علوم گیاهان دارویی
عبدالکریم سرشتی؛ پژمان مرادی؛ ابراهیم هادوی
چکیده
شوری، از تنشهای محیطی است که تاثیر منفی بر جوانهزنی و استقرار گیاهان دارد؛ در نتیجه عملکرد کمی و کیفی را کاهش میدهد. بدینمنظور، آزمایشی بهصورت شوری در چهار سطح (1، 3، 6 و 9 دسیزیمنس بر متر) و پرایمینگ در شش سطح (بدون پرایمینگ، هیدروپرایمینگ، آسکوربیکاسید 10 و 20 و هیومیکاسید 100 و 200 میلیلیتر در لیتر) در قالب آزمایش ...
بیشتر
شوری، از تنشهای محیطی است که تاثیر منفی بر جوانهزنی و استقرار گیاهان دارد؛ در نتیجه عملکرد کمی و کیفی را کاهش میدهد. بدینمنظور، آزمایشی بهصورت شوری در چهار سطح (1، 3، 6 و 9 دسیزیمنس بر متر) و پرایمینگ در شش سطح (بدون پرایمینگ، هیدروپرایمینگ، آسکوربیکاسید 10 و 20 و هیومیکاسید 100 و 200 میلیلیتر در لیتر) در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار، در کرج انجام شد. نتایج نشان داد که میزان کلروفیل کل، پرولین، سوپراکسیددیسموتاز (SOD)، کاتالاز (CAT) و پراکسیداز (POX)، بهطور معنیداری تحت تاثیر پرایمینگ قرار دارند. در تیمار 20 میلیگرم در لیتر آسکوربیکاسید، میزان پرولین (24/32 میکروگرم بر گرم)، کاتالاز (94/2 میکرومول بر میلیگرم پروتئین) و سوپراکسیددیسموتاز (28/0واحد بر میلیگرم پروتئین) مشاهده شد. در تیمار هیومیکاسید 200 میلیلیتر در لیتر نیز، میزان کلروفیل 57/0 میلیگرم بر گرم وزن تر بود. تیمار 10 میلیگرم در لیتر آسکوربیکاسید در شرایط تنش 9 دسیزیمنس بر متر، بیشترین میزان پراکسیداز بهمیزان 34/5 واحد بر میلیگرم پروتئین را به خود اختصاص داد. در این آزمایش، تیمار هیدروپرایمینگ در تمامی صفات، راندمان قابلقبولی نداشت.