فیزیولوژی و بیوشیمیایی است که رنگ، طعم، عطر، بافت و ارزش غذایی میوه­ها را تغییر می­دهد. در طول انبارداری و پس ‌از آن، رسیدن کامل میوه­ها ادامه می­یابد، اگر این میوه­ها مصرف یا فراوری نشوند، بیش ‌از حد رسیده و کیفیت آنها سریعاً روبه‌زوال می­رود. با توجه به این‌که برداشت در زمان مناسب می­تواند ...  بیشتر

علوم سبزی
10. تأثیر خصوصیات فیزیکی بسترهای کاشت بر رشد و کارایی مصرف آب در پرورش نشای گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای

حسین مزاری منقابی؛ مجتبی دلشاد؛ عبدالکریم کاشی

دوره 49، شماره 4 ، اسفند 1397، ، صفحه 869-880

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.228050.1191

چکیده
  یکی از مهم‌ترین ارکان سیستم‌های کشت بدون خاک، بستر کشت می‌باشد. پرورش‌دهندگان گیاهان معمولاً بر اساس خصوصیات فیزیکی و شیمیایی، نسبت به انتخاب بسترها اقدام می‌نمایند. به‌منظور بررسی اثر برخی از مهم‌ترین خصوصیات فیزیکی بسترهای کشت بر رشد و کارایی مصرف آب نشای گوجه­فرنگی گلخانه‌ای، ویژگی‌های فیزیکی 50 بستر ترکیبی اندازه‌گیری ...  بیشتر

علوم سبزی
11. ارزیابی پایداری عملکرد و سایر صفات مهم ژنوتیپ‌های پیاز روز کوتاه در مناطق جنوب ایران با استفاده ازروش گرافیکی GGE biplot

عبدالستار دارابی؛ حامد حسن زاده؛ علی رضا پرکاسی؛ احمد موسی‌پور گرجی

دوره 49، شماره 4 ، اسفند 1397، ، صفحه 959-972

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.235177.1268

چکیده
  پایداری عملکرد و سایر صفات مهم هشت ژنوتیپ­ پیاز روز­کوتاه (پیاز اصلاح­شده بهبهان، توده محلی بهبهان، توده محلی پادوک، توده محلی رامهرمز، توده محلی برازجان، توده محلی ایرانشهر و ارقام تگزاس­ارلی­گرانو و پریماورا) با استفاده ازطرح بلوک­های کامل تصادفی با چهار تکرار در ایستگاه­های تحقیقات کشاورزی بهبهان، میناب و ایرانشهر ...  بیشتر

علوم سبزی
12. مقایسه اثرات لاکتات‌کلسیم و پوترسین بر کیفیت پس از برداشت فلفل دلمه‌ای

نعیمه سلطانی

دوره 49، شماره 4 ، اسفند 1397، ، صفحه 973-979

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.240510.1312

چکیده
  این پژوهش به­منظور بررسی اثر تیمار‌های پس از برداشت پوترسین و لاکتات­کلسیم بر کیفیت انبارمانی میوه فلفل دلمه‌ای در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار، در آزمایشگاه فیزیولوژی پس از برداشت دانشگاه شهید باهنر کرمان انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل غوطه­وری میوه‌های فلفل دلمه‌ای به­مدت 5 دقیقه در محلول‌های پوترسین با غلظت‌های ...  بیشتر

علوم سبزی
13. برآورد ترکیب‌پذیری و هتروزیس در برخی از لاین‌های کاهوی ایرانی از طریق تلاقی دای‌آلل

عاطفه طبسی؛ محمدرضا حسندخت؛ محمدرضا فتاحی مقدم

دوره 49، شماره 4 ، اسفند 1397، ، صفحه 981-992

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.228001.1190

چکیده
  به­منظور برآورد وراثت‌پذیری، هتروزیس، ترکیب‌پذیری عمومی و خصوصی در صفات تعداد برگ، میانگین تعداد روز تا نخستین گلدهی، میانگین وزن تر بوته، میانگین وزن تر ساقه و طول ساقه گل‌دهنده، هفت لاین کاهوی ایرانی (سیاه دزفول، گرگان، ورامین، جهرم، لاین­های شماره  18 ، 21 و 27 مازندران) در یک طرح دای‌آلل کامل تلاقی داده‌ شدند. در مجموع 49 ...  بیشتر

علوم سبزی
14. اثر فیلم‌های بسته‌بندی مختلف بر قابلیت نگهداری و خصوصیات کیفی قارچ دکمه‌ای (Agaricus bisporus)

فریال وارسته؛ سحر زمانی

دوره 49، شماره 4 ، اسفند 1397، ، صفحه 1035-1044

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.244640.1340

چکیده
  بسته­بندی صحیح و مدت زمان مناسب جهت انبارداری از جمله عوامل مهم و تاثیرگذار در حفظ سلامت و کیفیت، کاهش ضایعات، صرفه‌جویی در هزینه­ها و بازارپسندی عمومی محصولاتی نظیر قارچ دکمه‌ای هستند.تحقیق حاضر به­منظور بررسی اثر فیلم بسته­بندی (بدون پوشش، پلی­وینیل­کلراید (سلفون)، پلی­اتیلن با ضخامت 14، 20، 27 و 38 میکرون، پلاستیک جاذب ...  بیشتر

علوم سبزی
15. اثر مدیریت تغذیه (معدنی و آلی) بر میزان نیترات، ماندگاری و کیفیت پس از برداشت کرفس تازه برش‌یافته (Apium graveolens L.)

حدیثه دانشور؛ مصباح بابالار؛ مجتبی دلشاد؛ لیلا تبریزی رائینی

دوره 49، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 635-645

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.225526.1169

چکیده
  کاربرد فراوان نهاده­های شیمیایی، در مزارع تولید سبزی و صیفی و عرضه سریع این محصولات به بازار (بدون در­نظر گرفتن مدت­زمان لازم، برای کاهش غلظت یا تجزیه مواد­شیمیایی)، ضرورت مدیریت تغذیه مناسب را در سیستم کشت این محصولات، بیش از پیش آشکار می­کند. این مطالعه به­منظور بررسی اثر مدیریت تغذیه، بر میزان تجمع نیترات و سایر پارامترهای ...  بیشتر

علوم سبزی
16. اثر آسکوربات‌کلسیم بر سفتی بافت میوه، فعالیت آنزیم‌های تجزیه‌کننده دیواره‌سلولی و کیفیت پس از برداشت گوجه‌فرنگی رقم ریو‌گرند

صدیقه زارع؛ محمد سیاری

دوره 49، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 669-679

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.220257.1126

چکیده
  در این پژوهش، تأثیر نمک آسکوربات­کلسیم بر انبارمانی میوه گوجه‌فرنگی (برداشت­شده در مرحله شکست رنگی)، طی 40 روز، مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به‌صورت فاکتوریل، در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو فاکتور زمان انبارمانی در 4 سطح و تیمار آسکوربات­کلسیم، در 3 سطح (غلظت‌های صفر، 25/0 و 5/0 درصد) و 3 تکرار به اجرا درآمد. میوه‌ها به­مدت 10 دقیقه ...  بیشتر

علوم سبزی
17. ارزیابی برخی از جنبه‌های رشدی، فیزیولوژیکی، عملکرد و کیفیت هندوانه رقم چارلستون‌گری پیوندی و غیر پیوندی تحت شرایط تنش شوری

داریوش رمضان؛ فاطمه مرادی پور؛ بهمن زاهدی؛ کبری سپهوند؛ محمدمهدی ضرابی

دوره 49، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 729-741

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.237864.1285

چکیده
  شوری، عامل بسیار مهمی در محدود­ نمودن تولید محصولات کشاورزی در بیشتر کشورهاست. امروزه با استفاده از تکنیک پیوند، توانسته­اند بر مشکل شوری آب و خاک در تولید سبزی­ها فائق آمده و محصولاتی با کیفیت بالاتر تولید کنند. در این تحقیق، گیاهان هندوانه رقم چارلستون‌گری روی پایه­های هیبرید کدوی شینتوزا، کدوی مسمایی، کدوی قلیانی، هندوانه ...  بیشتر

علوم سبزی
18. ارزیابی روابط عملکرد، صفات مرتبط با عملکرد و کیفیت میوه با استفاده از ضرایب همبستگی و تجزیه خوشه‌ای در برخی رگه‌های گوجه‌فرنگی

محمد بوجاریان؛ حسینعلی اسدی قارنه؛ مریم گل آبادی

دوره 49، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 801-811

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.240633.1311

چکیده
  گوجه‌فرنگی (Lycopersicon esculentum Mill.) گیاهی از تیره سیب‌زمینی‌سانان (Solanaceae) و دومین سبزی پرمصرف جهان است که ارزیابی عملکرد میوه و صفات مؤثر بر آن در گزینش رقم‌های مطلوب حائز اهمیت می‌باشد. به‌منظور بررسی روابط عملکرد، صفات مرتبط با عملکرد و کیفیت میوه در 83 رگه s3 گوجه‌فرنگی، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. نتایج ...  بیشتر

علوم سبزی
19. بررسی رشد، عملکرد، کارایی مصرف آب و میزان تبخیر تعرق برخی توده‌های هندوانه در شرایط تنش خشکی تحت رژیم‌های مختلف آبیاری

فروزنده سلطانی صالح آبادی؛ معین شجری؛ حمیده نوری

دوره 49، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 351-363

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.207658.1020

چکیده
  این آزمایش به‌منظور ارزیابی مقاومت به تنش خشکی توده‌های هندوانۀ شریف‌آباد، اصفهان، ابوجهل و رقم کریمسون سوییت انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی و به‌صورت کرت‌های خردشده دارای چهار رژیم آبیاری که 100درصد به‌عنوان شاهد، 75درصد، 50 درصد و 25 درصد آب قابل دسترس AW) =Available water) به‌عنوان شرایط تنش تقسیم‌بندی شدند، اجرا ...  بیشتر

علوم سبزی
20. تأثیر تنش خشکی و قارچ‌های میکوریز آربسکولار بر عملکرد و کیفیت سیب‌زمینی

ندا عابدی؛ احمد گلچین؛ سعید شفیعی؛ حسین بشارتی

دوره 49، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 395-406

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.218794.1112

چکیده
  کمبود آب در مناطق خشک و نیمه خشک از جمله کشور ایران یکی از فاکتورهای محدود کننده رشد و نمو و عملکرد گیاهان زراعی می­باشد. به همین دلیل یافتن راهکار­های مناسب جهت غلیه بر تنش خشکی  و افزایش تولید از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. به منظور مطالعه تأثیر تلقیح قارچ‌های میکوریز آربسکولار بر عملکرد و کیفیت سیب‌زمینی (Solanum tuberosum L.) رقم ...  بیشتر

علوم سبزی
21. تأثیر تنش شوری بر رشد، فعالیت آنزیم‌های پاداکسنده، پراکسیداسیون لیپیدی و کارایی نظام نوریII در خیار پیوندی روی پایه‌های کدو

اسمعیل مددخواه؛ صاحبعلی بلند نظر؛ شاهین اوستان

دوره 49، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 465-475

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.232193.1247

چکیده
  شوری به‌عنوان یک تنش غیرزیستی مهم در کاهش رشد و تولید گیاهان، در نظر گرفته می­شود. شناسایی سازوکار­های بیوشیمیایی و فیزیولوژیکی که در مقاومت به تنش شوری دخالت دارند، می­تواند برای انتخاب پایه­های متحمل به شوری سودمند باشد. برای این هدف آزمایشی به‌منظور بررسی تأثیر پایه (سه پایۀ کدو شینتوزا، کبالت و روت­پاور) و تنش شوری (شاهد ...  بیشتر

علوم سبزی
22. واکنش رشد، عملکرد و برخی شاخص‌های فیزیولوژیکی هندوانۀ رقم چارلستون‌گری پیوندشده رو پایۀ هندوانۀ ابوجهل به تنش کم‌آبیاری

جاسم پرخیده؛ طاهر برزگر؛ فاطمه نکونام

دوره 49، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 539-550

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.233823.1258

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر تنش کم­آبیاری بر رشد، عملکرد و شاخص­های فیزیولوژیکی هندوانۀ رقم چارلستون­گری پیوندی، آزمایشی به‌صورت کرت­های خردشده در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار، در دانشگاه زنجان انجام شد. تیمار­های آبیاری در سه سطح 100، 70 و 50 درصد نیاز آبی گیاه و تیمار پیوند شامل گیاهان پیوندی روی پایۀ هندوانۀ ابوجهل ...  بیشتر

علوم سبزی
23. تأثیر تنش شوری بر برخی ویژگی‌های فیزیولوژیک و ریخت‌شناختی توده‌های بومی شلغم ایرانی (Brassica rapa)

محمد امیریان مجرد؛ محمد رضا حسندخت؛ وحید عبدوسی؛ سیدعلی طباطبائی؛ کامبیز لاریجانی

دوره 49، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 579-587

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.217095.1092

چکیده
  به‌منظور بررسی تأثیر شوری بر برخی ویژگی‌های ریخت‌شناختی (مورفولوژیک) و فیزیولوژیک توده­های شلغم ایرانی آزمایشی گلخانه­ای به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. عامل اول شوری آب در چهار سطح (0، 60، 120 و 180 میلی­مولار کلرید سدیم) و عامل دوم 15تودۀ­ شلغم ایرانی بود. نتایج نشان داد، تنش شوری میزان وزن تر و خشک ...  بیشتر

علوم سبزی
24. ارزیابی قابلیت انبارمانی چند جمعیت و رقم از پیاز روز کوتاه در انبار کنترل‌نشده

عبدالستار دارابی

دوره 49، شماره 1 ، خرداد 1397، ، صفحه 105-116

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.219739.1118

چکیده
   این پژوهش به مدت دو سال زراعی (93-1392) به‌منظور مقایسۀ خاصیت انبارمانی نژادگان (ژنوتیپ­)های پیاز روز کوتاه در انبار کنترل نشده، در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بهبهان اجرا شد. بذرهای پیاز در اوایل مهرماه در خزانه کشت و نشاءها در مرحلۀ دو تا سه برگی به زمین اصلی منتقل شدند. برای مقایسۀ قابلیت انبارمانی نژادگان­ها از آزمایش کرت‌هایخردشده ...  بیشتر

علوم سبزی
25. تأثیر رژیم‌های مختلف آبیاری بر کیفیت و عمر نگهداری نیمه برش‌های تازۀ میوۀ هندوانۀ رقم کریمسون سوئیت

بشری علی بیگی؛ فروزنده سلطانی صالح آبادی؛ سیامک کلانتری

دوره 49، شماره 1 ، خرداد 1397، ، صفحه 117-131

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.217622.1101

چکیده
  عامل‌های مهم مدیریتی پیش از برداشت تأثیر مهمی بر عمر انبارمانی و کیفیت پس از برداشت محصولات دارد. یکی از موارد مهم در این راستا میزان آبیاری محصول است. این تحقیق به‌منظور بررسی تأثیر میزان آبیاری در مزرعه روی کیفیت و مدت نگهداری قطعه‌‌های برش خوردۀ هندوانۀ رقم کریمسون سوییت انجام شد. تیمار آبیاری در دو سطح 100 درصد (شاهد) و 75درصد آب ...  بیشتر