1. تغییرات برخی شاخص‌های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی آلو رقم خاکی (‏Prunus salicina cv. ‎Flavor supreme pluot‏) در طی انبارمانی با دو دمای مختلف تحت تأثیر محلول پاشی پیش از ‏برداشت سالیسیلیک‌اسید و آهن

طه رنجبر مالی دره؛ محمدعلی عسکری سرچشمه؛ مصباح بابالار؛ حامد شکری حیدری؛ احمد احمدی

دوره 52، شماره 3 ، آذر 1400، ، صفحه 525-539

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.278214.1620

چکیده
  جهت بررسی شاخص­های بیوشیمیایی آلو رقم خاکی در طی انبارمانی، آزمایشی در دو مرحله مجزا و در امتداد هم صورت پذیرفت. مرحله اول، سالیسیلیک­اسید با غلظت‌های صفر (شاهد)، 2 و 4 میلی‌مولار و کلات آهن با غلظت‌های صفر (شاهد)، 1/0 و 1 گرم بر لیتر، سه بار در زمان­های 30، 60 و 90 روز پس از تمام گل بر درختان آلو رقم خاکی محلول‌پاشی گردید. مرحله دوم در ...  بیشتر

2. اثر آرژنین و متیل جاسمونات بر کاهش خسارت سرمازدگی و حفظ کیفیت تغذیه‌ای میوه‌ انار رقم ملس ‏ساوه

فرهاد پیرزاد؛ محمدعلی عسگری سرچشمه؛ مصباح بابالار؛ علیرضا طلایی؛ حسین لسانی

دوره 52، شماره 3 ، آذر 1400، ، صفحه 541-552

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.281815.1648

چکیده
  از مشکلات اصلی میوه‌ انار طی انبارمانی، خسارت سرمازدگی در دمای پایین‌تر از 5 درجه سلسیوس بوده که با قهوه‌ای شدن پوست، بذر پوشینه‌ها و کاهش کیفیت تغذیه‌ای آن­ها همراه است. در این پژوهش اثر تیمارهای ترکیبی‌ آرژنین (صفر، 1 و 2 میلی‌مولار) و متیل جاسمونات (صفر، 1/0 و 2/0 میلی‌مولار) به‌صورت محلول‌پاشی روی درخت، طی سه مرحله 60، 40 و 20 روز ...  بیشتر

3. تأثیر تنش کم‌آبی و سیترولین بر محتوای اسانس، رنگیزه‌های فتوسنتز و کلروفیل فلورسانس گیاه ‏دارویی زوفا در برداشت‌های مختلف (‏Hyssopus officinalis L.‎‏)‏

حسین احمدی؛ مصباح بابالار؛ محمدعلی عسگری سرچشمه؛ محمد رضا مرشدلو

دوره 52، شماره 3 ، آذر 1400، ، صفحه 593-604

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2020.301271.1793

چکیده
  در مطالعه حاضر تأثیر سه سطح تنش کم آبی (100، 50 و 25 درصد آب قابل دسترس) و سه سطح سیترولین (شاهد، 1 و 2 میلی‌مولار) بر شاخص‌های رشد، سلامت فتوسنتز و کمیت اسانس گیاه دارویی زوفا در دو برداشت متوالی (تابستان و پاییز، 1398) مورد بررسی قرار گرفت. استخراج اسانس و تعیین محتوای آن به وسیله دستگاه کلونجر در مرحله گلدهی کامل صورت گرفت. تجزیه واریانس نشان ...  بیشتر

4. تأثیر پتاسیم و کلسیم بر خصوصیات رویشی و تعادل یونی نهال‌های‌ پیوندی سیب روی پایه‌های ‏پاکوتاه‌کننده تحت تنش شوری

مینا محبی؛ مصباح بابالار؛ محمدرضا فتاحی مقدم؛ محمدعلی عسگری سرچشمه

دوره 52، شماره 2 ، شهریور 1400، ، صفحه 429-446

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.253336.1410

چکیده
  شوری خاک یکی از تنش‌های مهم غیر زنده است که با بر هم زدن تعادل عناصر معدنی، رشد و باردهی گیاهان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در این تحقیق به منظور مطالعه تأثیر تغذیه کلسیم و پتاسیم بر افزایش تحمل شوری درخت سیب، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در طی دو سال انجام شد که در آن از شش محلول غذایی جهت شبیه سازی سطوح مختلف تنش ...  بیشتر

5. ارزیابی مقدماتی سازگاری، رشد و عملکرد پیوندک خربزه خاتونی روی پایه‌های مختلف کدو در ‏شرایط مزرعه‌ای

مائده فرشتیان؛ رضا صالحی؛ عبدالکریم کاشی؛ مصباح بابالار

دوره 52، شماره 2 ، شهریور 1400، ، صفحه 447-459

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2020.293811.1744

چکیده
  به منظور بررسی سازگاری پیوندک خربزه خاتونی روی پایه­های کدو، آزمایشی بصورت طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1396 در ایستگاه تحقیقات علوم باغبانی دانشگاه تهران انجام شد. هفت رقم پایه مختلف کدو، Rout Power, ES 900, RZ 12, Nongwoo 01, RZ 6, Shintozwa, PS580 همراه با گیاه شاهد (خربزه خاتونی) و پیوندک خربزه خاتونی، در این پژوهش به‌کار گرفته شدند. ...  بیشتر

6. القای کالوس و مطالعه تولید رزمارینیک‎‌‎اسید در کشت کالوس مریم‌گلی مزرعه‎‌‎روی ‏(‏Salvia nemorosa L.‎‏)‏

فاطمه خوش سخن؛ مصباح بابالار؛ سید علیرضا سلامی؛ محمدحسین میرجلیلی؛ رضا شیخ اکبری مهر

دوره 52، شماره 1 ، خرداد 1400، ، صفحه 61-68

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.232384.1243

چکیده
  رزمارینیک­اسید ترکیب دارویی مهم و دارای فعالیت­های بیولوژیکی متعددی همچون آنتی­اکسیدانی، آنتی­موتاژن، ضد‌باکتری، ضد‌التهاب، ضد‌‌‌حساسیت و ضد‌آلزایمر می­باشد. در این پژوهش کالوس‌زایی و میزان تجمع رزمارینیک‌اسید در گیاه مریم‌گلی (کالوس، گیاهچه سترون و برگ گیاه مادری) بررسی شد. برای این منظور ریزنمونه­های برگی در ...  بیشتر

7. اثر محلول‌‌پاشی قبل از برداشت آهن و سالیسیلیک‌اسید بر‎ ‎برخی خصوصیات انبارمانی آلو رقم خاکی ‏‏(‏Prunus salicina cv. Flavor supreme pluot‏) در دو دمای سردخانه‏

طه رنجبر مالی دره؛ محمدعلی عسگری سرچشمه؛ مصباح بابالار؛ حامد شکری حیدری؛ احمد احمدی

دوره 52، شماره 1 ، خرداد 1400، ، صفحه 85-98

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.261765.1475

چکیده
  انبارمانی محصولات باغبانی با تیمارهای قبل و پس از برداشت مرتبط است. به همین منظور، آزمایشی در دو مرحله انجام گرفت. مرحله اول، سالیسیلیک­اسید با غلظت‌های صفر، 2 و 4 میلی‌مولار و کلات آهن با غلظت‌های صفر، 1/0 و 1 گرم بر لیتر، سه بار در زمان­های 30، 60 و 90 روز پس از تمام گل بر درختان آلو رقم خاکی محلول‌پاشی گردید. مرحله دوم در سردخانه با ...  بیشتر

8. اثر محلول‌پاشی آهن و روی بر عملکرد، خواص کیفی و غلظت عناصر غذایی برگ و میوه سیب رقم ‏گالا (‏Malus domestica cv. Gala‏)‏

اسماعیل صادقی؛ مصباح بابالار؛ علی رضا طلایی

دوره 51، شماره 4 ، اسفند 1399، ، صفحه 965-978

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.228844.1204

چکیده
  کمبود آهن و روی در خاک­های آهکی در بیشتر خاک­های ایران شایع است. به منظور مطالعه اثر محلول‌پاشی آهن و روی بر غلظت عناصر غذایی برگ و میوه سیب رقم گالا، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات علوم باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران انجام گرفت. عامل اول محلول‌پاشی ...  بیشتر

9. مطالعه تغییرات قهوه‌ای‌شدن میوه سیب (‏Malus domestica cv. Fuji‏) و عوامل مؤثر بر آن طی ‏دوره انبارمانی

مینا محبی؛ مصباح بابالار؛ محمدعلی عسگری سرچشمه؛ علیرضا طلایی

دوره 51، شماره 3 ، آذر 1399، ، صفحه 589-596

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.228913.1198

چکیده
  قهوه‌ای‌شدن آنزیمی یکی از واکنش‌های مهم است که در میوه و سبزی‌های زیادی منجر به کاهش کیفیت پس از برداشت آنها می‌گردد. به منظور مطالعه نقش احتمالی برخی ترکیبات مهم در این ناهنجاری و نحوه‌ی تغییرات آن‌ها طی انبارمانی، آزمایشی در قالب طرح تصادفی در گروه علوم باغبانی، پردیس کشاورزی دانشگاه تهران روی میوه‌ سیب رقم فوجی اجرا شد. در ...  بیشتر

10. تأثیر تیمار متیل جاسمونات بر فعالیت آنتی‌اکسیدانی میوه انار رقم ملس ساوه طی دوره انبارداری

محمدعلی عسگری سرچشمه؛ مصباح بابالار؛ فرهاد پیرزاد؛ علی رضا طلایی؛ حسین لسانی

دوره 51، شماره 3 ، آذر 1399، ، صفحه 679-689

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.253537.1414

چکیده
  در این پژوهش اثر غلظت‌های مختلف متیل جاسمونات به‌صورت ترکیب قبل و پس از برداشت بر میزان فعالیت آنتی‌اکسیدان‌های پوست و آریل میوه انار رقم ملس ساوه در طی شرایط انبارداری 5‏‏/0±4 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 95-90 درصد به‌مدت 120 روز و در دو سال متوالی مورد ارزیابی قرار گرفت. تیمار 2/0 میلی‌مولار متیل جاسمونات از طریق افزایش فعالیت ...  بیشتر

11. مطالعه رشد و عملکرد خیار گلخانه‌ای تحت تأثیر هدایت الکتریکی محلول غذایی و تعداد گل در ‏گره

ناصر حیدری؛ مجتبی دلشاد؛ مصباح بابالار؛ رضا صالحی

دوره 51، شماره 3 ، آذر 1399، ، صفحه 719-728

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.284587.1672

چکیده
  علاوه بر فراهمی مواد غذایی در محیط ریشه، میزان مواد فتوسنتزی در دسترس ریشه به‌عنوان تأمین کننده اسکلت کربنی و انرژی، نیز بر میزان جذب عناصر غذایی، رشد و عملکرد گیاهان تأثیرگذار می‌باشد. هر عاملی که سبب تغییر دسترسی به عناصر غذایی یا تغییر الگوی توزیع مواد فتوسنتزی گردد می­تواند بر فرایند جذب و رشد نیز تأثیرگذار باشد. در این پژوهش ...  بیشتر

12. تأثیر سولفات آمونیوم بر شاخص‌های رشد، عملکرد و خصوصیات فیتوشیمیایی مرزه تابستانه رقم ساترن (‏Satureja ‎hortensis L. cv. Saturn‏)‏

مصباح بابالار؛ سعیده محتشمی؛ لیلا تبریزی؛ وحید روشن؛ حسین محمدی

دوره 51، شماره 2 ، شهریور 1399، ، صفحه 273-286

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.265743.1511

چکیده
  جهت ارزیابی تأثیر سطوح مختلف سولفات آمونیوم بر شاخص­های رشد و فیتوشیمیایی گیاه مرزه تابستانه رقم ساترن (Satureja hortensis L. cv. Saturn)، آزمایشی بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 5 تیمار و 3 تکرار به اجرا درآمد. تیمارها شامل پنج سطح مختلف سولفات آمونیوم (شاهد (عدم مصرف)، 40، 60، 80 و 100 کیلوگرم در هکتار) بود که به‌صورت سرک در مرحله گلدهی کامل اعمال ...  بیشتر

13. اثر محلول‌پاشی پیش از برداشت آهن سکوسترین و سالیسیلیک اسید بر‎ ‎برخی ویژگی‌های کیفی هلو ‏رقم زعفرانی در طول دوره انبارمانی ‏

محمدعلی عسگری سرچشمه؛ حامد شکری حیدری؛ مصباح بابالار؛ احمد احمدی؛ طه رنجبر مالی دره

دوره 51، شماره 2 ، شهریور 1399، ، صفحه 345-354

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.232530.1248

چکیده
  به‌منظور بررسی اثر سالیسیلیک اسید و آهن بر خصوصیات کیفی میوه هلو رقم زعفرانی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در چهار تکرار انجام شد. سالیسیلیک اسید در چهار غلظت 0، 1، 2 و 4 میلی­مولار و آهن سکوسترین در سه غلظت 0، 5 و 10 میلی­گرم بر لیتر و در دو مرحله (40 و 80 روز پس از تمام گل) روی درختان هلو رقم زعفرانی محلول‌پاشی ...  بیشتر

14. ارزیابی رشد، کارآیی مصرف آب، نیتروژن، پتاسیم و فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز خربزه "خاتونی" ‏پیوندی در کشت بدون خاک

مصباح بابالار؛ رقیه جوانپور؛ عبدالکریم کاشی؛ مجتبی دلشاد

دوره 51، شماره 1 ، خرداد 1399، ، صفحه 123-138

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.210888.1039

چکیده
  صفات رویشی، محتوی کلروفیل، کارآیی مصرف آب، محتوای نیتروژن، پتاسیم و فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز برگ‏‌‏ها و نوک ریشه، خربزه ’خاتونی‘ روی کدوهای Ace و Shintozwa در گلخانه­ بررسی شد. تیمارهای آزمایش شامل پیوند خربزه روی کدو، خربزه روی خربزه، کدو روی خربزه، کدو روی کدو، خربزه غیرپیوندی و کدوی غیرپیوندی بودند. نتایج نشان داد خربزه‏‌‏های ...  بیشتر

علوم میوه
15. تأثیر محلول پاشی تاج درخت با سدیم سلنات بر غنی سازی زیستی سلنیوم و حفظ کیفیت میوه سیب ’استارکینگ دلیشس‘ در طول دوره انبارمانی

شیدا محبی؛ مصباح بابالار؛ ذدبیح اله زمانی؛ محمدعلی عسکری

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 501-514

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.224137.1159

چکیده
  در این پژوهش اثر محلول­پاشی تاج درخت سیب ’استارکینگ دلیشس‘ با سلنات­سدیم در 4 سطح (صفر، 5/0، 1 و 5/1 میلی­گرم در لیتر) در 2 نوبت (در دوره بزرگ­شدن میوه)، بر خصوصیات کمی و کیفی و انبارمانی میوه و همچنین امکان­پذیری محلول­پاشی تاج درخت به­عنوان روش تولید میوه­های غنی از سلنیوم مورد مطالعه قرار گرفت. میوه­ها بعد از برداشت ...  بیشتر

16. اثر تغذیه برگی آهن و روی بر برخی ویژگی‌های کمی و کیفی میوه سیب ’دلبار استیوال‘

محمدعلی عسگری سرچشمه؛ مریم کرباسی؛ مصباح بابالار؛ علی رضا طلایی؛ سمیه آقاجانی

دوره 50، شماره 2 ، شهریور 1398، ، صفحه 265-274

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.231076.1225

چکیده
  در این پژوهش اثر تغذیه برگی آهن و روی بر ویژگی­های کمی و کیفی میوه سیب ’دلباراستیوال‘ مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار روی درختان هشت ساله سیب ’دلباراستیوال‘ با پایه M9 تحت سیستم تربیت Y در ایستگاه تحقیقاتی گروه مهندسی علوم باغبانی و فضای سبز پردیس کشاورزی و منابع ...  بیشتر

علوم گیاهان زینتی
17. تأثیر سیلیسیوم و سالیسیلیک‌اسید بر تشکیل لیگنین‌ها و آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانت در گل ژربرا

بهزاد ادریسی؛ مصباح بابالار؛ روح‌انگیز نادری

دوره 50، شماره 1 ، خرداد 1398، ، صفحه 77-89

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.231392.1229

چکیده
  کیفیت و ماندگاری گل‌ها تا حدود زیادی به پایداری ساقه و پتانسیل آنتی­اکسیدانی بستگی دارد. این پژوهش برای مطالعه اثر تغذیه سیلیسیوم و تیمار سالیسیلیک­اسید بر کیفیت گل ژربرا (Gerbera jamesonii Bolus.) و فعالیت آنزیم­های آنتی­اکسیدانت در مراحل پس از برداشت، به­صورت کشت بدون خاک در قالب دو آزمایش فاکتوریل با طرح بلوک­های کامل تصادفی انجام ...  بیشتر

علوم سبزی
18. اثر مدیریت تغذیه (معدنی و آلی) بر میزان نیترات، ماندگاری و کیفیت پس از برداشت کرفس تازه برش‌یافته (Apium graveolens L.)

حدیثه دانشور؛ مصباح بابالار؛ مجتبی دلشاد؛ لیلا تبریزی رائینی

دوره 49، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 635-645

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.225526.1169

چکیده
  کاربرد فراوان نهاده­های شیمیایی، در مزارع تولید سبزی و صیفی و عرضه سریع این محصولات به بازار (بدون در­نظر گرفتن مدت­زمان لازم، برای کاهش غلظت یا تجزیه مواد­شیمیایی)، ضرورت مدیریت تغذیه مناسب را در سیستم کشت این محصولات، بیش از پیش آشکار می­کند. این مطالعه به­منظور بررسی اثر مدیریت تغذیه، بر میزان تجمع نیترات و سایر پارامترهای ...  بیشتر

19. کاهش آسیب سرمازدگی و بهبود ویژگی‌های پاداکسندگی میوۀ انار با تیمارهای پیش و پس از برداشت با کاربرد متیل‌جاسمونات

مصباح بابالار؛ فرهاد پیرزاد؛ محمد علی عسکری سرچشمه؛ علیرضا طلایی؛ حسین لسانی

دوره 49، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 335-349

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.217536.1099

چکیده
  انار از جمله میوه‌های حساس به سرمازدگی است و نگهداری آن در دمای پایین‌تر از 5 درجۀ سلسیوس منجر به ظهور نشانه‌های سرمازدگی می‌شود. این پژوهش به‌صورت یک آزمایش ترکیبی از تیمار پیش و پس از برداشت غلظت‌های مختلف متیل‌جاسمونات (0 (شاهد)، 1/0، 2/0 و 3/0 میلی‌مولار) بر کاهش سرمازدگی و ترکیب‌های پاداکسندگی (آنتی‌اکسیدانی) و ارزش تغذیه‌ای میوۀ ...  بیشتر

20. تأثیر نسبت‌های مختلف نیتروژن آمونیومی و نیتراتی بر ویژگی‌های کمی و کیفی درختان سیب رقم‌های گلاب‌‌کهنز و گرانی اسمیت

مصباح بابالار؛ پریا احمدی؛ علیرضا طلایی؛ محمد علی عسکری سرچشمه

دوره 49، شماره 1 ، خرداد 1397، ، صفحه 93-103

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.141166.924

چکیده
  در این پژوهش تأثیر پنج نوع محلول‌ غذایی با نسبت‌های متفاوت نیتروژن آمونیومی و نیتراتی بر برخی ویژگی‌های کمی و کیفی دو رقم سیب (گلاب‌کهنز و گرانی‌اسمیت) بررسی شد. محلول شماره 1 یا شاهد که شامل نیترات بود و در دیگر محلول‌های غذایی نسبت آمونیوم به نیتروژن کل به ترتیب 04/0، 07/0، 10/0، 14/0 میلی‌اکی‌والان در لیتر بود. میوه‌های سیب رقم گلاب‌کهنز ...  بیشتر

21. تأثیر تغذیۀ آهن و نیتروژن بر شاخص‌های کیفی میوۀ سیب (Malus domestica cv.Fuji) طی انبارمانی و درصد برخی عنصرهای کانی برگ و میوه

مینا محبی؛ مصباح بابالار؛ محمدعلی عسکری سرچشمه؛ علیرضا طلایی

دوره 48، شماره 4 ، اسفند 1396، ، صفحه 733-742

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.202165.959

چکیده
  در این تحقیق تأثیر تغذیۀ آهن و نیتروژن، در سه سطح (کلات آهن با غلظت‌های 0، 5 و 10 قسمت در میلیون (پی‌پی‌ام) و نیترات آمونیوم با غلظت‌های 0، 40 و 60 قسمت در میلیون) بر درصد عنصرهای نیتروژن، پتاسیم و فسفر برگ و میوه در زمان برداشت و برخی از ویژگی‌های کیفی محصول سیب رقم فوجی طی انبارمانی بررسی شد. بنابر نتایج این پژوهش، سطوح نیتروژن استفاده‌شده ...  بیشتر

22. تأثیر محلول‌پاشی آهن و تغذیۀ خاکی نیترات آمونیوم بر کیفیت پس از برداشت میوۀ سیب رقم دلبار استیوال

سیروان منصوری؛ مصباح بابالار؛ سیامک کلانتری؛ محمدعلی عسگری سرچشمه

دوره 48، شماره 3 ، دی 1396، ، صفحه 503-515

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.123602.758

چکیده
  افزون بر شرایط انبار، عامل‌های پیش از برداشت از جمله تغذیه بر کیفیت تازه‌خوری و افزایش ماندگاری میوه دخالت دارد. در این پژوهش، تأثیر محلول‌پاشی آهن (سکوسترین 138) در سه سطح (0، 50 و 100 میلی‌گرم در لیتر) و کاربرد خاکی نیتروژن به‌صورت نیترات آمونیوم در سه سطح (20، 40 و 60 میلی‌گرم در لیتر) روی برخی از ویژگی‌های کیفی میوۀ سیب رقم دلباراستیوال ...  بیشتر

23. تأثیر دو روش پوشاندن با کاغذ مومی در مهار آسیب‌های ناشی از سرمازدگی میوۀ انار ’ملس ساوه‘ در سردخانه

مصباح بابالار؛ عزیزه مسیب زاده؛ ذبیح‌اله زمانی؛ امیر موسوی؛ محمدرضا فتاحی‌مقدم

دوره 48، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 251-263

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.135238.863

چکیده
  یکی از مهم‌ترین عامل‌های محدود‌کنندۀ انبارداری میوۀ انار تنش سرمازدگی است. از نشانه‌های قابل‌مشاهده می‌توان به قهوه‌ای شدن پوست و رنگ‌پریدگی نارمیانبر (آریل)‌ها اشاره کرد. در طول سال‌های گذشته تحقیقات پرشماری به‌منظور بررسی و مهار این پدیده صورت گرفته است. در این پژوهش تأثیر دو روش پوشاندن میوه با کاغذ مومی در مهار آسیب‌های ...  بیشتر

24. بررسی تنوع ژنتیکی برخی توده‌های هندوانۀ ابوجهل (Citrullus colocynthis L.) بر پایۀ صفات ریخت‌شناختی و فیتوشیمیایی میوه و بذر

مائده فرشتیان؛ فروزنده سلطانی صالح آبادی؛ عبدالکریم کاشی؛ مصباح بابالار

دوره 48، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 293-303

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.134304.854

چکیده
  در این تحقیق هفده تودۀ هندوانۀ ابوجهل (حنظل) از مناطق مختلف ایران در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات گروه مهندسی علوم باغبانی دانشگاه تهران کشت شدند. برخی ویژگی­های ریخت‌شناختی (مورفولوژیکی) میوه و نیز ترکیب‌های فنلی و کارتنوئیدی و همچنین میزان اسیدهای چرب بذر آن­ها ارزیابی شدند. بر پایۀ نتایج بیشترین ...  بیشتر

25. ارزیابی تأثیر پیوند و سطوح مختلف نیتروژن بر رشد و عملکرد طالبی سمسوری در شرایط مزرعه‌ای

مجید اسمعیلی؛ رضا صالحی؛ مصباح بابالار؛ محمدرضا طاهری؛ حسین محمدی

دوره 48، شماره 1 ، خرداد 1396، ، صفحه 11-25

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.128400.810

چکیده
  در این پژوهش تأثیر پایة Ace و سطوح مختلف نیتروژن (60، 120 و 180 کیلوگرم در هکتار) بر رشد رویشی، عملکرد، ویژگی‌های کیفی میوه، غلظت نیتروژن برگ و میوة طالبی رقم سمسوری در شرایط مزرعه ای به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سال 1392 ارزیابی شد. افزایش میزان نیتروژن از 60 کیلوگرم به 120 کیلوگرم، موجب 4/23درصد افزایش در عملکرد ...  بیشتر