تأثیر روش پوست‌گیری و خشک‌کردن بر خصوصیات بیوشیمیایی آلوی خشکباری

ملیحه مرشدلو؛ بهرام عابدی؛ غلامحسین داوری نژاد

دوره 51، شماره 3 ، آذر 1399، ، صفحه 569-578

https://doi.org/10.22059/ijhs.2019.267361.1518

چکیده
  با توجه به مصرف روز افزون خشکبار به عنوان میان وعده سالم غذایی، یافتن روشی برای حفظ خواص کیفی محصولات در حین فرآیند تولید آن بسیار مهم می­باشد. آلو یکی از مهمترین خشکبار جهان می­باشد که در ایران به صورت سنتی پوست‌گیری و خشک می­گردد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار انجام شد.عامل اول روش پوست‌گیری در ...  بیشتر

علوم سبزی
تأثیر سولفات و سلنیوم بر برخی شاخص‌های ریخت‌شناختی و ویژگی‌های پاداکسندگی پیاز قرمز آذرشهر

شیوا بذل؛ فرشاد دشتی؛ مجتبی دلشاد

دوره 48، شماره 3 ، دی 1396، ، صفحه 623-633

https://doi.org/10.22059/ijhs.2017.218315.1108

چکیده
  پیاز خوراکی ازجمله سبزی­های پرمصرف در زنجیرۀ غذایی مردم جامعه بوده و محققان همواره در تلاش هستند تا کیفیت غذایی آن را بهبود بخشند. این پژوهش برای بررسی تأثیر سطوح مختلف گوگرد (32، 64 و 128 میلی­گرم در لیتر سولفات و سلنیوم (0، 1 و 2 میلی­گرم در لیتر سلنات) بر صفات رشدی و ویژگی­های پاداکسندگی (آنتی‌اکسیدانی) پیاز (Allium cepa L.) رقم قرمز آذرشهر ...  بیشتر

علوم میوه
تأثیر خاکپوش‌های بازتابندة نور آلومینیومی و پلی‌اتیلنی بر خواص ریخت‌شناختی و بیوشیمیایی میوة شلیل رقم 'سان کینگ'

محبوبه یزدان پناه؛ حسین صادقی؛ حسین مرادی

دوره 47، شماره 2 ، شهریور 1395، ، صفحه 297-306

https://doi.org/10.22059/ijhs.2016.58529

چکیده
  کیفیت خوراکی، بازارپسندی، مواد جامد محلول، اندازه و رنگ‌گیری میوة شلیل تحت تأثیر شدت و میزان نور مستقیم خورشید قرار دارد. به‌طورمعمول میوه‌های نواحی بیرونی درخت نور کافی دریافت کرده و رنگ مناسبی به خود می‌گیرند اما میوه‌های موجود در قسمت میانی و پایینی درخت که به دلیل سایه‌اندازی برگ‌های بالایی نور کمتری دریافت می‌کنند رنگ ...  بیشتر