اثر محلول‌پاشی نانو کلات کلسیم بر خصوصیات فیزیولوژیکی، مورفولوژیکی و ماندگاری گل ژربرا‎ ‎

ثریا معلای مزرعی؛ مهرانگیز چهرازی؛ اسمعیل خالقی

دوره 51، شماره 4 ، اسفند 1399، ، صفحه 849-860

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.273685.1584

چکیده
  به منظور بررسی اثر غلظت‌های مختلف نانو کلات کلسیم (صفر، 2 و 3 ‌گرم در لیتر) بر برخی از شاخص‌های رشدی، فیزیولوژیکی و ماندگاری سه رقم گل ژربرا(Amlet, Cabana, Intense) تحت سیستم هیدروپونیک آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار اجرا شد. نتایج نشان داد تیمار نانوکلات کلسیم عمر پس از برداشت گل شاخه‌بریده ژربرا را افزایش داد. ...  بیشتر

افزایش انبارمانی و حفظ ویژگی‌های کیفی میوۀ انگور رقم "بی‌دانۀ قرمز" با استفاده از اسانس آویشن

مریم دهستانی اردکانی؛ یونس مستوفی

دوره 48، شماره 4 ، اسفند 1396، ، صفحه 753-764

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.203185.977

چکیده
  کاهش ارزش اقتصادی میوه­های برداشت‌شده، در نتیجۀ فساد قارچی پس از برداشت رخ می‌دهد که می­توان با استفاده از پوشش­های خوراکی آن‌ها را کنترل کرد.انگور به‌عنوان یکی از میوه­های بسیار فسادپذیر در معرض عامل‌های قارچی به‌ویژه Botrytis cinerea است. در این پژوهش، از اسانس آویشن برای جایگزینی تیمارهای قارچکش به‌منظور حفاظت در برابر بیماری­های ...  بیشتر

علوم میوه
تأثیر نوع پلی آمین بر انبارمانی میوه آلو، رقم ‘شابلون’

صبا شکراله فام؛ جعفر حاجی لو؛ فریبرز زارع نهندی

دوره 46، شماره 4 ، دی 1394، ، صفحه 649-658

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2015.56912

چکیده
  در این آزمایش تأثیر سه نوع پلی‌آمین پوتریسین، اسپرمیدین و اسپرمین بر عمر پس از برداشت میوۀ آلو رقم ‘شابلون’ بررسی شد. میوه ها در محلول پلی‌آمین‌ها با دو غلظت 1 و 2 میلی‌مولار و نیز آب مقطر (تیمار شاهد) به‌مدت 5 دقیقه غوطه‌ور و در سردخانه‌ای با دمای 5/0± 5/1 درجۀ سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 80‌ـ 85 درصد انبار شدند. آزمایش در قالب فاکتوریل ...  بیشتر

بررسی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت و میزان پروتئین در گل رز شاخه بریده رقم سنسیرو

سیده فرحناز طالبی؛ سید نجم الدین مرتضوی؛ روح انگیز نادری

دوره 44، شماره 3 ، آذر 1392، ، صفحه 359-366

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2013.36006

چکیده
  آزمایشی به منظور بررسی تاثیر سدیم¬نیتروپروساید و تیدیازورون بر میزان فعالیت آنزیم¬های آنتی¬اکسیدانت و پروتئین گل شاخه بریده رز رقم سنسیرو انجام شد. این آزمایش با دو فاکتور تیدیازورون(TDZ) در سه سطح (0، 20 و40 میکرومول¬در¬لیتر) و سدیم¬نیتروپروساید((SNP به عنوان دهنده اکسید¬نیتریک در چهار سطح (0، 20، 40 و60 میکرومول¬در¬لیتر) به ...  بیشتر

اثرات اسانس و عصاره میخک (Eugenia caryophyllata) بر برخی ویژگی‌های کیفی انگور طی دوره انبارداری

زهرا وصال طلب؛ منصور غلامی

دوره 43، شماره 2 ، مهر 1391، ، صفحه 255-265

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2012.25116

چکیده
  استفاده از ترکیبات طبیعی نظیر اسانس‌ها و عصاره‌های گیاهی راهبرد مناسبی در کنترل پوسیدگی‌های پس از برداشت و به تأخیر انداختن پیری بافت‌های گیاهی معرفی شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثرات اسانس (به روش تدخینی) و عصاره‌ی میخک (به روش غوطه‌وری) روی کنترل پوسیدگی و برخی ویژگی‌های کیفی انگور بی‌دانه سفید طی انبارداری انجام شد. خوشه ...  بیشتر

اثر پاشش هومیک اسید بر جذب عناصر، میزان پروتئین و خصوصیات پس از برداشت ژربرا رقم مالیبو

محسن کافی؛ مصباح بابالار؛ علی نیکبخت؛ حسن ابراهیم زاده؛ نعمت اله اعتمادی؛ سعید سماوات

دوره 40، شماره 1 ، خرداد 1388

چکیده
  یکی از مشکلات پرورش ژربرا کاهش کیفیت و کم بودن محصول به ویژه در گلخانه‌های نه چندان استاندارد است. در این پژوهش اثر پاشش (اسپری) هفتگی 500 میلی گرم بر لیتر هومیک اسید و مقایسه آن با مصرف حل شده آن با همین غلظت در دو نوع محلول غذایی با مقادیر 5/3 و 7 میلی اکی ولان بر لیتر کلسیم جهت بهبود کمیت و کیفیت گل ژربرای رقم مالیبو بررسی گردید. نتایج نشان ...  بیشتر