1. تأثیر محلول‌پاشی اسید جیبرلیک و سولفات روی بر ترکیدگی میوه و خصوصیات کمی ‌و کیفی انار ‏رقم ملس ساوه

خدیجه کرمی؛ جواد عرفانی مقدم؛ مسعود بازگیر؛ اورنگ خادمی

دوره 52، شماره 2 ، شهریور 1400، ، صفحه 317-328

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2020.273643.1583

چکیده
  در این پژوهش، به منظور کاهش ترکیدگی و بهبود ویژگی­های کمی ‌و کیفی میوه انار رقم ملس ساوه، از تیمار اسیدجیبرلیک (صفر، 30 و 60 میلی­گرم در لیتر) و سولفات روی (صفر، 1500 و 3000 میلی­گرم در لیتر) به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار استفاده شد. محلول­پاشی اسیدجیبرلیک و سولفات روی در سه مرحله از رشد میوه در ...  بیشتر

2. تأثیر تیمار متیل جاسمونات بر فعالیت آنتی‌اکسیدانی میوه انار رقم ملس ساوه طی دوره انبارداری

محمدعلی عسگری سرچشمه؛ مصباح بابالار؛ فرهاد پیرزاد؛ علی رضا طلایی؛ حسین لسانی

دوره 51، شماره 3 ، آذر 1399، ، صفحه 679-689

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2018.253537.1414

چکیده
  در این پژوهش اثر غلظت‌های مختلف متیل جاسمونات به‌صورت ترکیب قبل و پس از برداشت بر میزان فعالیت آنتی‌اکسیدان‌های پوست و آریل میوه انار رقم ملس ساوه در طی شرایط انبارداری 5‏‏/0±4 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 95-90 درصد به‌مدت 120 روز و در دو سال متوالی مورد ارزیابی قرار گرفت. تیمار 2/0 میلی‌مولار متیل جاسمونات از طریق افزایش فعالیت ...  بیشتر

3. ارزیابی نژادگان‌های انار (Punica granatum L.) استان لرستان با استفاده از صفات ریختشناختی و بیوشیمیایی

مریم سپهوند؛ بهمن زاهدی؛ عبدالله احتشام نیا

دوره 48، شماره 3 ، دی 1396، ، صفحه 447-458

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.129021.817

چکیده
  در این پژوهش، شمار 21 نژادگان (ژنوتیپ) انار از چهار منطقۀ استان لرستان با استفاده از صفات ریخت‌شناختی (مورفولوژیک) و بیوشیمیایی ارزیابی شد. نتایج تجزیۀ واریانس نشان داد، بیشتر صفات مورد بررسی به­غیر از درصد پوست، pHو میزان مواد جامد محلول اختلاف معنی­داری در بین نژادگان­ها داشتند. در کل نژادگان­ها، در بین صفات بیشترین تنوع به­ترتیب ...  بیشتر

4. ارزیابی قابلیت انبارمانی و کیفیت پس از برداشت میوۀ انار رقم رباب شیراز تولیدشده در نظام کشت متداول، تلفیقی و ارگانیک

حسین میغانی؛ محمود قاسم‌نژاد؛ میثم احمدی

دوره 48، شماره 3 ، دی 1396، ، صفحه 635-644

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.139906.914

چکیده
  در سال‌های اخیر تقاضا برای محصولات ارگانیک به دلیل ارزش غذایی بالا و سالم‌تر بودن آن‌ها به‌سرعت در حال افزایش است. در این پژوهش تأثیر نظام مدیریت باغ به روش‌های ارگانیک، تلفیقی و متداول بر قابلیت انبارمانی و کیفیت پس از برداشت میوۀ انار رقم رباب شیراز طی 90 روز انبارداری در دمای 5 درجۀ سلسیوس بررسی شد. صفاتی مانند کاهش وزن، ویژگی‌های ...  بیشتر

5. تأثیر پوشش‌های مختلف پس از برداشت بر میزان رنگ و آنتوسیانین انار ملس ساوه در دورة انبارداری سرد

حسین میغانی؛ محمود قاسم‌نژاد؛ داود بخشی

دوره 47، شماره 4 ، اسفند 1395، ، صفحه 753-762

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.127226.794

چکیده
  رنگ پوست و بذر پوشینة (آریل) انار (بخش خوراکی) از شاخص‌هایی است که کیفیت میوه و انتخاب مصرف‌کننده را تحت تأثیر قرار می‌دهد. در این پژوهش تأثیر سه نوع پوشش (کیتوزان 1 و 2 درصد، واکس ژداسول و واکس بریتکس) بر شاخص‌های رنگ آریل و آنتوسیانین‌های موجود در آب انار رقم ملس ساوه در دورة 120 روز انبارداری در دمای 5/4 درجۀ سلسیوس بررسی شد. شاخص‌های ...  بیشتر

6. بررسی تأثیر کائولین بر میزان آفتاب‌سوختگی و شاخص‌های کیفی انار رقم ملس ترش ساوه

حسین میغانی؛ محمود قاسم نژاد؛ داود بخشی

دوره 47، شماره 3 ، آذر 1395، ، صفحه 491-499

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2016.59811

چکیده
  آفتاب‌سوختگی عارضه‌ای فیزیولوژیکی است که با کاهش کیفیت میوة انار، سالانه آسیب و زیان زیادی به باغداران وارد می‌کند. در این پژوهش، تأثیر کائولین بر حفظ کیفیت و کاهش آفتاب‌سوختگی میوة انار رقم ملس ترش ساوه بررسی شد. درختان انار طی فصل رشد در سه مرحله به ترتیب 45، 75 و 105 روز پس از تشکیل میوه با چهار سطح کائولین فرآوری شده (0، 5/2، 5 و 10 درصد) ...  بیشتر

7. تأثیر پاکت گذاری بر برخی از ویژگی‌های کیفی و کاهش آفتاب سوختگی انار رقم رباب نیریز

سکینه احتشامی؛ حسن ساری خانی؛ احمد ارشادی؛ جعفر امیری پریان

دوره 45، شماره 4 ، بهمن 1393، ، صفحه 353-360

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2015.53485

چکیده
  پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر دو نوع پاکت کاغذی سفید تک‌لایه و سبز دولایه بر آفتاب‌سوختگی و کیفیت میوۀ انار رقم رباب نیریز انجام شد. پاکت‏ها 35 روز پس از تمام‌گل روی میوه‏ها قرار گرفتند. نتایج نشان داد که قرار‌دادن پاکت سفید سبب افزایش اندازه و وزن میوه و وزن دانه نسبت به تیمار شاهد شد. در مقابل قرار‌دادن پاکت سبز سبب کاهش اندازه ...  بیشتر

8. تأثیر محلول‏ پاشی اوره و سولفات‏روی بر میزان ذخیره و انتقال عناصر نیتروژن و روی در برگ و میوة انار رقم‌ رباب نی‏ریز

زهره صداقت کیش؛ نوراله معلمی؛ مجید راحمی؛ سید محمد حسن مرتضوی؛ اسماعیل خالقی

دوره 44، شماره 4 ، دی 1392، ، صفحه 469-477

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2013.50371

چکیده
  شناخت و تنظیم توزیع عناصر غذایی بین اندام‏های منبع و مخزن در بهبود رشد و نمو درختان میوه مؤثر است. هدف از این پژوهش مطالعة اثر اوره و سولفات ‏روی بر میزان ذخیره و جابه‌جایی عناصر نیتروژن و روی در برگ و میوة انار رقم‌ رباب نی‏ریز بود. بنابراین در سال 1388، سولفات ‏روی (غلظت‏های 0، 3 در هزار و 6 در هزار) در زمان کامل‌شدن سطح برگ‏های ...  بیشتر