اثر تغذیه برگی نارنگی ‏‎’‎پیج‎‘‎‏ بر ترکیدگی قبل از برداشت میوه، فعالیت پلی‌گالاکتوروناز و صفات ‏عملکردی

بابک عدولی؛ بیژن مرادی؛ مرتضی گل محمدی

دوره 53، شماره 2 ، شهریور 1401، ، صفحه 333-340

https://doi.org/10.22059/ijhs.2021.314431.1878

چکیده
  ترکیدگی قبل از برداشت میوه مرکبات، عارضه‌ای فیزیولوژیک است که هر ساله در رقم های حساس مانند نارنگی’پیج‘ باعث کاهش محصول قابل عرضه به بازار و افزایش آلودگی‌های قارچی میوه در باغ و انبار می‌شود. با توجه به نقشی که سه عنصر پتاسیم، کلسیم و بُر می‌توانند در استحکام پوست میوه مرکبات داشته باشند، تحقیقی به منظور تعیین اثرات یک بار ...  بیشتر

علوم میوه
بررسی تأثیر تناوب باردهی و محلول‌پاشی 2,4-D بر روند تغییر اندوختۀ‌ نشاسته و فعالیت آنزیم‌های ریزشی در نارنگی انشو

بابک عدولی؛ ذبیح اله زمانی؛ محمد رضا فتاحی مقدم؛ بهروز گلعین؛ کرامت اله رضایی

دوره 48، شماره 3 ، دی 1396، ، صفحه 479-486

https://doi.org/10.22059/ijhs.2017.202638.974

چکیده
  بررسی الگوی تغییر فصلی‌ محتوای کربوهیدراتی درخت بر گل‌انگیزی و تشکیل و نمو میوه‌‌ موضوعی پراهمیت در فیزیولوژی باردهی و مدیریت باغ‌های میوه است. بنابراین و به‌منظور کنترل تناوب باردهی، آزمایشی در قالب بلوک‌های کامل تصادفی با درختان 24 سالۀ نارنگی انشو در شرایط دیم در شهرستان رامسر انجام شد. هدف‌های عمدۀ این پژوهش شامل بررسی جزء‌بندی ...  بیشتر