علوم میوه
مطالعه اثر کاربرد برگی پتاسیم، روی و بور بر پروفیل اسید‌های‌چرب سه رقم زیتون

رضا غلامی؛ نوراله معلمی؛ اسمعیل خالقی؛ سید منصور سید نژاد

دوره 50، شماره 3 ، آذر 1398، ، صفحه 609-620

https://doi.org/10.22059/ijhs.2018.258386.1448

چکیده
  بررسی تأثیر محلول­پاشی برگی پتاسیم، روی و بور بر پروفیل اسید­های چرب میوه سه رقم زیتون کرونایکی، کایلت و میشن در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در سال 1395 در باغ زیتون دانشگاه شهید چمران صورت گرفت. درختان چهار مرحله، یک هفته قبل از تمام گل، دو هفته بعد از تمام گل، مرحله سخت­شدن هسته و مرحله تجمع ...  بیشتر

علوم میوه
اثر محلول‌پاشی زمستانه اوره برگلدهی، عملکرد و تغییرات عناصر معدنی دراندام‌های هوایی نارنگی کینو

فاطمه کرم نژاد؛ نوراله معلمی؛ اسماعیل خالقی

دوره 50، شماره 1 ، خرداد 1398، ، صفحه 221-231

https://doi.org/10.22059/ijhs.2018.250812.1388

چکیده
  نیتروژن نقش مهمی در مدیریت تغذیه درخت در مرکبات ایفا می‌کند. آزمایشی به­منظور بررسی اثر سطوح مختلف اوره (صفر، 75/0%، 5/1%)، و زمان‌های مختلف محلول‌پاشی اوره (اول دی‌ماه، 15 دی‌ماه، 30 دی‌ماه)، به­صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار بر میزان نیتروژن، فسفر، پتاسیم، برگ و گره و خصوصیات گل و عملکرد گیاه نارنگی رقم ...  بیشتر

علوم میوه
تأثیر اسید سالیسیلیک بر برخی از خصوصیات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی زیتون رقم کنسروالیا تحت شرایط کم‌آبی

نرگس شفیعی؛ اسمعیل خالقی؛ نوراله معلمی

دوره 49، شماره 4 ، اسفند 1397، ، صفحه 881-890

https://doi.org/10.22059/ijhs.2017.232268.1240

چکیده
  پژوهشی به‌منظور بررسی اثر چهار سطح مختلف اسید سالیسیلیک (صفر، نیم، یک و دو میلی‌مولار) و سه سطح آبیاری (100، 66 و 33 درصد تبخیر و تعرق گیاه) بر برخی خصوصیات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی زیتون رقم کنسروالیا، به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه‌ای بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار (هر تکرار شامل دو گلدان)، در سال 1394-1395 در گلخانه دانشکده ...  بیشتر

تأثیر محلول‏ پاشی اوره و سولفات‏روی بر میزان ذخیره و انتقال عناصر نیتروژن و روی در برگ و میوة انار رقم‌ رباب نی‏ریز

زهره صداقت کیش؛ نوراله معلمی؛ مجید راحمی؛ سید محمد حسن مرتضوی؛ اسماعیل خالقی

دوره 44، شماره 4 ، دی 1392، ، صفحه 469-477

https://doi.org/10.22059/ijhs.2013.50371

چکیده
  شناخت و تنظیم توزیع عناصر غذایی بین اندام‏های منبع و مخزن در بهبود رشد و نمو درختان میوه مؤثر است. هدف از این پژوهش مطالعة اثر اوره و سولفات ‏روی بر میزان ذخیره و جابه‌جایی عناصر نیتروژن و روی در برگ و میوة انار رقم‌ رباب نی‏ریز بود. بنابراین در سال 1388، سولفات ‏روی (غلظت‏های 0، 3 در هزار و 6 در هزار) در زمان کامل‌شدن سطح برگ‏های ...  بیشتر

تأثیر کاربرد برگی کائولین بر برخی خصوصیات کمی و کیفی میوه چهار رقم زیتون

لیلا برمه؛ نوراله معلمی؛ سیدمحمدحسن مرتضوی

دوره 44، شماره 2 ، شهریور 1392، ، صفحه 161-168

https://doi.org/10.22059/ijhs.2013.35049

چکیده
  به منظور جلوگیری از چروکیدگی میوه زیتون و حفظ شادابی آنها، همچنین افزایش ماده خشک و محتوای روغن آنها اثرات ضدتعرقی کائولین در سه سطح (0، 5/2% و 5%) بر چهار رقم زیتون (میشن، کنسروالیا، کایلت و بلیدی) در یک دوره چهار ماهه با سه تکرار در اهواز مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد کائولین اثر معنی­داری بر اندازه میوه، نسبت وزن تر گوشت به ...  بیشتر