تأثیر کاربرد بیوچار و میکوریزا آربسکولار بر زی‌توده گیاهی و برخی عناصر غذایی دو واریته جعفری

فاطمه بخشی پور؛ حسن مومیوند؛ ابراهیم صداقتی؛ عبداله احتشام نیا

دوره 52، شماره 4 ، بهمن 1400، ، صفحه 1027-1041

https://doi.org/10.22059/ijhs.2020.300237.1790

چکیده
  هدف از پژوهش حاضر بررسی تأثیر بیوچار و قارچ‌های میکوریزا بر رشد، زی‌توده‌ی گیاهی و برخی عناصر غذایی دو واریته جعفری بود. آزﻣﺎیش ﺑﻪ‌صورت فاکتوریل در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﻛﺎملاً ﺗﺼﺎدﻓﻲ با سه تکرار انجام شد. واریته‎های جعفری در دو سطح (کریسپوم و نئاپولیتانوم) به‌عنوان فاکتور اول، بیوچار در سه سطح (صفر، سه و شش درصد وزنی خاک) به‌عنوان ...  بیشتر

اثر قارچ مایکوریزا بر ویژگی‌های مورفوفیزیولوژیکی ‏Teucrium chamaedrys L.‎‏ در شرایط تنش ‏شوری

بیتا دیانتی؛ مسعود ارغوانی؛ عزیزاله خیری؛ ستاره امانی فر

دوره 51، شماره 3 ، آذر 1399، ، صفحه 621-632

https://doi.org/10.22059/ijhs.2019.275434.1598

چکیده
  Teucrium chamaedrys L. متعلق به تیره نعناع است و علاوه بر اینکه به­عنوان یک گیاه پوششی زینتی در فضای سبز می­تواند کاربرد داشته باشد، دارای خاصیت دارویی نیز می­باشد. این پژوهش گلخانه‌ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی به‌منظور بررسی اثر قارچ مایکوریزا (عدم­ تلقیح، تلقیح با سویهFunneliformis mosseaeو تلقیح با سویه Rhizophagus intraradices بر ویژگی‌های ...  بیشتر