ارزیابی اثر گرد و غبار بر ترکیبات شیمیایی میوه خرمای مضافتی (مطالعه موردی منطقه سراوان)‏

محمد عثمان امرا؛ محمود رمرودی؛ علیرضا راشکی؛ محمد گلوی؛ میترا جباری

دوره 53، شماره 2 ، شهریور 1401، ، صفحه 371-379

https://doi.org/10.22059/ijhs.2021.324559.1935

چکیده
  گرد و غبار از ویژگی‌های اجتناب­ناپذیر اقلیمی ایران محسوب می‌شود. امروزه یکی از معضلات کشاورزان مناطق خرماخیز تأثیر گرد و غبار بر درختان خرما است. این پژوهش، جهت بررسی اثر گرد و غبار بر ترکیبات شیمیایی میوه خرمای مضافتی در سه منطقه سراوان، جالق و روتک از توابع شهرستان سراوان در استان سیستان و بلوچستان در سال­های 1395 و 1396 انجام گرفت. ...  بیشتر

علوم میوه
ارزیابی تأثیر پرتوگاما بر آلودگی میکروبی و شاخص‌های کیفی سه رقم خرما (Phoenix dactylifera L.) در مدت انبارمانی

سعیده زربخش؛ سمیه رستگار؛ صدیقه جوادپور

دوره 49، شماره 1 ، خرداد 1397، ، صفحه 147-156

https://doi.org/10.22059/ijhs.2017.215849.1084

چکیده
  خرما از جمله محصولات مهم باغی و راهبردی به ویژه صادراتی ایران است. حفظ کیفیت میوه و کاهش میزان آلودگی میکروبی و مدیریت و مهار (کنترل) آفات انباری از هدف‌های مهم انبارمانی خرماست. بدین منظور برای بررسی تأثیر پرتوگاما در ضدعفونی میوۀ خرما، پژوهشی بر یک رقم میوۀ نیمه‌خشک خرما 'پیارم' و دو رقم میوۀ خشک 'دیری' و 'زاهدی'به مدت 4 ماه در دمای ...  بیشتر

تأثیر محلول‌پاشی آهن و تغذیۀ خاکی نیترات آمونیوم بر کیفیت پس از برداشت میوۀ سیب رقم دلبار استیوال

سیروان منصوری؛ مصباح بابالار؛ سیامک کلانتری؛ محمدعلی عسگری سرچشمه

دوره 48، شماره 3 ، دی 1396، ، صفحه 503-515

https://doi.org/10.22059/ijhs.2017.123602.758

چکیده
  افزون بر شرایط انبار، عامل‌های پیش از برداشت از جمله تغذیه بر کیفیت تازه‌خوری و افزایش ماندگاری میوه دخالت دارد. در این پژوهش، تأثیر محلول‌پاشی آهن (سکوسترین 138) در سه سطح (0، 50 و 100 میلی‌گرم در لیتر) و کاربرد خاکی نیتروژن به‌صورت نیترات آمونیوم در سه سطح (20، 40 و 60 میلی‌گرم در لیتر) روی برخی از ویژگی‌های کیفی میوۀ سیب رقم دلباراستیوال ...  بیشتر

بررسی تغییرات کیفی هلوی رقم آلبرتا در طول انبار با بسته ‏بندی اتمسفر تعدیل‌یافته (MAP)

شهرام بهروزی؛ یونس مستوفی؛ ذبیح اله زمانی؛ احمد احمدی؛ اسحاق رنجبر؛ جمانه ادیب نیشابوری

دوره 45، شماره 1 ، اردیبهشت 1393، ، صفحه 79-91

https://doi.org/10.22059/ijhs.2014.50944

چکیده
  در این پژوهش تأثیر بسته‏بندی با اتمسفر تعدیل‌یافته با سه ترکیب گازی مختلف و دو نوع پوشش پلاستیکی (پلی‏اتیلن با دانسیتة پایین و پلی‏پروپیلن) در طول 9 هفته نگهداری در انبار بر ویژگی‏های کیفی و عمر ماندگاری هلوی رقم آلبرتا در یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی مطالعه شد. میوه‏ها بعد از تیمار در سردخانه در دمای یک درجة ...  بیشتر

تأثیر‌‌ بسته‌بندی با اتمسفر تعدیل‌یافته در طول دورة انبار بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی هلوی رقم‌زعفرانی

شهرام بهروزی؛ یونس مستوفی؛ ذبیح اله زمانی؛ اسحاق رنجبر

دوره 44، شماره 4 ، دی 1392، ، صفحه 401-413

https://doi.org/10.22059/ijhs.2013.50364

چکیده
  هلوی رقم‌ زعفرانی یکی از میوه‌های مهم بومی ایران است. این میوه بسیار فساد‌پذیر است و ماندگاری کمی دارد. در پژوهش حاضر تأثیر بسته‌بندی در اتمسفر تعدیل‌یافته با سه ترکیب گازی ( O22درصد + CO2 ‌10درصد و O22درصد + CO2 ‌5درصد و Air) و دو نوع پوشش پلاستیکی (پلی‌اتیلن با دانسیتة کم و پلی‌پروپیلن) بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و انبار‌مانی هلوی رقم‌زعفرانی ...  بیشتر

تأثیر محلول‎های غذایی مختلف بر عملکرد، عناصر غذایی و خصوصیات فیزیولوژیکی خیار رشد یافته در آبکشت

قادر خضری؛ سید جلال طباطبائی

دوره 41، شماره 3 ، آذر 1389، ، صفحه 253-263

چکیده
  استفاده از آبکشت و تأمین محلول‎های غذایی مناسب عامل مهم در بهینه‎سازی تولید و رسیدن به کشاورزی پایدار است. در ایران تولید محصولات گلخانه‎ای از جمله خیار رو به توسعه است ولی محلول‎های غذایی مختلفی پیشنهاد می‎شود که مزیت نسبی آنها مطالعه نشده است. به این منظور تأثیرات شش نوع محلول غذایی رایج دنیا شامل محلول غذایی هوگلند (NSHog)، محلول ...  بیشتر

بررسی اثر بسته‌بندی در اتمسفر تعدیل یافته (MAP) بر ماندگاری و حفظ خصوصیات کیفی انگور ’رقم شاهرودی‘

یونس مستوفی؛ عزیزه مسیب¬زاده؛ زهرا امام جمعه؛ محمد جوان نیکخواه؛ مریم دهستانی اردکانی

دوره 41، شماره 2 ، شهریور 1389

چکیده
  انگور رقم شاهرودی به مدت 45 روز تحت شرایط بسته‌بندی در اتمسفر تعدیل یافته با چهار ترکیب گازی شامل هوای عادی (GC1)، O2 5% + CO210% (GC2) ، O215%+CO210% (GC3) و O260% + CO2 10%(GC4) و دو نوع پوشش پلی مریک شامل پلی پروپیلن (PP) و پلی اتیلن (PE) در دمای oC1 و رطوبت نسبی 80-90% انبار شد. نمونه‌برداری هر 15 روز یکبار انجام شد و ویژگی‌های کیفی پس از 24 ساعت قرارگیری در دمای اتاق ...  بیشتر