سیده معصومه حیدری برکادهی؛ محمود قاسم نژاد؛ یونس ابراهیمی
چکیده
انجام هرس تابستانه و محلولپاشی کلسیمی میتواند کیفیت میوههای کیویرا بهبود بخشد. در این پژوهش، اثر هرس تابستانه در دو زمان، 2 و 15 روز بعد از ریزش گلبرگها بهتنهایی یا همراه با محلولپاشی کلرید کلسیم 1درصد بر کیفیتو مقدار عناصر معدنی میوۀ کیوی رقم ’هایوارد‘ بررسی شده است. محلولپاشی کلسیمی 90 روز بعد از ریزش گلبرگها، ...
بیشتر
انجام هرس تابستانه و محلولپاشی کلسیمی میتواند کیفیت میوههای کیویرا بهبود بخشد. در این پژوهش، اثر هرس تابستانه در دو زمان، 2 و 15 روز بعد از ریزش گلبرگها بهتنهایی یا همراه با محلولپاشی کلرید کلسیم 1درصد بر کیفیتو مقدار عناصر معدنی میوۀ کیوی رقم ’هایوارد‘ بررسی شده است. محلولپاشی کلسیمی 90 روز بعد از ریزش گلبرگها، با فاصلۀ 15 روز یک بار، جمعاً چهار مرحله انجام شد. نتایج نشان داد که هرس تابستانه، بهویژه دو روز بعد از ریزش گلبرگها قطر و وزن میوهها و میزان مواد جامد محلول (TSS) را بهطور معناداری افزایش داده است. همینطور، درختان شاهد (بدون هرس تابستانه و محلولپاشی کلسیمی) کمترین میزان ویتامین ث و مادۀ خشک را داشتهاند.میزان کلسیم و منیزیم میوهها و همچنین نسبت بین عناصر غذایی بهطور معناداری تحتتأثیر هرس تابستانه و تیمار کلسیم قرار گرفتهاند، بهعکس، میزان نیتروژن، فسفر و پتاسیم تحتتأثیر آنها قرار نگرفتهاند. انجام هرس دو روز بعد از ریزش گلبرگها بهتنهایی یا همراه با محلولپاشی کلسیمی در درختان، بالاترین میزان کلسیم و کمترین میزان منیزیم را نشان دادند. بالاترین نسبت عناصر غذایی، K/Ca، Mg/Ca، N/Ca در درختان شاهد (بدون انجام هرس و محلولپاشی) دیده شده است. درمجموع، انجام هرس تابستانه و محلولپاشی با کلسیم با افزایش مقدار کلسیم و کاهش نسبت برخی از عناصر غذایی به کلسیم میوه، کیفیت میوههای کیوی را بهبود بخشیده است.