نادیا امامی؛ اکبر حسنی؛ علی رضا واعظی؛ محمد بابا اکبری ساری
چکیده
کاربرد کودهای زیستی سازگار با محیط زیست و جایگزینی آن با کودهای شیمیایی میتواند بهعنوان یکی از گزینههای مدیریت تغذیهای چمن مطرح باشد. در این پژوهش تأثیر کاربرد کود زیستی محتوی باکتری Pantoea agglomerans بر رشد و کیفیت چمن و مقایسه آن با کود اوره مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش روی چمن اسپیدی گرین در گلدان و در گلخانه با چهار تیمار ...
بیشتر
کاربرد کودهای زیستی سازگار با محیط زیست و جایگزینی آن با کودهای شیمیایی میتواند بهعنوان یکی از گزینههای مدیریت تغذیهای چمن مطرح باشد. در این پژوهش تأثیر کاربرد کود زیستی محتوی باکتری Pantoea agglomerans بر رشد و کیفیت چمن و مقایسه آن با کود اوره مورد بررسی قرار گرفت. این آزمایش روی چمن اسپیدی گرین در گلدان و در گلخانه با چهار تیمار کشت چمن به روش متعارف (Gr)، کاربرد کود اوره معادل 100 کیلوگرم در هکتار (GrU)، کاربرد باکتری تثبیتکننده نیتروژن Pantoea agglomerans (GrPA)، کاربرد باکتری Pantoea agglomerans و باکتریهای تنظیم کننده رشد (GrPP) و در سه تکرار انجام شد. طبق نتایج، بیشترین وزن تر در تیمار GrU مشاهده شد. تیمارهای GrPA و GrPP نیز بعد از تیمار اوره تأثیر مثبت بر وزن تر گیاه داشتند. کارایی کود زیستی بر مبنای وزن خشک، در تیمار GrPA و GrPP به ترتیب برابر با 9/32 و 6/11 درصد بود. به کار بردن کود زیستی محتوی Pantoea agglomerans به تنهایی یا همراه با باکتریهای محرک رشد سبب افزایش معنیدار کیفیت ظاهری چمن نسبت به تیمار شاهد شد، اما از تیمار کود اوره کمتر بود. کودهای زیستی همچنین در مقایسه با تیمار شاهد سبب افزایش غلظت نیتروژن، پتاسیم، منگنز و روی در برگهای چمن شدند. به طور کلی بر اساس نتایج این پژوهش کاربرد باکتری Pantoea agglomerans به عنوان یک تثبیتکننده نیتروژن تأثیر مثبتی بر رشد و کیفیت چمن دارد و میتوان از آن به عنوان جایگزین بخشی از کود اوره استفاده نمود.
علوم میوه
محسن مظفری؛ ولی ربیعی؛ فرهنگ رضوی؛ عزیزاله خیری؛ اکبر حسنی
چکیده
استفاده بیش از حد کودهای شیمیایی، مشکلات زیستمحیطی زیادی ایجاد کرده است؛ بنابراین بهکارگیری ترکیبات ارگانیک و هیومیکی، مخصوصا فولویک اسید، در تولید محصولات باغی مورد توجه قرار گرفته است. این پژوهش بهمنظور بررسی تأثیر فولویک اسید بر صفات کیفی و آنتیاکسیدانی انگور رقم فخری سفید در چهار سطح صفر، 5/2، 5 و 10 گرم در لیتر بهصورت ...
بیشتر
استفاده بیش از حد کودهای شیمیایی، مشکلات زیستمحیطی زیادی ایجاد کرده است؛ بنابراین بهکارگیری ترکیبات ارگانیک و هیومیکی، مخصوصا فولویک اسید، در تولید محصولات باغی مورد توجه قرار گرفته است. این پژوهش بهمنظور بررسی تأثیر فولویک اسید بر صفات کیفی و آنتیاکسیدانی انگور رقم فخری سفید در چهار سطح صفر، 5/2، 5 و 10 گرم در لیتر بهصورت محلولپاشی برگی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. تاکها بهصورت خزنده سنتی پرورش یافته بودند. محلولپاشی تاکها در سه مرحله 1- تشکیل میوه 2- ساچمهایشدن حبهها 3- زمان تغییر رنگ حبهها انجام شد. پس از برداشت (با درجه بریکس 20)، ویژگیهای کیفی و آنتیاکسیدانی میوهها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که تیمار 5/2 گرم در لیتر فولویک اسید بهطور معنیداری مواد جامد محلول، ویتامین ث، قندهای محلول، فنل کل، ظرفیت آنتیاکسیدانی میوهها، میزان کلروفیل و پتاسیم برگ را افزایش داد و تیمار 10 گرم در لیتر فولویک اسید، فقط باعث افزایش اسید قابل تیتراسیون میوهها شد. با افزایش غلظت فولویک اسید، اثر آن بر صفات ارزیابیشده کاهش یافت؛ بهطوریکه تیمار 10 گرم در لیتر، اثر معنیداری در بهبود کیفیت و ویژگیهای آنتیاکسیدانی میوه نداشت. همچنین تیمار فولویک اسید بر فلاونوئید کل میوه، کارتنوئید، فسفر و نیتروژن برگ مؤثر نبود. بهعنوان نتیجه نهائی، تیمار فولویک اسید اثر مهمی بر بهبود خواص کیفی و آنتیاکسیدانی انگور رقم فخری سفید داشت و غلظت 5/2 گرم در لیتر بر صفات تأثیر بیشتری داشت.