علوم سبزی
1. ارزیابی برخی از جنبه‌های رشدی، فیزیولوژیکی، عملکرد و کیفیت هندوانه رقم چارلستون‌گری پیوندی و غیر پیوندی تحت شرایط تنش شوری

داریوش رمضان؛ فاطمه مرادی پور؛ بهمن زاهدی؛ کبری سپهوند؛ محمدمهدی ضرابی

دوره 49، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 729-741

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.237864.1285

چکیده
  شوری، عامل بسیار مهمی در محدود­ نمودن تولید محصولات کشاورزی در بیشتر کشورهاست. امروزه با استفاده از تکنیک پیوند، توانسته­اند بر مشکل شوری آب و خاک در تولید سبزی­ها فائق آمده و محصولاتی با کیفیت بالاتر تولید کنند. در این تحقیق، گیاهان هندوانه رقم چارلستون‌گری روی پایه­های هیبرید کدوی شینتوزا، کدوی مسمایی، کدوی قلیانی، هندوانه ...  بیشتر

2. تأثیر تنش شوری بر برخی بوم‌جور‌های گیاه دارویی دم شیر (Leonurus cardiaca L.)

احمد زمانی؛ مجید شکرپور؛ وحیده ناظری

دوره 49، شماره 1 ، خرداد 1397، ، صفحه 47-56

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.205411.998

چکیده
  با توجه به روند افزایشی توسعۀ اراضی شور و کمبود اراضی زراعی مطلوب و اهمیت گیاه دارویی دم­شیر، معرفی بوم‌جور (اکوتیپ) مقاوم به شوری، اهمیت زیادی دارد. این آزمایش برای بررسی تحمل شوری گیاه دم شیر به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. سطوح شوری 0 (شاهد)، 4 ، 8 و 12 دسی‌زیمنس بر چهار بوم‌جور طالقان، خوانسار، ...  بیشتر

علوم سبزی
3. رشد گوجه‌فرنگی رقم کویین پیوندی روی پایه‌های مختلف در شرایط شوری

داریوش رمضان؛ فاطمه مرادی پور؛ بهمن زاهدی

دوره 48، شماره 4 ، اسفند 1396، ، صفحه 991-999

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.222332.1142

چکیده
  امروزه با استفاده از روش پیوند می‌توان بر بسیاری از مشکلات تولید گیاه گوجه‌فرنگی ازجمله شوری آب آبیاری و خاک فائق آمده و محصولی با کیفیت بالاتر تولید نمود. در این تحقیق، نشاهای گوجه‌فرنگی گلخانه­ای رقم کویین (Queen) روی پایه­های هیبریدی رقم‌های آر-9704 (AR-9704)، هلپر (Helper) و پرا (Pera) به روش اسکنه­ای پیوند شده و در گلخانه­ با سامانۀ ...  بیشتر

علوم میوه
4. تأثیر سطوح مختلف شوری در فراسنجه‌های فیزیولوژیکی برخی پایه‌های پیوندی گلابی

میترا میرعبدالباقی

دوره 48، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 347-356

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.131959.840

چکیده
  به‌منظور تعیین تأثیر سطوح مختلف شوری (شاهد با هدایت الکتریکی 8/0، 6/1، 4/2، 2/3 و 4 دسی‌زیمنس بر متر) با استفاده از نمک کلرور سدیم روی فراسنجه (پارامتر)های فیزیولوژیکی و شاخص‌های رشد (طول و قطر) در سه رقم دره گزی، لوییزبون و ویلیام دوشس که روی پایه‌های گلابی بذری، OHF69 و Pyrodwarf پیوند شده بودند. پژوهشی در قالب طرح آماری بلوک‌های کامل تصادفی به‌صورت ...  بیشتر

علوم گیاهان دارویی
5. تأثیر اسید سالیسیلیک بر تغییرپذیری روزنه و برخی صفات رویشی گیاه همیشه بهار (Calendula officinalis L.) در تنش شوری

فاطمه دهقان نیری؛ وحید رضا صفاری؛ علی اکبر مقصودی مود

دوره 47، شماره 2 ، شهریور 1395، ، صفحه 193-202

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2016.58519

چکیده
  شوری یکی از عامل‌های مهم محیطی است که رشد گیاهان را محدود می‌کند. به‌منظور بررسی تأثیر اسید سالیسیلیک بر برخی صفات رویشی و تغییرپذیری روزنة گیاه همیشه بهار، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل بر پایة طرح کامل تصادفی با پنج تکرار در گلخانة تحقیقاتی دانشگاه شهید باهنر کرمان در سال 1391 انجام شد. شوری به‌عنوان عامل اول با پنج سطح 1، 3، 5، 7 و 9 میلی‌موس ...  بیشتر

6. بررسی توزیع عناصر (پتاسیم، سدیم و کلر) در برخی ژنوتیپ‌های انگور (Vitis vinifera) در شرایط شوری

حمیدرضا طحانیان؛ علی عبادی؛ مریم شهبازی؛ حسین لسانی

دوره 47، شماره 1 ، خرداد 1395، ، صفحه 1-9

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2016.63835

چکیده
  شوری به‌عنوان یکی از مهم‌ترین تنش‌های محیطی، تولید بسیاری از محصولات کشاورزی و باغی را با مخاطره روبرو کرده است. آیندۀ تولید انگور (Vitis vinifera L.) به‌عنوان یکی از مهم‌ترین محصولات اقتصادی بخش باغبانی درگرو اصلاح و استفاده از پایه‌های مقاوم به­شوری است. هدف از این پژوهش بررسی تحمل شوری و چگونگی توزیع یون‌های مرتبط با تنش شوری در شش ...  بیشتر

7. تأثیر شوری بر شاخص‌های رشد در نه پایه مرکبات

داوود خوشبخت؛ علی اکبر رامین؛ بهرام بانی نسب؛ سیروس آقاجان زاده

دوره 40، شماره 4 ، اسفند 1388

چکیده
  شوری یکی از بزرگترین عوامل محدودکننده رشد گیاهان و تولید محصول در بسیاری از نقاط جهان می‎باشد که از دیر باز مورد توجه بوده است. مرکبات جزء گیاهان حساس به شوری می‌باشند. از آنجا که گونه‌های تجاری مرکبات به صورت پیوندی تکثیر می‎شوند؛ میزان تحمل پیوندک به شوری، بستگی زیادی به نوع پایه مورد استفاده دارد. پژوهش گلخانه‎ای با هدف ارزیابی ...  بیشتر

8. بررسی تحمل دو پایه سیب به غلظت‌های مختلف کلرورسدیم در شرایط درون شیشه‌ای

رسول جلیلی مرندی؛ پروانه جلیل دوستعلی؛ عباس حسنی

دوره 40، شماره 2 ، شهریور 1388

چکیده
  در این تحقیق تحمل دو پایه سیب گمی و M26 به غلظت‌های مختلف نمک در شرایط درون شیشه‌ای مورد ارزیابی قرار گرفت. گیاهچه‌های رشد یافته در محیط کشت MS به محیط کشت نودسون‌سی که فاقد یون‌های سدیم و کلر بود، انتقال داده شدند. غلظت‌های کلرورسدیم در محیط کشت نودسون‌سی صفر، 20، 40، 60، 80، 100 میلی‌مول بر لیتر بود. شش هفته بعد از کشت، نتایج داده‌ها جمع‌آوری ...  بیشتر

9. تاثیر مواد آنتی اکسیدانت و شوری بر خصوصیات فتوسنتزی و رشد رویشی زیتون رقم زرد

ساسان علی نیایی فرد؛ سید جلال طباطبایی؛ جعفر حاجیلو؛ مریم سیفی کلهر؛ نادر چاپار زاده

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  تولید مواد اکسیدانت در اثر تنش شوری از عوامل مهم در کاهش فتوسنتز و به دنبال آن کاهش رشد گیاه می‌باشد. به منظور مطالعه تاثیر مواد آنتی اکسیدانت و شوری بر خصوصیات فتوسنتزی و رشد نهال های زیتون، آزمایشی در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه تبریز در سال 86 انجام شد. در این آزمایش فاکتور اسید اسکوربیک (mM2) و گلوتاتیون احیاء شده (mM3) به عنوان مواد آنتی ...  بیشتر

10. اثر کود دهی تکمیلی بر افزایش باردهی و ترکیب شیمیایی ارقام پسته (Pistacia vera L.) در شرایط آب و خاک شور

حمید معین راد

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  این پژوهش در دو آزمایش جداگانه در جنوب خراسان انجام گردید. آزمایش 1 به مدت پنج سال (82-1378) در ایستگاه تولید پسته گناباد متعلق به آستان قدس رضوی انجام شد. با توجه به مشاهده آسیب خشکیدگی برگ در درختان پسته و مشکلات شوری این آزمایش طراحی شد. دو واحد پسته کاری 6 و 7 که هدایت های الکتریکی آب آبیاری آن ها به ترتیب 45/7 و 11 دسی زیمنس بر متر بود برای ...  بیشتر