علوم سبزی
ارزیابی تأثیر غنی‌سازی بستر کشت با مکمل‌های شیمیایی و زیستی بر برخی ویژگی‌های کیفی و عملکرد قارچ صدفی (Pleurotus ostreatus)

داریوش رمضان؛ فاطمه مرادی پور؛ محمدمهدی ضرابی

دوره 50، شماره 2 ، شهریور 1398، ، صفحه 295-310

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.247492.1359

چکیده
  ترکیب غذایی بستر کشت، یکی از مهمترین عوامل اصلی در رشد و نمو قارچ صدفی (Pleurotus ostreatus) می­باشد. در این پژوهش اثرات ترکیبی مکمل­های شیمیایی شامل سولفات­مس (100 میکرو­گرم بر گرم ماده خشک بستر کشت)، نیترات­آمونیوم (150 میکروگرم بر گرم ماده خشک بستر کشت)، نیترات­منیزیم (100 میکرو­گرم بر گرم ماده خشک بستر کشت) و مکمل زیستی باکتری ریزوبیوم ...  بیشتر

علوم سبزی
ارزیابی برخی از جنبه‌های رشدی، فیزیولوژیکی، عملکرد و کیفیت هندوانه رقم چارلستون‌گری پیوندی و غیر پیوندی تحت شرایط تنش شوری

داریوش رمضان؛ فاطمه مرادی پور؛ بهمن زاهدی؛ کبری سپهوند؛ محمدمهدی ضرابی

دوره 49، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 729-741

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.237864.1285

چکیده
  شوری، عامل بسیار مهمی در محدود­ نمودن تولید محصولات کشاورزی در بیشتر کشورهاست. امروزه با استفاده از تکنیک پیوند، توانسته­اند بر مشکل شوری آب و خاک در تولید سبزی­ها فائق آمده و محصولاتی با کیفیت بالاتر تولید کنند. در این تحقیق، گیاهان هندوانه رقم چارلستون‌گری روی پایه­های هیبرید کدوی شینتوزا، کدوی مسمایی، کدوی قلیانی، هندوانه ...  بیشتر

علوم سبزی
رشد گوجه‌فرنگی رقم کویین پیوندی روی پایه‌های مختلف در شرایط شوری

داریوش رمضان؛ فاطمه مرادی پور؛ بهمن زاهدی

دوره 48، شماره 4 ، اسفند 1396، ، صفحه 991-999

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.222332.1142

چکیده
  امروزه با استفاده از روش پیوند می‌توان بر بسیاری از مشکلات تولید گیاه گوجه‌فرنگی ازجمله شوری آب آبیاری و خاک فائق آمده و محصولی با کیفیت بالاتر تولید نمود. در این تحقیق، نشاهای گوجه‌فرنگی گلخانه­ای رقم کویین (Queen) روی پایه­های هیبریدی رقم‌های آر-9704 (AR-9704)، هلپر (Helper) و پرا (Pera) به روش اسکنه­ای پیوند شده و در گلخانه­ با سامانۀ ...  بیشتر