1. ارزیابی پروفایل اسیدهای چرب روغن برخی از رقم ها و ژنوتیپ‌های امیدبخش زیتون در منطقه ‏طارم استان زنجان

ابوذر هاشم پور؛ محمود عظیمی؛ سمانه اسدی صنم

دوره 52، شماره 4 ، بهمن 1400، ، صفحه 937-949

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2021.316116.1891

چکیده
  در این پژوهش صفات کمی و کیفی روغن سه ژنوتیپ امیدبخش زیتون (T2، T7 و T18) و دو رقم زرد و کرونیکی از کلکسیون زیتون ایستگاه تحقیقات زیتون طارم در استان زنجان طی دو سال (1397 و 1396) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد ژنوتیپ T18 با 96/70 و 58/69 درصد روغن در ماده خشک گوشت به ترتیب طی سال‌های ۱۳96 و ۱۳97 دارای بیش‌ترین میزان روغن در مقایسه با سایر رقم ها ...  بیشتر

2. اثر رقم و شرایط اقلیمی بر ترکیب اسیدهای چرب روغن زیتون

علی اصغر زینانلو؛ عیسی ارجی؛ محمد رضا تسلیم پور؛ محمد رمضانی ملک رودی؛ محمود عظیمی

دوره 46، شماره 2 ، مرداد 1394، ، صفحه 233-242

http://dx.doi.org/10.22059/ijhs.2015.54619

چکیده
  عوامل مختلفی به‌ویژه رقم و اقلیم در تولید روغن زیتون با کیفیت مطلوب نقش اساسی دارند. این پژوهش با 12 رقم زیتون در ایستگاه‌های تحقیقات زیتون (طارم، رودبار، گرگان، کازرون و سرپل ذهاب) بررسی شد. میوه‌های ارقام در هر منطقه با شاخص برداشت 4‌ـ 5/4 برداشت شد. داده‌های مربوط به ترکیب اسید‌های چرب بر‌اساس آزمایش فاکتوریل بر پایۀ طرح بلوک‌های ...  بیشتر