تأثیر کاربرد بیوچار و میکوریزا آربسکولار بر زی‌توده گیاهی و برخی عناصر غذایی دو واریته جعفری

فاطمه بخشی پور؛ حسن مومیوند؛ ابراهیم صداقتی؛ عبداله احتشام نیا

دوره 52، شماره 4 ، بهمن 1400، ، صفحه 1027-1041

https://doi.org/10.22059/ijhs.2020.300237.1790

چکیده
  هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر بیوچار و قارچ‌های میکوریزا بر رشد، زی‌توده‌ی گیاهی و برخی عناصر غذایی دو واریته جعفری بود. آزﻣﺎیش ﺑﻪ‌صورت فاکتوریل در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﻛﺎملاً ﺗﺼﺎدﻓﻲ با سه تکرار انجام شد. واریته‎های جعفری در دو سطح (کریسپوم و نئاپولیتانوم) به‌عنوان فاکتور اول، بیوچار در سه سطح (صفر، سه و شش درصد وزنی خاک) به‌عنوان ...  بیشتر

تأثیر محلول‌های غذایی و ورمی‌کمپوست بر رشد و گلدهی گل شیپوری ‎(Zantedeschia pentlandii cv. Allure)‎‏ در کشت بدون خاک

نیلوفر رجایی؛ معظم حسن پور اصیل؛ جمالعلی الفتی؛ اکبر نورسته نیا

دوره 52، شماره 3 ، آذر 1400، ، صفحه 755-766

https://doi.org/10.22059/ijhs.2020.293698.1743

چکیده
  این تحقیق با هدف بررسی تأثیر محلول­های مختلف غذایی و ورمی‌کمپوست بر رشد و گلدهی گل شیپوری گلدانی به صورت طرح اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در بسترهای کشت بدون خاک انجام شد. آزمایش با 16 تیمار شامل 4 نوع محلول غذایی کوئیک تغییر یافته و4 نوع بستر کشت حاوی ورمی‌کمپوست بود که در 3 تکرار و هر تکرار شامل 4 گلدان انجام شد. نتایج ...  بیشتر

مقایسه عناصر غذایی و ترکیبات شیمیایی گیاه دارویی- خوراکی بن‌سرخ در رویشگاه و مزرعه ‏

پروین رامک؛ وحید کریمیان؛ رضا سیاه منصور

دوره 51، شماره 1 ، خرداد 1399، ، صفحه 19-31

https://doi.org/10.22059/ijhs.2019.270402.1545

چکیده
  بن‌سرخ (Allium jesdianum) از گیاهان دارویی-خوراکی مهم و در معرض خطر است که در ارتفاعات رشته کوه­های زاگرس، ایران می‌روید. در این مطالعه پیازهای سه اکوتیپ از گیاه دارویی بن‌سرخ؛ شامل اکوتیپ‌های کاکارضا در شهرستان خرم‌آباد، ذلقی در شهرستان الیگودرز و مله در شهرستان پلدختر، که در شرایط جغرافیایی و اقلیمی­ متفاوت در استان لرستان رویش می ...  بیشتر

علوم میوه
مطالعه اثر کاربرد برگی پتاسیم، روی و بور بر پروفیل اسید‌های‌چرب سه رقم زیتون

رضا غلامی؛ نوراله معلمی؛ اسمعیل خالقی؛ سید منصور سید نژاد

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 609-620

https://doi.org/10.22059/ijhs.2018.258386.1448

چکیده
  بررسی تأثیر محلول­پاشی برگی پتاسیم، روی و بور بر پروفیل اسید­های چرب میوه سه رقم زیتون کرونایکی، کایلت و میشن در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1395 در باغ زیتون دانشگاه شهید چمران صورت گرفت. درختان چهار مرحله، یک هفته قبل از تمام گل، دو هفته بعد از تمام گل، مرحله سخت­شدن هسته و مرحله تجمع ...  بیشتر

تأثیر کاربرد کودهای زیستی بر عملکرد، کیفیت و ظرفیت آنتی اکسیدانی میوه گوجه فرنگی

پیمان شیخ علیپور؛ صاحبعلی بلندنظر؛ محمدرضا ساریخانی؛ جابر پناهنده

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 621-632

https://doi.org/10.22059/ijhs.2018.255420.1434

چکیده
  به­منظور بررسی تأثیر کودهای زیستی بر عملکرد، کیفیت و ظرفیت آنتی­اکسیدانی میوه گوجه­فرنگی، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 9 تیمار و 3 تکرار در ایستگاه تحقیقاتی خلعت­پوشان دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز به اجرا درآمد. بذرهای گوجه­فرنگی رقم Super Chief در کشت خزانه با تیمار منفرد و تلفیقی باکتری­های آزادکننده پتاسیم ...  بیشتر

علوم گیاهان زینتی
ماندگاری و واکنش فیزیولوژیکی گل شاخه‌بریده لیلیوم اورینتال به عنصر شبه‌ضروری سیلیسیم در کشت بدون خاک

عثمان مام رش پور؛ محمد جواد نظری دلجو

دوره 50، شماره 1 ، خرداد 1398، ، صفحه 141-150

https://doi.org/10.22059/ijhs.2018.243479.1330

چکیده
  این آزمایش با توجه به حذف خاک در کشت­های بدون خاک و در نتیجه حذف منبع اصلی تأمین عنصر شبه­ضروری سیلیسیم و همچنین عدم مطالعه تأثیر احتمالی این عنصر در پرورش لیلیوم شاخه­بریده، طراحی و اجرا گردید. در همین راستا و پس از انتقال پیازهای لیلیوم (Lilium oriental 'Casa Blanca') به بستر فیبر نارگیل (الیاف فرآوری­شده نارگیل)، گیاهان استقرار یافته با ...  بیشتر

اثر محلول‌پاشی نیتروژن، بور و روی بر میزان اکسین، تشکیل و ریزش میوه در پرتقال تامسون ناول (Citrus sinensis cv. Thomson navel)

فاطمه سیدکلایی؛ حسین صادقی؛ حسین مرادی

دوره 46، شماره 3 ، آبان 1394، ، صفحه 367-378

https://doi.org/10.22059/ijhs.2015.55858

چکیده
  ‌به‌منظور بررسی اثر عناصر غذایی نیتروژن، بور و روی بر میزان اکسین و تشکیل میوه در پرتقال تامسون ناول، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل بر پایۀ طرح بلوک‏های کامل تصادفی با 12 تیمار و 3 تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل اوره در سه سطح (0، 3 و 6 در هزار)، اسید بوریک در دو سطح (0 و 5/0 در هزار) و سولفات روی در دو سطح (0 و 3 در هزار) بودند. تعداد گل، میوۀ ...  بیشتر

اثر سیستم تربیت و محلول‌پاشی با کلسیم در بهبود رنگ و ترکیب عناصر غذایی میوۀ سیب رقم «گالا» و «دلبار استیوال»

عرفان سپهوند؛ محمدرضا فتاحی مقدم؛ محمود قاسم نژاد؛ علیرضا طلایی؛ محمد علی عسکری سرچشمه

دوره 46، شماره 1 ، اردیبهشت 1394، ، صفحه 131-140

https://doi.org/10.22059/ijhs.2015.54132

چکیده
  سیستم‌های تربیت و محلول‌پاشی با کلسیم می‌تواند با تغییر ترکیب معدنی میوه رنگ‌گیری میوه‌های سیب را بهبود بخشد. در این پژوهش، اثر محلول‌پاشی کلرید‌کلسیم با غلظت‌های مختلف (صفر، 75/0، 5/1 و 3 گرم در لیتر) طی 2، 4 و 6 هفته قبل از برداشت بر غلظت عناصر غذایی و شاخص‌های رنگ میوۀ سیب رقم‌های «گالا» و «دلبار استیوال» تربیت‌شده با ...  بیشتر

اثر هرس تابستانه و محلول‌پاشی با کلسیم بر ترکیبات معدنی و کیفیت میوه‌ی کیوی رقم ’هایوارد‘

سیده معصومه حیدری برکادهی؛ محمود قاسم نژاد؛ یونس ابراهیمی

دوره 45، شماره 4 ، بهمن 1393، ، صفحه 335-343

https://doi.org/10.22059/ijhs.2015.53483

چکیده
  انجام هرس تابستانه و محلول‏پاشی کلسیمی می‏تواند کیفیت میوه‏های کیویرا بهبود بخشد. در این پژوهش، اثر هرس تابستانه در دو زمان، 2 و 15 روز بعد از ریزش گلبرگ‏ها به‌تنهایی یا همراه با محلول‏پاشی کلرید کلسیم 1‌درصد بر کیفیتو مقدار عناصر معدنی میوۀ کیوی رقم ’هایوارد‘ بررسی شده است. محلول‏پاشی کلسیمی 90 روز بعد از ریزش گلبرگ‏ها، ...  بیشتر

تاثیر سیلیسیم بر روی عناصر غذایی و مقدار نیترات در کاهو

غلامعلی پیوست؛ محمدرضا زارع بوانی؛ حبیب اله سمیع زاده لاهیجی

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  با توجه به تاثیر مثبت سیلیسیم بر افزایش مقاومت به شوری تعدادی از محصولهای کشاورزی، به منظور بررسی اثر سیلیسیم بر تعدادی از عناصر غذایی و مقدار نیترات?در کاهو تحت شرایط تنش شوری آزمایشی در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. هدایت الکتریکی محلول غذایی بوسیله کلرید سدیم تا میزان 3? میلی‌موس بر سانتیمتر افزایش یافت. سیلیسیم ...  بیشتر