1. اثر محلول‌‌پاشی قبل از برداشت آهن و سالیسیلیک‌اسید بر‎ ‎برخی خصوصیات انبارمانی آلو رقم خاکی ‏‏(‏Prunus salicina cv. Flavor supreme pluot‏) در دو دمای سردخانه‏

طه رنجبر مالی دره؛ محمدعلی عسگری سرچشمه؛ مصباح بابالار؛ حامد شکری حیدری؛ احمد احمدی

دوره 52، شماره 1 ، خرداد 1400، ، صفحه 85-98

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2019.261765.1475

چکیده
  انبارمانی محصولات باغبانی با تیمارهای قبل و پس از برداشت مرتبط است. به همین منظور، آزمایشی در دو مرحله انجام گرفت. مرحله اول، سالیسیلیک­اسید با غلظت‌های صفر، 2 و 4 میلی‌مولار و کلات آهن با غلظت‌های صفر، 1/0 و 1 گرم بر لیتر، سه بار در زمان­های 30، 60 و 90 روز پس از تمام گل بر درختان آلو رقم خاکی محلول‌پاشی گردید. مرحله دوم در سردخانه با ...  بیشتر

علوم میوه
2. تأثیر استات کلسیم بر انبارمانی، حفظ ویژگی‌‌های کیفی و کاهش پوسیدگی پس از برداشت میوۀ زردآلو رقم ’شکرپاره‘

رویا خالصی؛ محمد اسماعیل امیری؛ فریبرز حبیبی

دوره 49، شماره 2 ، شهریور 1397، ، صفحه 493-503

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.231826.1235

چکیده
  به‌‌منظور بررسی تأثیر استات کلسیم بر انبارمانی، حفظ ویژگی‌‌های کیفی و کاهش پوسیدگی پس از برداشت میوۀ زردآلو رقم ’شکرپاره‘ (Prunus armeniaca cv. ‘Shekar Pareh’)، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. میوه‌‌ها در زمان بلوغ تجاری برداشت و آنگاه در غلظت‌‌های مختلف استات کلسیم(0 (شاهد)، 64/12 و 61/31 میلی‌‌مولار) ...  بیشتر

علوم میوه
3. تأثیر کاربرد پس از برداشت پوتریسین بر کیفیت و عمر انبارمانی پستۀ تازۀ رقم‌های ’فندقی‘ و ’کله‌قوچی‘

زهرا خنامانی؛ سید حسین میردهقان؛ محمد حسین شمشیری؛ حسین حکیم آبادی

دوره 48، شماره 1 ، خرداد 1396، ، صفحه 99-112

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2017.235535.1272

چکیده
  یکی از راهکار‌های افزایش ماندگاری فراورده‌های باغبانی، کاربرد پیش و پس از برداشت پلی‌آمین‌ها است. این پژوهش به‌منظور بررسی تأثیر پلی‌آمین پوتریسین بر کیفیت پستۀ تازه در دوره‌های انبارداری انجام شده است. پسته‌های تازۀ رقم‌های فندقی و کله‌قوچی به روش غوطه‏وری در محلول‏های پوتریسین (0، 1 و 2 میلی‏مولار) به مدت هشت دقیقه تیمار ...  بیشتر

4. تأثیر اسانس‌های تیمول و منتول به همراه بسته‌بندی با پوشش سلوفان در حفظ کیفیت پس از برداشت میوة توت‌فرنگی رقم پاروس

فاطمه نوروزی فاز؛ سیدحسین میردهقان؛ حمیدرضا کریمی؛ حسین علایی

دوره 47، شماره 1 ، خرداد 1395، ، صفحه 81-91

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2016.58214

چکیده
  توت‌فرنگی عمر انبارمانی پایینی دارد و ازآنجاکه به‌صورت تازه‌خوری مصرف می‌شود، استفاده از روش‌های سالم و طبیعی برای افزایش عمر انباری آن ضروری است. در این پژوهش، تأثیر سطوح مختلف اسانس‌های تیمول و منتول (0؛ آب مقطر، شاهد؛ 5، 10 و 15 میکرولیتر) به‌صورت تدخینی در بسته‌بندی با پوشش سلوفان در حفظ کیفیت پس از برداشت میوة توت‌فرنگی بررسی ...  بیشتر

5. کاربرد قبل از برداشت پلی‏ آمین‏ ها بر ویژگی‏ های کیفی و عمر پس از برداشت میوۀ کیوی رقم هایوارد

سید حسین میردهقان؛ مجید اسمعیلی‌زاده؛ فرهاد پیرزاد

دوره 46، شماره 3 ، آبان 1394، ، صفحه 387-398

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2015.55860

چکیده
  مهم‏ترین مشکلات میوۀ‏ کیوی طی انبارمانی، عارضۀ نرم‏شدگی و آلودگی میکروبی است. برای رفع این مشکلات تیمار قبل از برداشت پوتریسین و اسپرمیدین بر پتانسیل انبارمانی میوۀ کیوی رقم هایوارد بررسی شد. محلول‏پاشی برگی غلظت‏های مختلف پوتریسین (0، 1 و 2 میلی‏مولار) و اسپرمیدین (0، 1 و 2 میلی‏مولار) 40 و 20 روز قبل از برداشت انجام شد. ویژگی‏های ...  بیشتر

6. تأثیر تیمار پوتریسین به روش غوطه‏ وری تحت فشار بر کیفیت پس از برداشت دو رقم انگور (Vitis vinifera)

ساره رحیمی؛ سید حسین میردهقان؛ مجید اسماعیلی زاده

دوره 45، شماره 2 ، تیر 1393، ، صفحه 137-149

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2014.51956

چکیده
  پژوهش حاضر به‌منظور بررسی تأثیر تیمار پوتریسین بر کیفیت میوۀ انگور طی دوره ‏های انبارمانی اجرا شد. میوه‏ های انگور ارقام ریش‌بابا و الحقی به‌روش غوطه ‏وری تحت فشار با محلول‏های پوتریسین (0، 1 و 2 میلی‏مولار) تیمار شدند. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد پس از 55 روز انبارمانی تیمار پوتریسین 1 میلی‏ مولار در رقم ریش‌بابا و غلظت ...  بیشتر

7. مطالعه اثر محل نگهداری میوه روی ساقه بر خصوصیات کمی و کیفی میوه در دو توده خربزه ایرانی تحت شرایط عادی و تنش کم آبی

مجتبی دلشاد؛ طاهر برزگر؛ عبدالکریم کاشی؛ کمال‌الدین حق‌بین

دوره 44، شماره 2 ، شهریور 1392، ، صفحه 169-178

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2013.35050

چکیده
  به منظور مطالعه روابط منبع- مخزن در گیاه خربزه و ارزیابی اثرات تنش کم‌آبی و محل نگهداری میوه روی ساقه بر عملکرد و صفات کمی و کیفی میوه، آزمایشی به صورت کرت‌های دوبار خرد شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در ایستگاه تحقیقات باغبانی دانشگاه تهران واقع در کرج اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح آبیاری (شروع آبیاری در نقطه پتانسیل ...  بیشتر