جلیلی، مهدی و کریمی، روح اللّه (1400). اثر کاربرد ترکیبی نیتروژن، روی و منگنز بر عملکرد و ویژگی های کیفی میوه انگور. زیست شناسی گیاهی ایران، 13 (4)، 56-33.
دولتی بانه، حامد و طاهری، مهدی (1388). اثر تغذیه برگی عناصر غذایی بر تشکیل میوه و خصوصیات کمی و کیفی انگور کشمشی. مجله به زراعی نهال و بذر، 2 (1)، 115-103.
دانش شهرکی، مهدی؛ شهریاری، علی؛ گنجعلی، مجتبی و بامری، ابوالفضل (1395). تغییرات فصلی و مکانی نرخ گرد و غبار حمل شده از روی شهرهای دشت سیستان و ارتباط آن با برخی پارامترهای اقلیمی. نشریه پژوهش های حفاظت آب و خاک، 23 (6)، 215-199.
رنجبر، روح اله و
عشقی، سعید (1392). اثر زمان و میزان کاربرد ترکیب کودی (نیتروژن، روی و بُر) و مولیبدن بر درصد ساچمهایشدن، تشکیل میوه و ویژگیهای کیفی میوة انگور رقمسیاه سمرقندی.
نشریه علوم باغبانی ایران، 44 (4)، 399-389.
ساکی، آذر؛ ارشادی، احمد؛ کلهر، منوچهر و رضایی نژاد، عبدالحسین (1388). اثر تغذیه ای اوره و آهن روی رشد، عملکرد و کیفیت میوه انگور رقم عسگری در شهرستان خرم آباد. یازدهمین کنگره علوم خاک ایران، 1485-1483.
سدری، محمدحسین؛ کرمی، فرهاد و اوستان، صابر (1400).بررسی اثر نیتروژن، روی، بور و منیزیم و زمان محلولپاشی بر خصوصیات کمی و کیفی انگور دیم. نشریه علمی پژوهشهای خاک، 35 (2)، 155-135.
شهابی فر، جعفر و
مستشاری مهرزاد (1400). ضرورت محلولپاشی پاییزه و زمستانه در افزایش تشکیل گل و جلوگیری از ریزش حبههای انگور.
مجله ترویجی انگور، 1 (3)، 35-28.
طاهری، مدینه و مهرابی، فرشاد (1395). بررسی اصول تغذیه صحیح در باغات انگور شهرستان باغملک. اولین سمپوزیوم ملی میوههای ریز-دانشگاه بوعلی سینا، 27-21.
کاووسی، بیژن و راضیه محمودی (1399). بازدید از تاکستانهای منطقه سیستان به منظور آموزش اصول هرس و پیوند انگور با هدف انتقال و ارتقاء دانش فنی کارشناسان و بهره برداران. مؤسسه تحقیقات علوم باغبانی، پژوهشکده میوههای معتدله و سردسیری، ص 16-1.
کریمی، روح الله؛ کولیوند، محمد و رسولی، موسی (۱۳۹۷). اثر کاربرد برگی اوره و کلات آهن بر تشکیل میوه، عملکرد و شاخصهای کیفی و تغذیهای انگور. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی، 8 (2)، 78-61.
محبی، حاجعلی؛ عبادی، علی؛ طاهری، مهدی؛ ضرابی، محبوبه و بی همتا، محمدرضا (1401). تاثیر سطوح مختلف محلولپاشی عناصر ریزمغذی روی، آهن و منگنز بر خصوصیات زایشی و عملکرد انگور در برخی تاکستانهای استان زنجان. نشریه علوم باغبانی، 36 (2)، 457-443.
محمودزاده، حسن و فنایی، حمیدرضا (1398). ترویج کلون های برتر انگور یاقوتی برای احداث باغات جدید و سرشاخه کاری در منطقه زابل. مجله ترویجی انگور، 1، 48-44.
مستشاری، مهرزاد (1391). تاثیر روش های مختلف کوددهی بر برخی خصوصیات کمی و کیفی انگور در قزوین.
پژوهشنامه کشاورزی و منابع طبیعی، 14(2)، 39-35.
REFERENCES
Abdel-Salam, M.M. (2016). Effect of foliar application of salicylic acid and micronutrients on the berries quality of “Bez El Naka” local grape cultivar. Middle East Journal of Applied Sciences, 6(1), 178-188.
Allan, J.E. (1961). The determination of zinc in agricultural materials by atomic absorption spectrophotometer, Analyst. 86, 530-543.
Alvarez-Fernandez, A., Paniagua, P., Abadia, J., and Abadia, A. (2003). Effects of Fe deficiency chlorosis on yield and fruit quality in peach (Prunus persica L. Batsch). Journal of Agricultural and Food Chemistry, 51, 5738-5744. doi.org/10.1021/jf034402c.
Amaliotis, D., Velemis, D., Bladenopoulou, S., and Karapetsas, N. (2002). Leaf nutrient levels of strawberries (cv. Tudla) in relation to crop yield.
Acta Horticulturae,
567, 447-450. doi.org/
10.17660/ActaHortic.2002.567.93.
Amiri, M.E., and Fallahi, E. (2007). Influence of mineral nutrients on growth, yield, berry quality, and petiole mineral nutrient concentrations of table grape. Journal of Plant Nutrition, 30(3), 463-470.
Bacha, M., Sabbah, S., and El-Hamady, M. (1995). Effect of foliar applications of iron, zinc and manganese on yield, berry quality and leaf mineral composition of Thompson seedless and Roumy red grape cultivars.
Alexandria Journal of Agricultural Research, 40(3), 315-331. doi.org/
10.21608/MJAE.2021.87350.1035.
Bertamini, M., and Nedunchezhian, N. (2005). Grapevine growth and physiological responses to iron deficiency.
Journal of Plant Nutrition, 28(5), 737-749.
doi.org/10.1081/PLN-200055522.
Bertoldi, D., Larcher, R., Bertamini, M., Otto, S., Concheri G., and Nicolini, G. (2011). Accumulation and distribution pattern of macro and microelements and trace elements in Vitis vinifera L. cv. Chardonnay berries. Journal of Agriculture and Food Chemistry, 59, 7224-7236.
Bondada, B.R., Matthews, M.A., and Shackel, K.A. (2005). Functional xylem in the post-veraison grape berry. Journal of Experimental of Botany, 56, 2949-2957.
Broadley, M.R., White, P.J., Hammond, J.P., Zelko, I., and Lux. A. (2007). Zinc in plants. New Phytologist, 173, 677–702. doi.org/10.1111/j.1469-8137.2007.01996.
Bybordi, A., and Shabanov, J.A. (2010). Effects of the foliar application of magnesium and zinc on the yield and quality of three grape cultivars grown in the calcareous soils of Iran.
Notulae Scientia Biologicae, 2, 81-86.
doi.org/10.15835/nsb223575.
Danesh Shahraki, M., Shahriari, A., Gangali, M., and Bameri, A. (2017). Seasonal and spatial variability of airborne dust loading rate over the Sistan plain cities and its relationship with some climatic parameters. Journal of Water and Soil Conservation, 23(6), 199-215. https://doi.org/10.22069/jwfst.2017.11530.2595. (In Persian)
Doulati Baneh, H., and Taheri, M. (2009). Effects of foliar application of nutrient elements on fruit set and quantitative and qualitative traits of keshmeshi grape cultivar. Journal of Seed and Plant Production, 2(1), 103-115. doi.org/10.22092/sppj.2017.110367. (In Persian)
Emami, A. (1997). Plant Analysis Methods. Agricultural Research Education and Extension Organization Publication, Iran. (In Persian)
Fazeli Rostampour, M. (2020). The effect of irrigation regime and green pruning on some physiologic traits and yield of Yaghouti grape. Journal of Horticultural Science, 34(1), 185-196. Doi:10.22067/jhorts4.v34i1.83688. (In Persian)
Gartel, W. (1993). Grapes. In W. F. Bennett (Ed.). Nutrient Deficiencies and Toxicities in Crop Plants. United States. APS Press.
Gatti, M., Bernizzoni, F., Civardi, S., & Poni, S. (2012). Effects of cluster thinning and preflowering leaf removal on growth and grape composition in cv. Sangiovese. American Journal of Enology and Viticulture, 63(3), 325-332. doi: 10.5344/ajev.2012.11118.
Karimi, R., Koulivand, M., and Ollat, N. (2019). Soluble sugars, phenolic acids and antioxidant capacity of grape berries as affected by iron and nitrogen. Acta Physiologiae Plantarum, 41(7), 61-78. doi.org/10.1007/s11738-019-2910-1.
Karimi, R., Koulivand, M., and Rasouli, M. (2018). The effect of foliar application of urea and iron chelate on fruit set, yield, quality and nutritional indices of grape. Journal of Crop Production and Processing, 8(2), 61-78. (In Persian)
Karimi, M., Yazdani, M.H., and Naderi, A. (2013). The effect of 120-day winds on the safety of Sistan region. Geography and Environmental Planning Journal, 50(2), 111-128. doi: 20.1001.1.20085362.1392.24.2.9.6. (In Persian)
Kavousi, B., Eshghi, S., and Tafazoli, A. (2009). Effects of cluster thinning and cane topping on balanced yield and fruit quality of table grape (Vitis vinifera L.) cv. Askari. Agricultural Science and Technology and Natural Resources, 13(48), 15-27. doi: 20.1001.1.24763594.1388.13.48.2.2. (In Persian)
Kavoosi, B., & Mahmoudi, R. (2021). Visiting the vineyards of Sistan region in order to teach the principles of pruning and graft grape with the aim of transferring and improving technical knowledge experts and farmers. Horticultural Sciences Research Institute. Temperate Fruit Research Center, 1-16. (In Persian)
Kramer, U., and Clemens, S. (2006). Functions and homeostasis of zinc, copper, and nickel in plants. In Molecular Biology of Metal Homeostasis and Detoxification.
Berlin, Germany. Springer.
doi.org/10.1016/j.bbamcr.2012.05.016.
Maa, J., Zhanga, Min., Liua, Zhiguang., Chenb, Haining., Lic, Y.C., Sund, Y., Mae, Q., & Zhaoa C. (2019). Effects of foliar application of the mixture of copper and chelated iron on the yield, quality, photosynthesis, and microelement concentration of table grape (Vitis vinifera L.). Scientia Horticulturae, 254, 106–115. doi.org/10.1016/j.scienta.2019.04.075
Mahmoudzadeh, H., & Fanaei, H.R. (2019). Promoting the best clones of Yaghoti grape for the construction of new orchards and top working method in Zabol region. Grape Extension Magazine, 1, 48-44. (In Persian)
Mohebbi, H., Ebadi, A., Taheri, M., Zarabi, M., and Bihamta, M.R. (2022). The effect of different levels of foliar application of zinc, iron, and manganese micronutrients on reproductive characteristics and yield of Vitis vinifera grapes in some vineyards of Zanjan province. Journal of Horticultural Science, 36(2), 443-457. doi:10.22067/JHS.2021.71776.1078. (In Persian)
Mostashari, M. (2013). The effect of different fertilization methods on some quantitative and qualitative characteristics of grapes in Qazvin. Agricultural and Natural Resources Journal, 14(2), 35-39. doi:10.1007/0-306-47624-X_384. (In Persian)
Pestana, M., Vernnes, A.D., and Afaria, E. (2003). Diagnosis and correction of Iron chlorosis in fruit trees: A review. Food, Agriculture and Environment Journal, 1(1), 46-51. doi.org/10.1016/j.envc.2022.1006.
Ranjbar, R., and Eshghi, S. (2014). The effect of time and rate of combined fertilizer (Nitrogen, Zinc, Boron) as well as molybdenum application on fruit-Set and fruit quality in grapevine cv. Samarghandi. Iranian Journal of Horticulture Science, 44(4), 389-399. (In Persian).
Rogiers, S.Y., Greer, D.H., Hatfield J.M., Orchard, B.A., and Keller, M. (2006). Mineral sinks within ripening grape berries (Vitis vinifera L.). Vitis, 45(3), 115–123.
Ruiz, J.M., Baghour, M., and Romers, L. (2000). Efficiency of the different genotypes of tomato in relation to foliar content of fe and the response of some bioindicators. Plant Nutrition, 23, 1777-1786.
Saki, A., Ershadi, A., Kalhore, M., and Rezaeinejhad, A. (2012). The effect of urea and iron nutrition on growth, yield and quality of grapes (cultivar Askari) in the Khorramabad. The 11th Congress of Soil Sciences of Iran, 1483-1485. (In Persian)
Sedri, M.H., Karami, F., and Avestan, S. (2021). Effect of nitrogen, zinc, boron, and magnesium and time of foliar application on quality and quantity of rainfed grapevine. Iranian Journal of Soil Research, 35(2), 135-155. doi:10.22092/IJSR.2021.354395.604. (In Persian)
Shahabi Far, J., and Mostashari, M. (2021). The necessity of autumn and winter foliar spraying to increase the formation of flowers and prevent the drop of grapes. Grape Promotional Journal, 1(3), 28-35.
Shi, P., Li, B., Chen, H., Song, C., Meng, J., Xi, Z., and Zhang, Z. (2017). Iron supply affects anthocyanin content and related gene expression in berries of vitis vinifera cv. Cabernet Sauvignon. Molecules, 22(2), 283-296. doi.org/10.3390/molecules22020283.
Shi, P., Song, C., Chen, H., Duan, B., Zhang, Z., and Meng, J. (2018). Foliar applications of iron promote flavonoids accumulation in grape berry of Vitis vinifera cv. Merlot grown in the iron deficiency soil. Food Chemistry, 253, 164-170. doi.org/10.1016/j.foodchem.2018.01.109.
Singh, B., and Usha, K. (2001). Effect of macro and micro-nutrient spray on fruit yield and quality of grape (Vitis vinifera L.) cv. Perlette. Acta Horticulturae. 594, 197-202. doi.org/197-202. 10.17660/ActaHortic.2002.594.21.
Taheri, M., and Mehrabi, F. (2015). The principles of proper nutrition in the vineyards of Baghmolek. 1st National Symposium on Small Fruits, 207-211. (In Persian)
Vatankhah,
A., Mohammadkhani,
A.,
Houshmand,
S., Kiani, S.H. (2017).
Effect of humic acid and ferrous sulfate foliar application on some physiological indices, quantity and quality of grape cv. "Askari".
Journal of Crop Production and Processing, 6(22), 107-119. doi.org/10.22059/jci.2016.56570. (In Persian).
Wang, J., Gu C., Ma, T., and Wang, R. (2022). Effects of foliar iron spraying on Cabernet Sauvignon phenolic acids and proanthocyanidins. Food Science and Technology, 42, 1-7. doi.org/10.1590/fst.44622.
Yogeesha, L. (2005). Effect of iron on yield and quality of grape (Vitis vinifera L.) in calcareous vertisol. Master thesis. University of Agricultural Sciences, Dharvad-580005