1. تغییرات برخی شاخص‌های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی آلو رقم خاکی (‏Prunus salicina cv. ‎Flavor supreme pluot‏) در طی انبارمانی با دو دمای مختلف تحت تأثیر محلول پاشی پیش از ‏برداشت سالیسیلیک‌اسید و آهن

طه رنجبر مالی دره؛ محمدعلی عسکری سرچشمه؛ مصباح بابالار؛ حامد شکری حیدری؛ احمد احمدی

دوره 52، شماره 3 ، آذر 1400، ، صفحه 525-539

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.278214.1620

چکیده
  جهت بررسی شاخص­های بیوشیمیایی آلو رقم خاکی در طی انبارمانی، آزمایشی در دو مرحله مجزا و در امتداد هم صورت پذیرفت. مرحله اول، سالیسیلیک­اسید با غلظت‌های صفر (شاهد)، 2 و 4 میلی‌مولار و کلات آهن با غلظت‌های صفر (شاهد)، 1/0 و 1 گرم بر لیتر، سه بار در زمان­های 30، 60 و 90 روز پس از تمام گل بر درختان آلو رقم خاکی محلول‌پاشی گردید. مرحله دوم در ...  بیشتر

علوم میوه
2. تأثیر محلول پاشی تاج درخت با سدیم سلنات بر غنی سازی زیستی سلنیوم و حفظ کیفیت میوه سیب ’استارکینگ دلیشس‘ در طول دوره انبارمانی

شیدا محبی؛ مصباح بابالار؛ ذدبیح اله زمانی؛ محمدعلی عسکری

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 501-514

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.224137.1159

چکیده
  در این پژوهش اثر محلول­پاشی تاج درخت سیب ’استارکینگ دلیشس‘ با سلنات­سدیم در 4 سطح (صفر، 5/0، 1 و 5/1 میلی­گرم در لیتر) در 2 نوبت (در دوره بزرگ­شدن میوه)، بر خصوصیات کمی و کیفی و انبارمانی میوه و همچنین امکان­پذیری محلول­پاشی تاج درخت به­عنوان روش تولید میوه­های غنی از سلنیوم مورد مطالعه قرار گرفت. میوه­ها بعد از برداشت ...  بیشتر

علوم میوه
3. تأثیر نوع پلی آمین بر انبارمانی میوه آلو، رقم ‘شابلون’

صبا شکراله فام؛ جعفر حاجی لو؛ فریبرز زارع نهندی

دوره 46، شماره 4 ، دی 1394، ، صفحه 649-658

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2015.56912

چکیده
  در این آزمایش تأثیر سه نوع پلی‌آمین پوتریسین، اسپرمیدین و اسپرمین بر عمر پس از برداشت میوۀ آلو رقم ‘شابلون’ بررسی شد. میوه ها در محلول پلی‌آمین‌ها با دو غلظت 1 و 2 میلی‌مولار و نیز آب مقطر (تیمار شاهد) به‌مدت 5 دقیقه غوطه‌ور و در سردخانه‌ای با دمای 5/0± 5/1 درجۀ سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 80‌ـ 85 درصد انبار شدند. آزمایش در قالب فاکتوریل ...  بیشتر

4. حفظ کیفیت و افزایش عمرگلدانی گل بریده رز رقم ‘Grand Prix’ با استفاده از روش بسته‌بندی در اتمسفر تعدیل یافته

فلورا دولتخواه؛ یونس مستوفی؛ رضا فامیل مؤمن؛ محمدرضا شفیعی

دوره 42، شماره 2 ، شهریور 1390، ، صفحه 151-158

چکیده
  یکی از عوامل مؤثر در کاهش کیفیت گل‌های بریده در دوره پس از برداشت، میزان تنفس آنها می‌باشد. بسته‌بندی در شرایط اتمسفرتعدیل یافته (MAP) روشی است که ضمن کاهش شدت تنفس محصول، منجر به افزایش طول عمر گلدانی باحفظ کیفیت گل‌های بریده می‌شود. در این پژوهش آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار بر روی گل بریده رز رقم ...  بیشتر

5. تعیین غلظت و مدت زمان مطلوب تیمار 1-MCP (1- متیل سایکلو پروپن) روی عمر گلدانی گل بریده میخک رقم ?تمپو،

یونس مستوفی؛ داود هاشم آبادی؛ محمدرضا شفیعی

دوره 40، شماره 2 ، شهریور 1388

چکیده
  1-MCP، به عنوان یک بازدارنده فعالیت اتیلن، به صورت معنی‌داری پژمردگی گل‌های شاخه بریده میخک را به تأخیر می‌اندازد. پژوهش حاضر با هدف تعیین غلظت و مدت زمان مطلوب تیمار 1-MCP روی عمر گلدانی گل‌های شاخه بریده میخک رقم تمپو صورت گرفت. در این آزمایش 6 سطح غلظت (صفر،20 ،40،60 ،80 و100 نانو لیتر در لیتر) و سه زمان (3 ، 6 و9 ساعت) در قالب آزمایش فاکتوریل ...  بیشتر

6. تاثیر بسته‌بندی در اتمسفر تعدیل یافته بر روی کیفیت و عمر انباری براکلی

فریبا خلیلی؛ یونس مستوفی؛ مریم شکرچی؛ سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  گلچه های کلم براکلی رقم پرمیوم کراپ با استفاده از دو نوع پوشش پلیمری (پلی اتیلن با دانسیته کم و پلی پروپیلن) بسته بندی شده و به منظور مطالعه اثرات MAP فعال (با ترکیب گازی CO2 5/7%+ O25/1%) و غیر فعال (بدون ترکیب گازی) بر روی حفظ کیفیت و ارزش غذایی براکلی در مقایسه با گلچه های شاهد در دمای 1 درجه سانتیگراد برای 18 روز انبار شدند. در طول مدت نگهداری ...  بیشتر