ارزیابی مورفولوژیکی تنوع ژنتیکی جمعیت‌های وحشی برخی گونه‌های ترشک (‏Rumex.‎‏) در ایران

مهلا خلیلی بورنگ؛ محمد رضا حسندخت؛ وحیده ناظری؛ عبدالرحمن رسول نیا؛ قربان دیده باز معانلو

دوره 53، شماره 4 ، دی 1401، ، صفحه 823-836

https://doi.org/10.22059/ijhs.2020.305743.1819

چکیده
  هدف از این پژوهش، بررسی تنوع ژنتیکی و روابط فیلوژنتیکی 14 جمعیت از پنج گونه ترشک شامل R. chalepensis، R. kandavanicus، R. pulcher، R. crispus و R. tuberosus از استان‌های اردبیل و خراسان رضوی با استفاده از صفات مورفولوژیک بود. صفات مورد مطالعه شامل طول برگ، عرض برگ، تعداد برگ در بوته، وزن تر و خشک اندام هوایی، کلروفیلa ، کلروفیل b، کارتنوئید، آنتی‌اکسیدان و فنل ...  بیشتر

تغییر مورفو فیتوشیمیایی سرخارگل (‏Echinacea purpurea L.‎‏) تحت تاثیر سالیسیلیک‌اسید و ‏هیومیک‌اسید

سید نجم الدین مرتضوی؛ لطافت مرادی

دوره 53، شماره 3 ، آذر 1401، ، صفحه 681-690

https://doi.org/10.22059/ijhs.2021.273300.1595

چکیده
  به منظور ارزیابی اثر سالیسیلیک­اسید و هیومیک­اسید بر برخی از ویژگی‌های مورفوفیتوشیمیایی سرخارگل، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شد. عامل‌ اول سالیسیلیک­‌اسید در چهار سطح (صفر، 100، 200 و400 میلی‌گرم برلیتر) و عامل دوم هیومیک­اسید در چهار سطح (صفر، 100، 200 و400 میلی‌گرم برلیتر) بودند. نتایج ...  بیشتر

اثر موقعیت میوه در تاج درخت و محلول‌پاشی پتاسیم و کلسیم بر ویژگی‌های فیزیکی‌شیمیایی پرتقال ‏تامسون‏ناول

طاهره رئیسی؛ جواد فتاحی مقدم

دوره 53، شماره 2 ، شهریور 1401، ، صفحه 479-491

https://doi.org/10.22059/ijhs.2021.322730.1927

چکیده
  به منظور مطالعه اثر محلول‌پاشی پتاسیم و کلسیم و نیز موقعیت میوه در تاج درخت بر ویژگی­های فیزیکی‌شیمیایی پرتقال تامسون ناول (Citrus sinensis L. Osbeck) آزمایشی دو ساله به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک‏های کامل تصادفی با دو فاکتور شامل نوع کود محلول‌پاشی شده در چهار سطح (1- نیترات پتاسیم، 2- نیترات کلسیم، 3- ترکیبی با نیترات پتاسیم و نیترات ...  بیشتر

تأثیر سولفات آمونیوم بر شاخص‌های رشد، عملکرد و خصوصیات فیتوشیمیایی مرزه تابستانه رقم ساترن (‏Satureja ‎hortensis L. cv. Saturn‏)‏

مصباح بابالار؛ سعیده محتشمی؛ لیلا تبریزی؛ وحید روشن؛ حسین محمدی

دوره 51، شماره 2 ، شهریور 1399، ، صفحه 273-286

https://doi.org/10.22059/ijhs.2018.265743.1511

چکیده
  جهت ارزیابی تأثیر سطوح مختلف سولفات آمونیوم بر شاخص­های رشد و فیتوشیمیایی گیاه مرزه تابستانه رقم ساترن (Satureja hortensis L. cv. Saturn)، آزمایشی بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 5 تیمار و 3 تکرار به اجرا درآمد. تیمارها شامل پنج سطح مختلف سولفات آمونیوم (شاهد (عدم مصرف)، 40، 60، 80 و 100 کیلوگرم در هکتار) بود که به‌صورت سرک در مرحله گلدهی کامل اعمال ...  بیشتر

علوم میوه
پایش ترکیبات بیوشیمیایی در برگ مکزیکن‌لایم طی پیشرفت بیماری جاروک لیموترش

طاهره رئیسی؛ ابوذر هاشم پور؛ مرتضی گلمحمدی

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 733-743

https://doi.org/10.22059/ijhs.2018.261192.1469

چکیده
  بیماری جاروک لیموترش، که توسط Candidatus Phytoplasma aurantifolia ایجاد می­شود، مهم‌ترین عامل محدودکننده تولید لیموترش در مناطق جنوبی ایران است. بنابراین تحقیق حاضر با هدف بررسی تغییرات برخی ویژگی‏های بیوشیمیایی در برگ نهال‌های ریشه‌دار مکزیکن‌لایم آلوده‌شده با فیتوپلاسما و مکزیکن‌لایم سالم طی پیشرفت بیماری (330-90 روز) و امکان جداسازی نهال­های ...  بیشتر

علوم میوه
بررسی تأثیر اتفن و حلقه‌برداری بر ویژگی‌های کمی و کیفی میوۀ انگور رقم ریش‌بابا قرمز

حامد دولتی بانه؛ رضا زارعی؛ محسن اسمعیلی

دوره 48، شماره 4 ، اسفند 1396، ، صفحه 791-799

https://doi.org/10.22059/ijhs.2017.207271.1015

چکیده
  یکی از عامل‌های مهم تعیین‌کنندۀ کیفیت و بازارپسندی انگور رنگ حبۀ آن است. عامل‌های چندی بر رنگ­گیری حبه تأثیر دارند. به‌منظور بررسی تأثیر حلقه­برداری شاخه­های سال جاری و محلول­پاشی اتفن با غلظت­های 150 و 300 میلی­گرم در لیتر در مرحلۀ تغییر رنگ حبه­ها بر رنگ­گیری و کمیت و کیفیت میوۀ­ انگور ریش‌بابا قرمز این پژوهش به‌صورت ...  بیشتر

بررسی تنوع ژنتیکی برخی توده‌های هندوانۀ ابوجهل (Citrullus colocynthis L.) بر پایۀ صفات ریخت‌شناختی و فیتوشیمیایی میوه و بذر

مائده فرشتیان؛ فروزنده سلطانی صالح آبادی؛ عبدالکریم کاشی؛ مصباح بابالار

دوره 48، شماره 2 ، شهریور 1396، ، صفحه 293-303

https://doi.org/10.22059/ijhs.2017.134304.854

چکیده
  در این تحقیق هفده تودۀ هندوانۀ ابوجهل (حنظل) از مناطق مختلف ایران در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات گروه مهندسی علوم باغبانی دانشگاه تهران کشت شدند. برخی ویژگی­های ریخت‌شناختی (مورفولوژیکی) میوه و نیز ترکیب‌های فنلی و کارتنوئیدی و همچنین میزان اسیدهای چرب بذر آن­ها ارزیابی شدند. بر پایۀ نتایج بیشترین ...  بیشتر