ارزیابی عملکرد غده و برخی صفات کمی و کیفی 15 ژنوتیپ امیدبخش سیب‌زمینی در منطقه اردبیل

یوسف جهانی جلودار؛ طاهر برزگر؛ داود حسن پناه؛ زهرا قهرمانی

دوره 52، شماره 2 ، شهریور 1400، ، صفحه 293-303

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2020.292072.1737

چکیده
  رقم­های جدید سیب‌زمینی با عملکرد بالا، زودرس و با کیفیت مطلوب نقش مهمی در امنیت غذایی، کاهش نوسانات قیمت و هزینه ­های انبارداری و دسترسی به محصول تازه در تمام فصول سال دارند. در این تحقیق صفات کمی و کیفی 15 ژنوتیپ سیب‌زمینی حاصل از جمعیت­ های اصلاحی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در منطقه اردبیل به مدت دو سال (1397 ...  بیشتر

تأثیر گاما آمینو بوتیریک اسید و اسپرمین بر صفات مورفوفیزیولوژیکی و رنگیزه‌های گیاهی گل ‏محمدی

محمدامین میرزاابوالقاسمی؛ میترا اعلایی؛ عزیزاله خیری؛ زهرا قهرمانی

دوره 52، شماره 1 ، خرداد 1400، ، صفحه 47-60

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.272763.1575

چکیده
  به منظور ارزیابی تأثیر گاما آمینو بوتیریک اسید و اسپرمین بر برخی از ویژگی­های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گل محمدی، آزمایشی بر پایه­ی طرح کاملا تصادفی در بهار و تابستان 1396 در دانشگاه زنجان در سه تکرار انجام گرفت. تیمار­های آزمایش شامل سه غلظت محلول‌پاشی گاما آمینو بوتیریک اسید (یک، پنج و 10 میلی‌مولار) و سه غلظت اسپرمین ( نیم، یک ...  بیشتر

اثر کم‌آبیاری در مراحل مختلف رشدی دو توده خربزه ایرانی بر رشد، عملکرد، کیفیت میوه و کارایی مصرف آب ‏

فرزاد تقدسی نیا؛ زهرا قهرمانی؛ طاهر برزگر؛ میترا اعلایی

دوره 51، شماره 2 ، شهریور 1399، ، صفحه 503-515

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.272138.1567

چکیده
  به‌منظور بررسی اثر تنش کم‌آبیاری در مراحل مختلف رشدی بر رشد، عملکرد و کیفیت دو توده خربزه ایرانی آزمایشی در قالب کرت­های دوبار خرد شده بر اساس طرح بلوک­های کامل تصادفی در دانشگاه زنجان در سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل کم آبیاری در سه سطح (100، 80 و 60 درصد نیاز آبی گیاه) به عنوان کرت اصلی، مرحله تنش­دهی در دو سطح (مرحله ...  بیشتر

علوم سبزی
اثر محلول پاشی لاکتات کلسیم بر خصوصیات فیزیولوژیکی، فعالیت آنتی اکسیدانی و عملکرد کاهو (Lactuca sativa L.) تحت شرایط کم آبیاری

آرزو خانی؛ طاهر برزگر؛ جعفر نیکبخت؛ زهرا قهرمانی

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 649-665

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.259323.1456

چکیده
  به­منظور ارزیابی اثر لاکتات­کلسیم بر برخی از ویژگی­های فیزیولوژیکی، آنتی­اکسیدانی و عملکرد کاهو تحت شرایط کم­آبیاری، آزمایشی به­صورت کرت­های خرد شده بر پایه طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار در شرایط اقلیمی زنجان در سال 1396 اجرا شد. تیمار­های آزمایش شامل سه رژیم آبیاری مختلف (100، 85 و 70 درصد نیاز آبی گیاه) به­عنوان ...  بیشتر

علوم سبزی
اثر زمان برداشت و کیتوزان بر کیفیت و عمر انبارمانی میوه‌های عروسک پشت‌پرده (Physalis angulata L.)

رسول حیدرنژاد گیگلو؛ زهرا قهرمانی؛ طاهر برزگر؛ ولی ربیعی

دوره 50، شماره 1 ، خرداد 1398، ، صفحه 173-186

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.250863.1389

چکیده
  رسیدن میوه شامل تغییرات اساسی فیزیولوژی و بیوشیمیایی است که رنگ، طعم، عطر، بافت و ارزش غذایی میوه­ها را تغییر می­دهد. در طول انبارداری و پس ‌از آن، رسیدن کامل میوه­ها ادامه می­یابد، اگر این میوه­ها مصرف یا فراوری نشوند، بیش ‌از حد رسیده و کیفیت آنها سریعاً روبه‌زوال می­رود. با توجه به این‌که برداشت در زمان مناسب می­تواند ...  بیشتر

تأثیر محلول‌پاشی نفتالین استیک اسید و تراش بوته بر رشد، عملکرد و کیفیت میوۀ خربزۀ توده خاتونی

میثم الیاسی مقدم؛ طاهر برزگر؛ زهرا قهرمانی

دوره 46، شماره 3 ، آبان 1394، ، صفحه 467-474

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2015.55866

چکیده
  به‌منظور بررسی آثار نفتالین استیک اسید و تراش بوته بر رشد، عملکرد و کیفیت میوۀ خربزۀ توده خاتونی، آزمایشی در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی در مزرعۀ پژوهشی دانشکدۀ کشاورزی دانشگاه زنجان در سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل محلول‏پاشی نفتالین استیک اسید در سه سطح (25،50 و 100 میلی‏گرم در لیتر در مرحلۀ چهار تا شش برگی و تشکیل ...  بیشتر

واکنش برخی توده های تره ایرانی به ماده‌زایی در محیط درون شیشه ای

زهرا قهرمانی؛ محمدرضا حسندخت؛ عبدالکریم کاشی؛ منصور امیدی؛ مریم جعفر خانی کرمانی

دوره 44، شماره 1 ، اردیبهشت 1392، ، صفحه 73-80

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2013.30406

چکیده
  این پژوهش به منظور ارزیابی واکنش هفت توده منتخب تره ایرانی از نظر صفات زراعی به ماده‌زایی در محیط درون شیشه‌ای انجام گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل در طرح پایه کاملا تصادفی که شامل سه سطح هورمونیB2D0 (2 میلی‌گرم در لیتر (BA ، B2D2 (2 میلی‌گرم در لیتر BA و 2 میلی‌گرم در لیتر 2,4-D) و B2D4 (2 میلی‌گرم در لیتر BA و 4 میلی‌گرم در لیتر 2,4-D) و هفت توده تره ...  بیشتر