منا قاضی مقدم؛ یحیی سلاح ورزی؛ بهرام عابدی
چکیده
سیب گلاب یک رقم تجاری ایران است که بهدلیل فعالیت متابولیکی بالا و قهوهایشدن در اثر آسیبهای مکانیکی عمر پس از برداشت کوتاهی دارد. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار صورت پذیرفت. عامل اول پوشش خوراکی در پنج سطح (ژل آلوئهورا در دو سطح 30 و 60 درصد حجمی- حجمی، ژل آلوئهورا در دو سطح 30 و 60 درصد حجمی- حجمی ...
بیشتر
سیب گلاب یک رقم تجاری ایران است که بهدلیل فعالیت متابولیکی بالا و قهوهایشدن در اثر آسیبهای مکانیکی عمر پس از برداشت کوتاهی دارد. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار صورت پذیرفت. عامل اول پوشش خوراکی در پنج سطح (ژل آلوئهورا در دو سطح 30 و 60 درصد حجمی- حجمی، ژل آلوئهورا در دو سطح 30 و 60 درصد حجمی- حجمی به همراه اسانس آویشن شیرازی با غلظت 120 میکرولیتر در لیتر همراه و بدون پوشش) و عامل دوم زمان انبارداری در پنج سطح (صفر، 7، 14، 21 و 28 روز پس از براشت) بود. نتایج نشان داد کاهشوزن و شاخص رسیدگی در پوشش ژل آلوئهورا 60% به همراه اسانس آویشن شیرازی به ترتیب 8/3 و 4/31 درصد در مقایسه با میوه های شاهد (بدون پوشش) کاهش نشانداد. هم چنین تیمارهای مذکور، منجر به حفظ ظرفیت جاروب کنندگی رادیکال DPPH و تجمع فنول کل میوههای تیمارشده با پوشش آلوئهورا غنیشده با اسانس آویشن شیرازی شدند. پوشش ژلآلوئهورا 60 درصد و همچنین تیمار ژل آلوئهورا 60 درصد+ اسانسآویشن شیرازی به ترتیب 5/55 و 2/62 درصد استحکام بافت میوه را در مقایسه با شاهد افزایش دادند. ازسویدیگر نتایج ارزیابیحسی مشخص نمود که پوشش ژلآلوئهورا در ترکیب با اسانسآویشنشیرازی اثر منفی بر طعم و ظاهر سیب گلاب نداشت.
امید گودرزی؛ علی عبادی؛ محمدرضا فتاحی مقدم؛ علیرضا رحیمی
چکیده
اصلاح انگورهای تازهخوری بهمنظور دسترسی به ارقام بیدانه برتر، اهمیت زیادی در بازاریابی آنها دارد. در این تحقیق شش دورگ جدید اصلاحشده زودرس انگور، حاصل از تلاقی 4 والد پدری بیدانه و 7 والد مادری دانهدار با رقم یاقوتی از نظر کیفیت و عملکرد محصول مقایسه شدند. این تحقیق در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 8 تکرار (8 بوته ...
بیشتر
اصلاح انگورهای تازهخوری بهمنظور دسترسی به ارقام بیدانه برتر، اهمیت زیادی در بازاریابی آنها دارد. در این تحقیق شش دورگ جدید اصلاحشده زودرس انگور، حاصل از تلاقی 4 والد پدری بیدانه و 7 والد مادری دانهدار با رقم یاقوتی از نظر کیفیت و عملکرد محصول مقایسه شدند. این تحقیق در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 8 تکرار (8 بوته بهازای هر دورگ) در ایستگاه تحقیقات باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، در دو سال 1393 و 1394 با هدف معرفی ارقام انگور بیدانه زودرس برتر به اجرا درآمد. سن بوتهها در 4 الی 5 سالگی بود و تربیت آنها بهشکل تربیت پاچراغی بود. نتایج مقایسه میانگین تفاوت معنیداری بین دورگها در تمامی صفات مورد اندازهگیری نشان داد. دوره رسیدگی میوه در دورگهای S51 و I21 با میانگین 53 و 59 روز، زودرستر از یاقوتی (69 روز) بود. از نظر اندازه حبه دورگهای I10 و E10 بیشترین اندازه حبه و رقم یاقوتی کمترین اندازه را بهخود اختصاص داد. همچنین دورگ S51 بیشترین نسبت قند به اسید را به خود اختصاص داد. در صفت وزن تر تکبذر، دورگ I10 و رقم یاقوتی بهترتیب بیشترین و کمترین وزن تر تکبذر را به خود اختصاص دادند. در ارزیابی حسی وضعیت بذر توسط داوران، دورگهای S51، I21، I13 کاملاً بیدانه، دورگ C25 نسبتاً بیدانه و دورگهای I10 و E10 دانهدار تشخیص داده شدند. پس از ارزیابیهای کیفی وکمی، دورگهای S51 و I21 بهعنوان دورگهای برتر بیدانه و زودرس انتخاب شدند.