تولید و ارزیابی مقدماتی پایههای دورگ رویشی سیب (Mallus domestica Borkh.)

داریوش آتشکار؛ محی الدین پیرخضری؛ امیر عباس تقی زاده

دوره 47، شماره 2 ، شهریور 1395، ، صفحه 329-335

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2016.58534

چکیده
  سیب یکی از مهم‌ترین درختان میوة دانه‌دار در جهان است و توسعة باغ‌ها روی پایه‌های رویشی از اولویت‌های کشور است. به‌منظور دستیابی به پایه‌های رویشی سیب سازگار با شرایط خاک کشور، تلاقی‌های هدفمندی بین ژنوتیپ‌های سیب پاکوتاه بومی ایران (آزایش اصفهان و مربایی مشهد) به‌عنوان والد مادری و پایه‌های رویشی (M9، M27 و B9) به‌عنوان والد پدری، ...  بیشتر

ارزیابی برخی خصوصیات کمّی و کیفی میوه و درخت در تعدادی از نتاج حاصل از تلاقی ارقام سیب رد اسپار در گلاب کهنز

روح اله علی؛ ذبیح اله زمانی؛ محمد رضا فتاحی مقدم؛ علی قرقانی؛ اسماعیل فلاحی

دوره 46، شماره 2 ، مرداد 1394، ، صفحه 201-211

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2015.54616

چکیده
  افزایش بازارپسندی محصول و معرفی ارقام جدید برای مصارف تازه‏خوری از اهداف مهم اصلاح درختان سیب در دنیاست. در این مطالعه برخی خصوصیات کمّی و کیفی در تعدادی از نتاج حاصل از تلاقی دو رقم سیب رد اسپار و گلاب کهنز بررسی شد. تعداد 19 صفت شامل صفات میوه (سفتی، وزن میوه و...) و درخت (محیط تنه، زمان گل‌دهی، و ...) طی سال‏های 1390 و 1391 ‌ارزیابی شدند. ...  بیشتر

بررسی پارامترهای ژنتیکی در اصلاح انگورهای تازه خوری

جواد عرفانی مقدم؛ علی عبادی؛ محمدرضا فتاحی مقدم

دوره 39، شماره 1 ، اسفند 1387

چکیده
  انگور یکی از مهمترین محصولات میوه در ایران است که اهمیت زیادی در مصارف تازه خوری و کشمشی دارد. در این تحقیق پارامترهای ژنتیکی (همبستگی فنوتیپی و ژنتیکی، وراثت پذیری و تکرار پذیری) برخی از صفات مهم در انگورهای تازه خوری شامل: تاریخ رسیدگی، وزن، طول و عرض حبه، قند، اسید و نسبت آنها، تراکم حبه در خوشه و استحکام حبه به خوشه برآورد شده اند. ...  بیشتر