علوم گیاهان زینتی
بهزاد ادریسی؛ مصباح بابالار؛ روحانگیز نادری
چکیده
کیفیت و ماندگاری گلها تا حدود زیادی به پایداری ساقه و پتانسیل آنتیاکسیدانی بستگی دارد. این پژوهش برای مطالعه اثر تغذیه سیلیسیوم و تیمار سالیسیلیکاسید بر کیفیت گل ژربرا (Gerbera jamesonii Bolus.) و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانت در مراحل پس از برداشت، بهصورت کشت بدون خاک در قالب دو آزمایش فاکتوریل با طرح بلوکهای کامل تصادفی انجام ...
بیشتر
کیفیت و ماندگاری گلها تا حدود زیادی به پایداری ساقه و پتانسیل آنتیاکسیدانی بستگی دارد. این پژوهش برای مطالعه اثر تغذیه سیلیسیوم و تیمار سالیسیلیکاسید بر کیفیت گل ژربرا (Gerbera jamesonii Bolus.) و فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانت در مراحل پس از برداشت، بهصورت کشت بدون خاک در قالب دو آزمایش فاکتوریل با طرح بلوکهای کامل تصادفی انجام شد. آزمایش اول شامل محلولپاشی قبل از برداشت صفر، 10 و 20 میلیمولار سیلیسیوم (Si) و سالیسیلیکاسید (SA) صفر، 100 و 200 میکرومولار بود. در آزمایش دوم تیمار سیلیکاتپتاسیم همانند آزمایش اول و تیمار سالیسیلیکاسید صفر، 200 و 400 میکرومولار پس از برداشت انجام شد. نتایج نشان داد که طول شاخه گل تحت تأثیر تغذیه سیلیسیوم تاحدودی کاهش یافت (05/0p≤) ولی سیلیسیوم (001/0p≤) و محلولپاشی سالیسیلیکاسید (05/0p≤) موجب افزایش تعداد گل شدند. سالیسیلیکاسید باعث تقویت بیوسنتز لیگنینها (001/0p≤) در ساقه گردید. مصرف سیلیسیوم موجب ماندگاری بیشتر گلها (001/0p≤) گردید ولی افزایش فعالیت آنزیم پراکسیداز و کاتالاز تحت تأثیر تیمار بعد از برداشت سالیسیلیکاسید (SA) (001/0p≤) بود. این نتایج نشان داد که تغذیه سیلیسیوم و کاربرد سالیسیلیکاسید میتواند کیفیت و ماندگاری گل بریده ژربرا را بهبود بخشد.