صفورا سعادتی؛ نور اله معلمی
دوره 42، شماره 3 ، دی 1390، ، صفحه 267-275
چکیده
به منظور بررسی اثرات محلولپاشی روی بر خصوصیات رویشی، عملکرد و کیفیت میوه توتفرنگی (Fragaria×ananassa Duch) رقم کردستان، تحت شرایط تنش شوری، آزمایشی در سال 89-1388 در شرایط کنترل شده گلخانهای به صورت آبکشت اجرا گردید. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی، با سه سطح کلرید سدیم (mM 30 و 15، 0) و سه سطح سولفات روی (g/L3 و 5/1، 0)، با سه تکرار ...
بیشتر
به منظور بررسی اثرات محلولپاشی روی بر خصوصیات رویشی، عملکرد و کیفیت میوه توتفرنگی (Fragaria×ananassa Duch) رقم کردستان، تحت شرایط تنش شوری، آزمایشی در سال 89-1388 در شرایط کنترل شده گلخانهای به صورت آبکشت اجرا گردید. آزمایش به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی، با سه سطح کلرید سدیم (mM 30 و 15، 0) و سه سطح سولفات روی (g/L3 و 5/1، 0)، با سه تکرار انجام شد. نتایج نشان داد که تعداد برگ، سطح برگ، وزن تر و خشک برگ و ریشه، شاخصهای عملکرد، شاخص کلروفیل و میزان نسبی آب برگ در شرایط شوری کاهش و با محلولپاشی روی، به طور معنیداری افزایش یافت. میزان پرولین در برگها تحت تأثیر شوری و اثرات متقابل روی و شوری افزایش یافت، اما کاربرد روی بر آن بیتأثیر بود. نشت الکترولیت با افزایش غلظت کلرید سدیم، افزایش و با کاربرد روی، کاهش یافت. افزایش غلظت روی و کلرید سدیم، اسیدیته قابل تیتراسیون را افزایش داد، ولی دیگر خصوصیات کیفی میوه، تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفتند. بر اساس نتایج حاصل میتوان استفاده از روی را در شرایط شوری، توصیه نمود.
اسماعیل خالقی؛ علیرضا دهقان؛ نور اله معلمی
دوره 40، شماره 3 ، آذر 1388
چکیده
تمرهندی و آکاسیا از جمله درختان زینتی به شمار میآیند که به دلیل زیبایی در شکل، سایهدهی خوب و مقاومت بالا به گرما در فضای سبز مناطق گرم و خشک جایگاه مناسبی را پیدا کرده است. تمرهندی و آکاسیا از طریق بذر قادر به تکثیر میباشند ولی به دلیل وجود پوسته سخت بذر، جوانهزنی بذر و سبز شدن آنها به راحتی امکانپذیر نمیباشد. بر این اساس پژوهشی ...
بیشتر
تمرهندی و آکاسیا از جمله درختان زینتی به شمار میآیند که به دلیل زیبایی در شکل، سایهدهی خوب و مقاومت بالا به گرما در فضای سبز مناطق گرم و خشک جایگاه مناسبی را پیدا کرده است. تمرهندی و آکاسیا از طریق بذر قادر به تکثیر میباشند ولی به دلیل وجود پوسته سخت بذر، جوانهزنی بذر و سبز شدن آنها به راحتی امکانپذیر نمیباشد. بر این اساس پژوهشی به منظور بررسی اثر تیمارهای مختلف خراشدهی بر شاخصهای جوانهزنی بذور تمر هندی و آکاسیا بطور جداگانه و در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که بذور تمر هندی تیمار شده با اسید سولفوریک 98% به مدت 30 دقیقه بالاترین درصد جوانهزنی و بیشترین سرعت جوانهزنی و طول ریشهچه و ساقهچه را دارد. نتایج آزمایش آکاسیا نیز نشان داد که تیمار آب جوش C°90 نسبت به تیمار اسید سولفوریک 98% موجب شکست خواب بذر میشود بطوریکه تیمار آب جوش C°90 به مدت 5 ثانیه به عنوان بهترین تیمار از نظر درصد جوانهزنی، سرعت جوانهزنی، طول ریشهچه و ساقهچه توصیه میشود در حالیکه بذور تیمار شده با اسید سولفوریک غلیظ (98 %) از درصد جوانهزنی پایینی برخوردار است.